‘Artemis Fowl’un Film Uyarlamasında Yönetmen Belli Oldu

artemis-fowl-header

Tüm dünyada milyonlarca kopya satmış Artemis Fowl serisi beyazperdeye uyarlanma yolunda. Filmin yönetmen koltuğunda oturacak isimse belli oldu; Kenneth Branagh.

İrlandalı yazar Eoin Colfer’ın genç-yetişkin türündeki, tüm zamanların en başarılı fantastik eserlerinden biri sayılan Artemis Fowl serisi beyazperdeye uyarlanma yolunda.

Bilindiği üzere bu konu zaten uzun süredir gündemdeydi. Bundan yaklaşık iki yıl önce Disney’in eseri Robert De Niro’nun yapımcılığında beyazperdeye taşıma hazırlıklarına başladığı haberleri gelmişti, fakat o zamandan beri herhangi bir gelişme yaşanmamıştı.

Variety’nin yayınladığı son habere göre Disney, The Weinstein Company ortaklığı ile tekrar proje üzerinde çalışmaya başladı ve filmin yönetmenliğini üstlenecek isim de belli oldu. Son dönemde Thor, Jack Ryan ve Cinderella gibi yapımların yönetmenliğini üstlenen Kenneth Branagh, ünlü eseri beyazperdeye aktaracak kişi olarak seçildi. Senaryoyu yazacak isimse Michael Goldenberg (Harry Potter and the Order of the Phoenix).

Toplam sekiz kitaptan oluşan Artemis Fowl serisi, 12 yaşındaki bir milyoner, dahi ve suç ustası olan bir kahramanın maceralarını konu alan ve dünya çapında yirmi milyondan fazla satış rakamına ulaşmış çok başarılı bir fantastik eser. Bizde de daha önce Artemis Yayınları tarafından yayınlanmıştı fakat şu an baskılarını bulmak oldukça güç.

Seri ilk yayınlandığında, kitaptaki dünyanın ve kahramanın çok benzemesi nedeniyle Harry Potter ile karşılaştırılmıştı. Fakat onun kadar  ilgi görmedi ne yazık ki. Belki de bu sebeple film uyarlaması da sürekli ertelendi.

Belli mi olur, eğer yönetmen Kenneth Branagh eserin hakkını veren bir film ortaya koyarsa kitaplara karşı olan ilgi artar ve belki de yeni bir Harry Potter vakasıyla karşı karşıya kalırız. Merakla bekliyoruz.