Kara Kule Filminde Roland Karakterini Idris Elba Canlandırabilir

idris elba roland

Stephen King’in ünlü serisi Kara Kule’nin sinema uyarlamasında, Roland karakterini canlandıracak isimler arasında Idris Elba’nın öne çıktığı söylentileri dolaşıyor!

Sony Pictures’ın beyazperdeye uyarlayacağı, Stephen King’in kült serisi Kara Kule cephesinde sular durulmak bilmiyor! Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda kitabın efsanevi, (neredeyse) ölümsüz ve birden fazla King romanında beliren kötü karakteri Siyahlı Adam’ı yani Randall Flagg’i canlandırması için Matthew McConaughey’e teklif götürüldüğünü sizlere aktarmıştık.

Çıkan son haberler ise serinin hayranlarını şaşırtan cinsten. Çünkü Deadline’ın yaptığı habere göre, serinin ana kahramanını, yani Şilahşör Roland’ı beyazperdede canlandırma yarışında başı, Thor, Avengers ve Pasifik Savaşı gibi yapımlardan tanıdığımız Idris Elba çekmekteymiş. Tam da ortalıkta Elba’nın yeni James Bond olabileceği söylentileri dolaşırken bu haberin gündeme bomba gibi düştüğünü söylemek abartılı olmaz. Roland, nazik ve hovarda bir ajan olmasa da, kendi evreninin Exacalibur’u sayılabilecek bir çift tabanca taşıyan, haşin ve karizmatik bir kovboy olduğundan serinin hayranları şimdiden Elba’yı bu rolde nasıl duracağını tartışmaya başladı bile.

Hâlâ Kara Kule Serisi’ni okumamış olanlar için özet geçmemiz gerekirse, Roland’ı kendi evreninde, Yüzüklerin Efendisi Serisi’nin baş kahramanı Frodo’nun, Clint Estwood tarafından canlandırılan belalı bir versiyonu olarak düşünebilirsiniz. Fakat Roland’ın mücadelesi, bir yüzük, orklar, goblinler ve elfler yerine, tüm gerçekliğin kötü bir büyücü tarafından yok edilmesini engellemek için mutantlar ve intihara meyilli trenlerle başa çıkmak zorunda kalmasıyla şekilleniyor.

Frodo kendi serisinde ne kadar önemliyse, Roland da Kara Kule Serisi’nde o kadar önem arz ettiği için, onu canlandıracak aktörün bu çelik gibi karakteri yansıtırken çekiciliğini de koruyabilecek bir oyuncu olması gerekiyor. Bu önemli rolü Elba’nın canlandırmasının isabetli bir karar olup olmadığını ve McConaughey’le nasıl bir ikili olacaklarını ilerleyen günlerde göreceğiz.

Uzun zamandır gündemde olan ve Nikolaj Arcel tarafından yönetilmesi planlanan filmin çıkış tarihi ise 13 Ocak 2017 olarak öngörülüyor. Umarız geçmişte yılan hikâyesine dönmüş olan bu proje, sorunsuz bir şekilde tamamlanır ve Stephen King hayranlarının yüzü gülmeye devam eder.