İngiltere’deki McDonalds’lar Menü Yanında Roald Dahl Kitapları Hediye Edecek

roald-donalds

Fast food’un yanında kitap gibisi yok (ne?).

Roald Dahl ekibiyle anlaşmaya varan McDonalds fast food zincirinin İngiltere ayağı, bir ilke imza atıyor. Buna göre, yıllar yılı verdiği oyuncaklarıyla akıllara kazınmış ve 90’ların çocukları için ayrı bir yeri olan Happy Meals adlı çocuk menüleri, bu defa kitap verecek!

Tam 14 milyon Happy Meals menüsünde yer alacak ve sadece İngiltere’yi kapsayan bu kitaplar arasında neler yok ki. Charlie’nin Çikolata Fabrikası, Yaman Tilki ve Matilda ile George’un Harika İlacı‘nı içeren Roald Dahl’s Magical Mischief (Roald Dahl’ın Büyülü Haylazlığı), gibi eserler menünün kapsadığı kitaplar arasında.

Çocuklara kitapları sevdirmeyi amaçlanan bu kampanya, her ne kadar fast food yiyecekleriyle birlikte ortaya çıkmış olsa da, kutsal bir görev üstlenmiş. Kitaplar üzerinde McDonalds amblemi olmayacağını da belirtmek gerek. Yemekler yendikten sonra kitaplar tamamen çocuklarla baş başa kalacak.

Okuma oranları ülkemize göre bir hayli yüksek olan İngiltere’nin böyle kampanyalarla çocuklara ulaşmaya devam etmesi takdire layık. Kaldı ki Roald Dahl gibi çocuk edebiyatının haylaz kralıyla iş birliği yapmaları da hem yüz güldüren, hem de akıllıca bir taktik.

Dileriz bu kampanyanın sonucu harika olur ve dileriz ülkemizde de buna benzer, doğru kitap seçimleriyle yürüyen çalışmalar başlatılır.