Jurassic World Üçleme Oluyor

jurassic-world-ust

Geçtiğimiz mayıs ayında gösterime giren ve sinemaseverler tarafından büyük bir ilgiyle karşılanan Jurassic World, tıpkı öncüsü gibi bir üçleme olma yolunda ilerliyor.

Dinozorların bunca yılın ardından geri döndükten sonra beyazperdeyi tek bir filmle işgal edeceğini düşünmemiştiniz, değil mi? Özellikle de dünya çapında 1,6 milyar dolarlık bir gişe hasılatı yaptıktan sonra… Ya da Jurassic World’ün malum sonunun ardından? Biz de öyle…

Universal Studios dün itibariyle Jurassic World 2’nin yapım aşamasında olduğunu duyurdu ve muhtemel gösterim tarihini 22 Haziran 2018 olarak belirledi. Yönetmen ve senarist Colin Trevorrow, geçtiğimiz yıl içerisinde Jurassic World için bir devam filmi çekmek istediğini çıtlatmıştı zaten, o yüzden bu pek de şaşırtıcı olmadı. Asıl sürpriz filmin bir üçlemeye dönüştürülecek olması.

Trevorrow hâli hazırda Star Wars: Episode IX’un yönetmenliğini kabul etmişken kendisini başka projelerle uğraşmayacağını düşünürdünüz, değil mi? Ama hayır… Anlaşılan kendisi tam bir dinozor tutkunu; çünkü kendisi sadece Jurassic World 2 için stüdyoyu ikna etmekle kalmadı, aynı zamanda üçlemenin senaryosunu yazmaya da koyuldu. Üstelik kafasında çok çılgın fikirler var:

Bu farklı türde bir film olacak. Seyirciler bize bu konuyu bir sonraki aşamaya taşımak için belirli bir oranda izin verdi ve illaki boyut anlamında demiyorum. Bunun daha fazla dinozorla ya da daha büyük ve daha iyi dinozorlarla alakası olmadığını oldukça güçlü bir biçimde hissediyorum. O hayvanlarla olan ilişkimizle alakalı çok daha büyük bir hikâyenin başlangıç noktası olarak kullanmakla ve hayata geri döndürülmelerinin dinamikleriyle ilgili bu.

Jurassic World’ü yaparken çoğunlukla hayranların beğenisini ön planda tuttuk, bunu unutmayacağım. Ama ‘dinozorlar bir adada insanları kovalıyor’ temasını çok gördük. Bence seyirciler artık bu hikâyenin başka hangi yönlere gideceğini keşfetmek istiyor. […] Bu iş sonsuza dek eğlence parklarıyla sınırlı kalmayacak. Nükleer gücün geçmişine baktığımızda ilk içgüdümüzün onu bir silah olarak kullanmak olduğunu görüyoruz, bir enerji kaynağı olarak işimize yarayabileceğiniyse sonradan keşfediyoruz. İzleyeceğimiz şey tam olarak bu olmayabilir ama filme ekmek istediğim fikir bu, böylece büyüyebilir ve daha fazla filmin yapılmasını sağlayabilir. Ya dinozor yapım formülü açık kaynağa dönüşürse? Ya dünya üzerinde dinozor üretebilen 15 farklı şirket olursa?

Doğrusunu söylemek gerekirse bu fikirden pek de hoşlanmadım ama kim bilir? Arkasında Steven Spielberg gibi bir deha olan yetenekli bir senaristin ellerinden şaşırtıcı bir şey çıkması da olası. Bununla birlikte Trevorrow ikinci filmi yönetmeyeceğini, Jurassic Park serisinin tıpkı Star Wars gibi olduğunu ve her filmin yeni bir yönetmenle çekilmesinin ona farklı tatlar katacağını düşündüğünü belirtiyor. Konuşması sırasında filmin bir üçleme olacağının üstüne tekrar tekrar basmaktan da geri kalmıyor elbette.

Öte yandan Chris Pratt (Owen) ve Bryce Dallas Howard’ın (Claire) ikinci filmde de yer alacağı şimdiden kesinleşmiş durumda. Her iki oyuncu da Jurassic World’teki karakterlerini bir kez daha canlandırmak için imzaları attı bile. Steven Spielberg ve Frank Marshall da yapımcı koltuğundaki yerlerini tekrar almaya hazır.

Bakalım ortaya ne gibi bir sonuç çıkacak? Gelişmeler için T-Rex’in izlerini takip etmeye devam edeceğiz.