Damızlık Kızın Öyküsü, Dövmelerle Görsel Bir Sergiye Dönüştü

damizlik-kiz-ust

Distopya edebiyatının efsanelerinden Damızlık Kızın Öyküsü’nün satırları, 350 kişiye yapılan geçici dövmelerle kollarda hayat buldu.

Book Riot Live’ın konuk konuşmacısı Margaret Atwood, bu haftasonu Damızlık Kızın Öyküsü dövme zincirini görmeye gitti. Book Riot, Litographs ve Random House’un ortak projesi olan bu çalışmada, kitabın ilk iki bölümünün vücudun farklı yerlerine, geçici dövme şeklinde işlendiği satırlar yer alıyordu.

Margaret Atwood’un en bilinen eseri ve distopya edebiyatının en önemli örneklerinden biri olan Damızlık Kızın Öyküsü, 350 satırıyla bedenlerde iz bıraktı. Katılımcıların tercihen koluna, boynuna ya da diğer vücut bölümlerine yaptırdığı bu geçici dövmeden satırların görsellerine Book Riot’un Twitter hesabındaki fotoğrafla yakından bakalım:

Atwood’un katıldığı panelle ilgili olarak The Guardian’ın yazdığı yazıya göz atabilirsiniz. Panelde Locus Ödüllü, Hugo ve Nebula adayı olmuş ve ülkemizde Dex Kitap tarafından basılmış olan Yüz Bin Krallık’ın yazarı NK Jemisin ile yer alan Atwood, kurguda çeşitlilik eksikliği ve “şimdiyi” yazmanın zorluğundan bahsettiler.