Gods Of Egypt’ten İlk Fragman Geldi

gods-of-egypt

Önümüzdeki şubat ayında gösterime girecek olan tarihi-fantastik macera Gods Of Egypt, ilk resmi fragmanıyla karşımızda.

Mısır mitolojisi insanoğlunun her zaman ilgisini çeken bir konu olmuştur. Piramitler, zalim tanrılar, tuhaf yaratıkları, mumyalar… Hâl böyle olunca bu konu hakkında çekilen filmlerin de haddi hesabı yok elbette. Yalan değil, severiz kendilerini… ama özellikle de Stargate ve The Mummy Returns gibi doğaüstü öğelerin bolca yedirildiği filmler biz fantastik edebiyat okurları için hep bir adım öndedir.

İşte Lionsgate’in son filmi olan Gods Of Egypt de onlardan biri. Ünlü aktör Gerard Butler’ın karanlıklar tanrısı Set’i canlandırdığı ve acımasız bir düelloda Horus’u (Nikolaj Coster-Waldau) yenerek Mısır’ın hâkimiyetini ele geçirdiği, alternatif bir zaman aralığında geçiyor hikâye. Set tahta oturur oturmaz tüm Mısır halkına zulmetmekten geri kalmıyor elbette. Buna dur deme cesareti gösteren tek kişiyse Bek adında bir genç… Ancak Set’le başa çıkabilmenin tek bir yolu vardır, o da Horus’u çekildiği inzivadan geri getirmek.

Film için yayınlanan tanıtım bülteni şu şekilde:

Cesur ve küstah bir ölümlü olan Bek, şeytani hükümdara karşı kudretli tanrı Horus’la pek de olası görünmeyen bir ittifak kurar. Set ve adamlarına karşı verdikleri nefes kesici savaş onları öteki dünyaya ve cennete sürüklerken biri tanrı diğeri ölümlü olan iki kahramanımız eğer son yüzleşmeden galip gelen taraf olmak istiyorlarsa cesaretlerini sınayan testlerden geçmek ve fedakarlıklarda bulunmak zorundadırlar.

Filmin kadrosunda Chadwick Boseman (42), Rufus Sewell (Abraham Lincoln: Vampire Hunter) ve Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) gibi oyuncular da var. Senaryosu Matt Sazama ve Burk Sharpless (Dracula Untold, The Last Witch Hunter) ikilisi tarafından yazılıyor. Yönetmense Alex Proyas (I,Robot).

Yayınlanan fragman efektler ve aksiyon açısından oldukça doyurucu görünüyor doğrusu. Ancak koskoca filmde tek bir Mısırlının bile olmaması ve hepsinin İngiliz aksanıyla konuşması eleştirmenleri ve izleyicileri biraz rahatsız etmiş durumda. Tıpkı Death Note uyarlamasındaki gibi bir whitewashing durumu söz konusu anlayacağınız… Bu durumu çok da umursamayabilirdim şahsen, fakat gerek Stargate’teki gerekse de The Mummy serisindeki Mısırlı oyuncuların filme kattığı olumlu havayı düşününce neden böyle bir şey yaptıklarına pek anlam veremedim doğrusu.

Gods of Egypt, yurtdışında 26 Şubat 2016’da gösterime girecek.