Amak-ı Hayal Bir Kez Daha Çizgi Roman Olarak Geliyor

Filibeli Ahmet Hilmi’nin önemli eseri A’mak-ı Hayal bu defa Tuti Kitap aracılığıyla çizgi roman olarak yayımlanıyor.

Tasavvufi bir yolculuğun anlatıldığı kitap daha önce birçok kez farklı yayınevlerince basılmış, bir kere de Cem Uygun aracılığıyla çizgilerle buluşmuştu. Şimdi aynı eser Mustafa A. Kara’nın çizimleriyle bir kez daha çizgi roman olarak karşımıza çıkmaya hazırlanıyor.

Hayal ve hayat arasındaki o ince çizgide geçen eserin konusu kısaca şöyle:

İyi yetiştirilmiş ve inançlı bir genç olan Raci; maddi ve manevi ilimleri öğrenir, ardından pek çok kitap okur. Fakat öğrendiği bilgi yığını arasında kendini huzursuz ve şüphe içinde hissetmeye başlar. Derken bir gün, şehrin mezarlığında yaşayan Aynalı Dede’yle karşılaşır… Ve onun rehberliğinde dokuz gün boyunca hayalin derinliklerine dalan Raci, yavaş yavaş hakikate yaklaşırken dokuz farklı merhaleden geçer… Yıllar önce kaleme alındığı halde çağımızda hâlâ ilgi gören A’mâk-ı Hayal, modern yaşama rağmen ruhundaki boşluğu dolduramayan günümüz insanı için adeta bir baş ucu kitabıdır…

Mustafa Kara’nın çizimlerini, Muhammed Bedirhan’ın ise çevirisini üstlendiği kitap Tuti Kitap etiketiyle çıkıyor. İlk cildin künye bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz.

Şu anda ön siparişte olan eser, 30 Ekim’den itibaren raflarda. Beklenen ilgiyi görmesi halinde ikinci ve üçüncü cildinin de bizlerle buluşturulacağını oldukça güvenilir bir kaynaktan duyduğumuzu da ekleyelim.