Benedict Cumberbatch, “Hamlet” ile İstanbul’a Geliyor! (Ama Sinema Perdesine)

benedict-cumberbatch-hamlet-ust

Hollywood yıldızlarının oynadığı oyunlar, National Theatre Live işbirliği ve Oyun Salonu kapsamında İstanbul’a Salon İKSV’ye geliyor!

Duyduk duymadık demeyin! Peynir ekmek yemeyin! Benedict Cumberbatch ve nicesini dünya gözüyle izleme şansına erişiyoruz diyorduk ki… meğer Hamlet ve diğer yapımların kayıtlarını izleyecekmişiz.

Boradway’de kapalı gişe oynamış ve Londra’nın en önemli sahnelerinde yer almış olan Benedict Cumberbatch’li Hamlet, James Franco’lu Fareler ve İnsanlar, Carey Mulligan’lı Skylight ve John yapımlarının kayıtlarını beyaz perdede izleyebileceğiz. Oyunların sahnelendiği salonlardaki en iyi koltuğun açısından çekilmiş olan bu kayıtları, biz de beyaz perde de tecrübe edeceğiz.

Yani, insan tiyatro deyince, Broadway deyince kendi gözleriyle, canlı canlı izlemek istiyor tabii. Ancak bu durum sadece ülkemize has değil! Örneğin Cumberbatch’in”’Hamlet“i, toplam 25 ülkede 1400 sinemada, canlı olarak yayınlandı ve 225.000’den fazla izleyiciye ulaştı. Öte yandan, meşhur Sherlock’umuz Cumberbatch de, “Oyunu erişilebilir hale gatirebilmenin en şahane yolu” sözleriyle bu yola başvurulmasna destek veriyor.

Biletler 5 Kasım günü saat 10.30’da satışa çıkacak. Öğrenciler için 25 TL, tam biletse 40 TL fiyatına sahip olacak. Gösteri takvimiyse şöyle:

  • Hamlet: 15, 22, 29 Kasım Pazar (15.00)
  • Fareler ve İnsanlar: 6 ve 13 Aralık Pazar (15.00)
  • Skylight: 10 ve 24 Ocak Pazar (15.00)
  • John: 7 ve 21 Şubat Pazar (15.00)

Haydi İstanbullar, sanata!