Yeni Bir Rol Yapma Alanı: Rp Interface

rpg-dices

Yepyeni bir oluşum olan RP Interface, FRP meraklılarına yeni bir ortam oluşturuyor.

Henüz çok yeni olan site, iki kişilik bir ekibin ürünü. Bununla birlikte, şu anki eksiklerini zaman içinde tamamlayıp, oyunculara vadettikleri ortama gün geçtikçe daha çok yaklaşacaklarına inanıyoruz.

Bakın RP Interface ekibi kendini samimi bir dille nasıl tanımlıyor:

PEKİ NEDİR RP INTERFACE?

Rp Interface rol yapma oyunlarında kullanabileceğiniz sistemdir. Şu an için RPG için arama motoru özelliğimiz ve herkesin dilediği konuda rahat rahat konuşabilmesi için açtığımız bir forumu bulunmaktadır.

Öncelikle açılışını yaptığımız arama motoru kısmına gelelim. Bu arama motorunu tasarlarken olabildiğince sade ve kullanıcı dostu olmaya çalıştık. Bu sistem sayesinde RPG GM’i sisteme dilediği oyunu açabilecek, oyun hakkında bilgiler verebilecek, istediği oyuncu kitlesini belirleyebilecek ve oyununu nerede oynattığını belirtebilecek. Bu sayede oyun bulmak isteyen oyuncu ile oyuncu arayan GM’leri tanıştırmış ve buluşturmuş oluyoruz.

Tabii bununla da yetinmedik. Her oyunun kendine özel sayfasını oluşturmanızı sağladık. Oyunlarınızın sayfasının içeriğini ve temasını istediğiniz gibi değiştirmenize olanak sağlıyoruz. Tam da bu noktada ilk servisimiz devreye giriyor: Rp Lines.

Rp Lines adını verdiğimiz servisimiz ile her seansınızın kaydını internet üzerinde bir zaman çizgisi üzerinde rahat rahat tutabileceksiniz. Bu sayede hem siz hem oyuncularınız hem de oyununuzu internet üzerinden takip eden bir çok insan oyununuzun seanslarında neler olduğunu görebilecek. Ayrıca bu sisteme oyundaki NPC’leri de ekleyebileceğiniz karakter paneli ekledik. Oyundaki tüm NPC’ler burdan erişilebilir olacak ve bu sayede bir NPC veritabanı oluşturulacak.

Forumumuz ise tamamen bir serbest kürsü olması için dizayn edildi. Herkesin rahat olabileceği istediği konuda konuşabileceği bir ortam hazırlamaya çalıştık. Türkiye’de alt kültürle ilgilenen herkesin düşündüğü her şeyi yazıp hakkında konuşabileceği bu ortam sayesinde insanların birbiriyle tanışması en büyük isteğimiz.

AMACIMIZ NEDİR?

Amacımız Türkiye’deki alt kültürü birbiriyle tanıştırmak. Yaptığımız araştırmalar ve konuşmalar sonucunda Türkiye’de ciddi kalabalık bir alt kültür olduğunu görmüş olduk. Fakat ama üniversite topluluklarının ama bu işlerle uğraşan derneklerin iletişim konusunda sıkıntılar çektiğini gördük ve herkesin arasına bir köprü oluşturma istediği ile yola çıktık.

Bir diğer amacımız ise RPG oyunlarında oynamak isteyen eski-yeni tüm oyunculara ulaşmak oldu. Rp Interface ile her tecrübedeki oyuncular, tecrübe veya GM çekincesi yaşamadan RPG’lerde rahat edebilecekleri bir ortam hazırladık. Ama en büyük amacımız tabii ki de Rp Interface’i kullanan eski-yeni herkesin mutlu olması ve rahat etmesi. Sitemizdeki tüm içerik limitsiz ve ücretsiz bir şekilde sizlerle olacak. Siteyle ilgili olan herhangi bir sıkıntınızı bize bildirebilirsiniz. Üzerine düşeceğimizden ve en yakın zamanda isteklerinizi yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Şu an için Alpha sürecinde olan sitemizi bundan tam bir yıl sonra 15.09.2016 tarihinde tamamen bitirmek ise önümüze koyduğumuz en büyük hedef. Bu hedefe sizlerin desteği sayesinde varacağız.

BİZ KİM MİYİZ ?

Biz yola ODTÜ KKK Fantastik Kurgu Topluluğu’ndan iki kişi olarak çıkan Türkiye’deki alt kültüre önem veren iki arkadaşız. Ersin Tütüncüoğlu (Basın Müdürü) ve Can Atalay (Programlama Müdürü) olarak çıktığımız yolda görsel olarak bize yardımcı olan Umut Çomak ile 3 kişi olarak devam ediyoruz. 5 Şubat’tan bu yana yaptığımız araştırmalar, görüşmelere uzun uğraşlardan sonra sizlerle buluşabildik.

Sizleri de aramızda görmek istiyoruz.

Ailemize tekrardan hoş geldiniz.

Genç arkadaşlarımız keşke kendilerini “müdür” unvanıyla ciddileştirmeselermiş demeden edemedik :). Bu gibi gönüllü işlere girmiş kişilerin böyle sıfatlara ihtiyacı olduğunu düşünmüyoruz. Onlar bizim için sadece kendilerine değil, aynı dünyayı paylaştıkları başka kişiler için de bir ortam hazırlama sorumluluğunu almış özverili kişiler.

RP Interface ailesine bu eğlenceli maceralarında başarılar dileriz. Oyuncuları bol, hayal güçleri daima açık olsun.