Steven Spielberg ve DreamWorks, Disney’den Ayrılıyor

spielberg-dreamworks

Ünlü yönetmen Steven Spielberg, kurucusu olduğu DreamWorks Studios’la beraber 2009’dan bu yana ortak çalıştıkları Disney’den ayrılma kararı aldı.

1994 yılında Steven Spielberg, Jeffrey Katzenberg ve David Geffen tarafından kurulan DreamWorks SKG (bu kısaltma soyadlarının baş harflerinden gelir) bugüne dek Shrek, Çizmeli Kedi, Madagascar, Kung Fu Panda ve Ejderhanı Nasıl Eğitirsin? gibi başarılı animasyonların yanı sıra Er Ryan’ı Kurtarmak, Gladyatör, Azınlık Raporu ve Terminal gibi akıllarda yer eden pek çok filme imza atmış bir firmadır sizlerin de bildiği gibi.

Ancak son zamanlarda işler stüdyo için pek de iyi gitmiyordu. 2009 yılında kendileriyle 30 filmlik bir anlaşma yapan ve dağıtım haklarını satın alan Disney, arzu ettiği finansal başarıyı elde edemeyince kaynaklarını büyük ölçüde kendi yapımlarına (ve tabii ki Pixar’a) kaydırmıştı. Bu da DreamWorks’ün elini zayıflatıyordu elbette…

İşte Spielberg tam da bu nedende dolayı anlaşmalarını yenilemeyeceklerini ve stüdyosuyla birlikte Disney’den ayrılacaklarını açıkladı. Söylentilere bakılırsa ünlü yönetmen ilk göz ağrısı olan Universal Pictures’ı gözüne kestirmiş durumda. En son Jurassic World için birlikte çalışan Universal ile Spielberg geçmişte Jaws, Jurassic Park, E.T. ve Geleceğe Dönüş gibi pek çok efsaneye beraber imza atmıştı. Hatta yönetmenin Jurassic World’ü çekerken kullandığı odanın bile Universal’in stüdyolarında bozulmadan beklediği söyleniyor. Ufukta yeni bir Jaws filmi olduğunu iddia edenler bile var.

Şahsen DreamWorks’ün Disney ile Pixar’ın gölgesinden kurtulacak olmasını mutlulukla karşıladım. Umarım bu yeni ortaklık sayesinde en kısa zamanda o eski ve şaşaalı günlerine dönerler.

Darısı Lucasfilm ile Marvel Comics’in başına!