Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor

turkiye-hikayelerini-anlatiyor

Açık Radyo ve Boğaziçi Üniversitesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Araştırma Merkezi iş birliğiyle gerçekleştirilen Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor projesiyle dinleyiciler Türkiye’nin hayat-ı hakikiye hikâyeleriyle tanışıyor.

Nazım Hikmet‘in 1939-1945 yılları arası yazdığı Memleketimden İnsan Manzaraları‘nın 70. yılı ve Açık Radyo‘nun kuruluşunun 20. yılının aynı seneye tesadüfü üzerine ortaya çıkan “Türkiye Hikâyelerini Anlatıyor“, ile sizleri kendi hikâyenizi anlatmaya davet ediyorlar. Tıpkı Nazım Hikmet’in 1908’den 1945’e kadar olan zaman diliminde üç yüzden fazla karakter üzerinden Türkiye’nin hikâyesini anlattığı gibi.

Seslendirilen hikâyeler hafta içi her gün 12:55-13:05 arasında Açık Radyo’da yayınlanıyor. Hikâyelerin önümüzdeki sene bir kitap olarak derlenmesi de bekleniyor.

Seçici kurulunda Murat Gülsoy, Güven Güzeldere, Ömer Madra ve İlksen Mavituna‘nın bulunduğu etkinliğe siz de “kendi” hikâyenizi gönderebilirsiniz.

Bu zamana kadar seçilen hikâyelerin listesine buradan, Açık Radyo üzerinden seslendirilen hikâyelerin arşivine ise buradan ulaşabilirsiniz.