Gaiman’ın ‘Babam Süt Peşinde’si Johnny Depp ve Edgar Wright İle Sinemaya Geliyor!

neil-gaiman-ust

Süt almaya giderken binbir macera yaşayan babanın hikayesi, Fox’un katkılarıyla beyaz perdeye geliyor!

Neil Gaiman’ın 2013 yılında çocuklar için kaleme aldığı Babam Süt Peşinde, dilimize Nisan 2015’te konuk olmuştu. Niran Elçi tarafından çevrilmiş eserde, çocuklarına süt almak için evden çıkan babanın başına gelen türlü türlü maceraları, eve döndüğünde çocuklarına anlatışına şahit oluyorduk. Ama siz çocuk kitabı deyip geçmeyin, hedef kitlenin dışında kalan yaş grubundan pek çok okur, ve özellikle ebeveynlerce kitap çok ama çok sevildi.

Şimdiyse iddialı bir ekiple birlikte beyaz perde için hazırlık yapıyor! Fox tarafından yapımcılığı üstlenilen uyarlamada oldukça dikkat çekici isimler var.

babam sut pesinde

Senaryo, Flight of the Conchords ve Muppets filmlerinden tanıdığımız Bret McKenzie’ye emanet. Eserin sinema uyarlamasını o kaleme alacak. Ama bitmedi! Johnny Depp hem prodüktörlük koltuğunda, hem de filmde yer alacak isim olarak hemen dikkatimizi çekiyor. Şu an rolü belirsiz. Öte yandan, yönetmen Edgar Wright (Scott Pilgrim vs The World, Shaun of the Dead) bu uyarlamada da yönetmen olarak yer alacak gibi görünüyor.

Son olarak Neil Gaiman’ın bu haberi kitabın adıyla yaptığı bir kelime oyunuyla doğrulamasına da bir göz atalım:

Not: Babam Süt Peşinde’nin orijinal adı Fortunately, the Milk’tir. Yani Süt, Nihayet.

… ah, Hollywood sızdırıyor. Bu durumda tam manasıyla… #nihayet.

Şimdilik elimizdeki tüm detaylar bunlar. Ama tadından yenmeyecek bir yapımla eğlenmeyi, büyük bir umutla beklemeye başladık!