Zaman Çarkı İçin Adeta Ansiklopedi Görevi Gören Bir El Kitabı Geliyor!

wheel-of-time-logo-ust

Robert Jordan’ın yarattığı muazzam Zaman Çarkı diyarının, bu fantastik eser şaheserinin böyle bir kaynağa elbet ihtiyacı vardı.

Zaman Çarkı El Kitabı: Çok Satan Serinin Karakterleri, Mekanları ve Tarihi (The Wheel of Time Companion: The People, Places and History of the Bestselling Series) adlı el kitabı, 3 Kasım 2015 tarihinde yurt dışında çıkışını yapacak. Henüz ülkemize gelip gelmeyeceği söz konusu değil, ama Zaman Çarkı’nın tüm o tutkulu hayranlarını bundan mahrum bırakmak istemeyiz!

Robert Jordan’ın eşi ve editörü Harriet McDougal’ın önerliğinde hazırlanan bu bilgi fışkıran eserde, ona Zaman Çarkı’nın Zaman Lordu unvanına sahip Alan Romanczuk ile Jordan’ın asistanı Maria Simons eşlik ediyor. Yani tam bir Jordan Takımı işi bu!

Peki bu el kitabı neyi içeriyor? Tanıtım metnine beraber bakalım:

zaman_carki_el_kitabiZaman Çarkı El Kitabı; daha önce kitaplarda yer verilmemiş pek çok karakterin biyografilerini ve motivasyonlarını da kapsayarak bu dünyanın en merak uyandırıcı yönlerine ışık tutmakla kalmıyor, Jordan’ın dünyasının hayat bulmasına yardımcı oluyor. Zaman Çarkı El Kitabı, serinin milyonlarca hayranı tarafından okunulması gereken bir eser.

Bir başucu kitabı geliyor bu yana. 816 sayfalık bu bilgi bankası dileriz en kısa zamanda dilimize de konuk olur.