George Miller Superman’i Sıkıcı Buluyor ve Man of Steel’i Yönetmeyecek

george miller ust

Daha önce defalarca kez yönetmeyeceğini söylemesine rağmen, bu defa söylentilere kesin bir son nokta koymayı umuyor.

Mad Max: Fury Road’un başarısı ve hiç gerçekleşmeyen Justice League: Dark ile birlikte George Miller, Man of Steel 2 için sürekli gündemdeki isimdi. Kendisi filmi birkaç defa reddetmesine karşın söylentiler dinmedi. O da IGN ile gerçekleştirdiği son röportajda hem karaktere, hem de filme bakış açısını kesin bir dille, bir daha anlattı.

Superman’i sıkıcı bulduğunu belirten başarılı yönetmen, bize kendi yorumlayışında bir Superman’in nasıl olacağını aktarıyor önce:

Sanırım bu daha önce pek çok kez söylendi: O, potansiyel olarak oldukça sıkıcı bir karakter, çünkü hiçbir kusuru yok. Bu yüzden içindeki şeytanları bulup, bir iç çatışma elde etmelisiniz mutlaka. Bunu gerçekten de yapmak zorundasınız. Bu dışsal bir etmen de olabilir onun derinliklerinde yatan bir şey de. İç çatışma yaşayan bir karaktere gereksiniminiz var.

Yunan Tanrıları’nı harika yapan şey budur. Demek istediğim onlar kıskanç, kindar ve kibirlidir. Bunların hepsine sahipler. Bence Batman tam da bu yüzden ilginç bir karakter, çünkü o bir insan, yani tıpkı bizim gibi. Tamamıyla mükemmel olan birinin aksine, onu kendimizle ilişkilendirebiliyoruz.

Warner Bros. tarafından yeşil ışık yakılmış Man of Steel 2’nin yönetmenliğiyle herhangi bir zamanda ilgilenip ilgilenemeyeceği ihtimali içinse şunları söylüyor:

Söyleyebileceğim tek şey bir ‘hayır.’ Tekrar özür dilerim, bu konuda nazlanmaya çalışmıyorum. Sırada yapılmayı bekleyen çok fazla şeyiniz var. Hangisinin daha önce ortaya çıkacağını bilemiyorsunuz […] Çekmek istediğim bir sonraki film bir Mad Max değil. Küçük bir film olacak. Bir süreliğine büyük aksiyon filmlerinden uzaklaşmak istiyorum. Ama kendime bir türlü engel olamıyorum. Teknik açıdan zor değil, ama ilginç olan şeyler yapmayı seviyorum.

Herhalde bu açıklamayla birlikte Miller’ın Superman ile olan ilişkilendirilmesi de son bulacak. Eh, adam daha başından karakteri sevmiyormuş. Daha ne denebilir ki?

Ama daha da önemli bir şey var. Sahi, o “küçük” filmden kastı ne olabilir? Mad Max: Fury Road’dan sonra Miller ne yapsa heyecanlı izleyiciler onun ardından gidecekmiş gibi görünüyor. Bakalım bizleri ilerleyen günlerde neler bekliyor.