2016’da Yeni Bir Death Note Uyarlaması Geliyor!

death-note-ust

Anime sanatının başyapıtlarından sayılan Death Note, 2016’da yeni bir film uyarlamasıyla karşımızda olacak.

Tsugumi Ohba ve Takeshi Obata tarafından yaratılan ve tüm dünyada en bilindik mangaların başında gelen Death Note’un basılı metinden görsel metne geçişi ilk olarak 2006 yılındaki animesiyle olmuştu.

Ardından yine aynı yıl içerisinde 2 bölümden oluşan bir film çekilmişti seriye. Death Note ve Death Note: The Last Name isimli filmler mangalardan bir hayli uzaklaşmıştı. Son olarak, bu yıl başlayan bir de televizyon dizisi mevcut Death Note’un. Fakat bu 3 yapım da hayranları tarafından anime kadar başarılı bulunmamıştı.

Şimdiyse sıra yeni bir Death Note filminde. Death Note 2016 (ismi sonradan değişecek) isimli projeye serinin mangakaları tarafından yeşil ışık yakıldı ve ufak tefek hazırlıklara başlandı. 10 yıl aradan sonra çekilecek bu yeni film, mangalardan tamamen uzak bir senaryoya sahip olacak.

Light Yagami’nin ölümünden yıllar sonra başlayacak olan öyküde Light ve L’in varisleriyle tanışacağız. 6 yeni Shinigami ve dolayısyla 6 adet de Death Note’un yer alacağı bu yeni filmin dünyası da yine bir hayli tuhaf.

Siber teknolojinin dünyaya hakim olduğu ve siber terör saldırılarının tüm ülkelerin gündeminde yer aldığı bir gelecek portresiyle karşılaşağız. Siber saldırıların nerelerden geldiği, niçin yapıldığı gibi sorular da yine 2016’da yayımlanacak olan filmde cevap bulacak.

Film projesiyle eş zamanlı olarak filmi yönetecek isim de açıklandı: Shinsuke Sato. Yayımlanan tanıtım videosunda ilk 2 filmde izlediğimiz Tatsuya Fujiwara (Yagami Ligh) ve Ken’ichi Matsuyuma (L) de görünüyor fakat yeni filmin cast seçimi henüz yapılmadığından, net konuşmak için henüz erken. Yeni filmin dünyaya servisini ise Warner Bros. üstlenecek.

Yeni Death Note uyarlamasını dört gözle beklesek de, hiçbir uyarlamanın animeyi geçemeyeceğine eminiz. Onun yeri çok farklıydı, öyle değil mi animeseverler?

Kısa tanıtım videosunu hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.