George Lucas, Yeni Star Wars Üçlemesi’nde Neden Yok?

george-lucas-star-wars-ust

Star Wars serisinin yaratıcısı George Lucas yeni filmlerde neden yer almadığını ve Disney’le hangi konularda fikir ayrılığına düştüklerini ilk kez açıkladı.

George Lucas geçtiğimiz hafta verdiği bir röportajda artık yönetmenlik yapmayacağını, çünkü bugünlerde elde ettiğiniz şeyin sadece kötü eleştiri olduğunu ve bu işin eğlencesinin kaçtığını belirterek bizleri üzmüştü. Hayatımıza pek çok efsaneyi katmış biri isim kendisi ne de olsa…

Ancak geçen gün verdiği bir başka demeçte söyledikleri bir önceki röportajda yaşadığımız üzüntüyü silecek cinsten. Disney’le aralarındaki ilişkinin nasıl yürüdüğünden bahseden ünlü yönetmen bundan sonraki hiçbir Star Wars filmine karışmayacağını açıkladı ve bakın bunun sebebini neye bağladı:

Benim hikâyelerimi kullanmak istemediler ve kendi maceralarını yazmaya karar verdiler. Zaten benim projeye dâhil olmama çok da hevesli değillerdi. Ama aynı zamanda, eğer işin içine girersem sadece sorun yaratacağım diyordum ben de. Çünkü yapmalarını istediğim şeyleri yapmayacaklardı. Ve artık bunu sağlayacak kontrole sahip değilim. Ben de tamam dedim, ben kendi yoluma gideceğim, onların da kendi yollarına gitmelerine müsaade edeceğim.

Nihai sorun hikâyelerime bakıp sonra da “Biz hayranların seveceği bir film yapmak istiyoruz,” demeleriydi. Ben de, “Tek yapmak istediğim neler olduğunu gösteren bir hikâye anlatmak… Burada başladı ve buraya gitti. Bu nesillerle, babalarla, oğullarla ve dedelerle ilgili bir hikâye. Bu bir aile dizisi.

Sen hiç akıllanmayacaksın George… Tam da sana sempati duymaya başlamıştım ki yine başa döndük. Birdenbire J.J. Abrams’ın ve Disney’in filmine daha sıcak bakar oldum. Ama kesin yargıda bulunmak için 18 Aralık’ı beklemek lazım elbette. Bakalım son raddede kime hak vereceğiz?

Lütfen batırma JJ…