Zaman Çarkı Serisi Dizi Oluyor!

wheel-of-time-ust

Robert Jordan’ın epik fantastik serisi Zaman Çarkı, televizyona uyarlanıyor.

İlk kez 2015 yılında karşılaşmıştık Zaman Çarkı dizisiyle… Serinin yayın haklarını kaybetmemek için Red Eagle Entertainment tarafından  hazırlanan ve hiç kimsenin haberi olmadan gecenin geç saatlerinde FXX kanalında yayınlanan düşük bütçeli pilot bölümden sonra ortalık karışmıştı.

Serinin editörü ve merhum Robert Jordan’ın eşi Harriet McDougal bu projeden haberi olmadığını, firmanın kafasına göre iş yaptığını söylemiş ve firma da kendisine dava açmıştı.

Ancak görünen o ki sular durulmuş. Çünkü Harriet McDougal bugün yaptığı resmi bir açıklamayla serinin dizileştirilmesi yönündeki tüm yasal engeller aşıldığını ve büyük bir stüdyoyla anlaşmaya varıldığını duyurdu.

Zaman Çarkı’yla ilgili heyecan verici bir gelişmeyi sizlerle paylaşmak istiyorum. Yasal sorunlar çözüldü. Zaman Çarkı en son teknolojiyle hazırlanmış bir TV dizisi olacak! Hiçbir şey beni bundan daha fazla mutlu edemezdi. Yakında büyük bir stüdyodan gelecek resmi bildiri için gözünüzü açık tutun.

Game of Thrones’un açtığı “fantastik serilerin dizi olması” yolundaki en büyük adımlardan biri olarak gördüğümüz Zaman Çarkı dizisini heyecanla bekliyoruz.