J.J. Abrams Episode VIII ve Spoiler’dan Kaçınma Üzerine Konuştu

star-wars-force-awakens-jj-abrams

Episode VIII’in senaryosu yazılmaya başlandı ve J.J. Abrams izleme keyfimizi kaçırmamak için spoiler’lardan özenle kaçınıyor.

J.J. Abrams’ın Wired’la gerçekleştirdiği röportajda Episode VIII’in senaryosunun yazılmaya başladığını öğrendik. Buna göre Lawrence Kasdan (The Empire Strikes Back ve Return of the Jedi) ile Michael Arndt (Toy Story 3 ve Little Miss Sunshine) da senaristler arasında. Abrams onların katkılarının da sık sık altını çiziyor.

Röportajın devamında neyin beklemede olan izleyicileri heyecanlandıracağını ve neyin filme kadar söylenmemesi gerektiğine dair nasıl bir yol izlediğinden bahsediyor:

Sessiz kalmanın gerçekten pozitif bir yanı var. İzleyicilerin film seyrini spoiler’lardan ya da belli anlardan koruyabilirsiniz. Ama diğer yandan, nazlı ya da her şeyi kendine saklayan bir aptal olarak görülme riskine giriyorsunuz.

Pek çok yanılsamayı mahvetmek istemiyorum. Gergin bir ipin üzerinde yürüyoruz. Eğer bir yana düşerseniz bu iyi olmaz, çünkü çok fazlasını göstermiş oluruz. Eğer diğer yana düşerseniz bu da iyi olmaz, çünkü hiçbir şey göstermemiş oluruz ve kendini beğenmiş pislikler gibi görülürüz.

Bu sözlerden sonra “Spoiler-free Abrams” demek istiyorum kendisine. Şu ana dek bahsettiği dengeyi kurmuş ve o gergin ipin üzerinde başarıyla ilerliyor gibi görünüyor. Özellikle hayranların birçok teori üzerine hararetle tartışması ve yapımcıların bunları ne onaylaması, ne de bozması izledikleri çizgiyi net biçimde ortaya koyuyor.

18 Aralık’a az kaldı! Bakalım kaçını doğru tahmin etmişiz.