Death Note’un Yeni Oyuncuları Hayranları Ayağa Kaldırdı

death-note-cast

Dünyanın dört bir yanındaki Death Note hayranları filmin berbat olacağını düşünüyor.

Filmin Hollywood uyarlamasına dair elimize geçen son bilgiler başrol, yönetmen ve senarist hakkında kesinleşen bilgilerdi. Light Yagami’nin Amerikan uyarlamasını oynayacak kişi Nat Wolff (Aynı Yıldızın Altında) olarak açıklanmış ve böylece kadrodaki ilk oyuncu belli olmuştu.

Şu aralar kadın başrolü Misa Amane için imzaya en yakın ismin Margaret Qualley olduğu konuşuluyor. The Leftovers’ın başarılı aktristinin adının duyurulmasıyla birlikteyse hayranlar ateş püskürdü.

Hollywood adına “whitewashing” denilen, uyarlamalardaki karakterleri beyaz oyunculardan seçme alışkanlığı konusunda yıllardır eleştiriliyor. Hayranlardaki öfke patlamasının nedeni de tam olarak bu. Death Note’un Japonya’da geçen ve Japon karakterlere sahip bir kurgu olduğunun altına çizen hayranlar, Hollywood’un whitewashing huyunu bu eserde de kullanmasından inanılmaz rahatsız. Her ne kadar kadroda Heroes’dan tanıdığımız Masi Oka yer alsa da, bir tek Uzak Doğulu ile bu film gerçekten uyarlanabilir mi?

Bu sorunun iki örnekle iki cevabı var. Ama ondan önce hayranların tepkilerinden bazılarına bakalım.

Japon manga/animesi Death Note’un uyarlamasını beyaz insanlarla çekiyorlar.

Umarım Death Note filmi çok ama çok başarısız olur. İyi bir sebeple aynısının Gods of Egypt’in başına gelmesi de muhtemel.

https://twitter.com/lilhansoIo/status/665036475998863360?ref_src=twsrc^tfw

Death Note uyarlaması çok kötü başarısızlığa uğrayacak. Hiçbir hayran beyazlarla yapılmış bu pisliği izlemeyecek. Umarım para kaybederler.

Hayranların endişesi ortada. Peki az önce yukarıda bahsettiğimiz iki cevaptan biri buydu dersek, diğeri nedir?

Kadroda başarılı Uzak Doğu uyarlamalarının sahibi Roy Lee’nin olduğu gerçeğini unutmamak gerek. Kendisi Halka ve Garez’i Hollywood’a bu eleştirilen whitewashing uygulamasıyla getirmiş ve uyarlamıştı. Ah, tabii bir de Dragonball uyarlaması gibi felaket şeyler de gördük.

Keşke Hollywood bu işlere hiç elini uzatmasa, ama yapmaya devam ediyorlar. Sonucu elbette filmin kendisi gösterecek, fakat bir Death Note hayranıysanız siz böyle bir filmi izlemeye gider miydiniz?