Patrick Rothfuss’a Üçüncü Kitabı Zorla Yazdırmak Elinizde

patrickrothfuss-ust

Patrick Rothfuss’un üçüncü kitabını mı yazacağına, yoksa Fallout 4 mü oynayacağına siz karar verin! Ciddiyiz…

Kralkatili Güncesi Serisi’nin yazarı Patrick Rothfuss’un tam bir video oyunu hastası olduğunu duymuşsunuzdur. Kendisi ta yazı tabanlı dönemlerden beri oyun oynadığı gibi hâli hazırda Torment: Tides Of Numenera’nın senaryosunun yazımına da yardım ediyor. Ayrıca çok sıkı bir Fallout hayranı. Öyle ki “bir oyunun ne kadar iyi olduğunu ölçmek için onu ilk iki Fallout ile kıyaslarım,” diye açıklıyor bu durumu blog sayfasında.

Hâl böyle olunca geçtiğimiz hafta içi, yani 10 Kasım’da çıkan Fallout 4’ü oynamak için yanıp tutuşması kaçınılmaz. Ama çok büyük bir sorunu var: üçüncü kitabın çıkmasını bekleyen milyonlarca hayran. Kendisine bu konuda ne kadar çok baskı yapıldığından dem vuran Rothfuss insanların ne kadar haklı olduğunu kabullenmekten de geri kalmıyor. Bir diğer engeliyse Worldbuilders adlı yardım kampanyasıyla ilgilenme zorunluluğu…

Böylece sorumlulukları ve Fallout aşkı arasında çok kötü bir ikilemde kalmış kendisi. Ama bu işten oldukça yaratıcı bir şekilde sıyrılmayı da başarmış doğrusu. Nasıl mı? Hepsini bir potada eriterek…

pat-o-meter

What Should Pat Do?(Pat Ne Yapsın?) adında yeni bir bağış kampanyası başlatan Rothfuss önümüze iki seçenek sunuyor: ya üçüncü kitabını yazsın ya da Fallout 4 oynasın. Belirli bir miktarda bağışta bulunan herkes bu konuda söz hakkı sahibi olabiliyor. Dahası, 10 dolar ve üzeri bağışta bulunanlar özel hediyelerin dağıtıldığı bir çekilişe katılıyor. Pat-o-Meter adını verdiği sayacın gün sonunda gösterdiği sonuca göre de Rothfuss o gün 3 saat boyunca ne yapacağına karar veriyor. Üstelik yaptığı şeyi Twitch kanalından canlı yayınlıyor. Bu durumda oyunu oynamasını veya yazı masasının sıkıcı bir köşesini izleme şansı demek oluyor bu bizim için.

Hiç cebinizde bir fantastik edebiyat yazarı olsun istediniz mi? Ne zaman yazıp ne zaman mola verebileceğini söyleyebileceğiniz biri? Kontrolün artık sizde olduğunu ilan etmekten mutluluk duyarız! Pat’in joystiğini kavrayın (öhöm) ve patrona patronluk taslamaya hazır olun.

Herkesin serinin üçüncü kitabı olan Doors Of Stone’u deliler gibi beklediği şu günlerde sonucun yazarlıktan yana çıkacağını düşünürsünüz, değil mi? Yanlış… Bağış kampanyası başlayalı 3 gün oldu ve her günün sonunda inanılmaz bir şekilde ezici bir üstünlükle Fallout 4 galip geliyor, Pat da oyunu 3 saat boyunca canlı olarak oynuyor. Üstelik bir taraftan da açlığa ve yoksulluğa karşı para da toplamış oluyor! Ve hayranları üçüncü kitabı yazmayıp biraz eğlenmesini umursamıyor!

Bu çok fantastik bir şey değilse nedir, söyleyin bana…