Harry Potter Kitaplarında Bu Defa e-Kitap Baskıları Harika Kapaklara Kavuşuyor

harry potter ust

Jim Kay’in resimli Harry Potter kitaplarından sonra, sıra geldi Olly Moss’un harika e-kitap kapaklarına.

YKY aracılığıyla bizlerin de kavuştuğu resimli Harry Potter baskıları ilk duyurulduğundan beri hepimiz çok heyecanlanmıştık. Özel cildi, ödüllü çizer Jim Kay’in yorumlarıyla birlikte harika bir geri dönüştü bu. Ancak büyücüler ve cadıların dünyasında yenilikler bitmiyor. Çünkü bu defa da ünlü grafiker Olly Moss’un eşsiz yorumları e-kitap formatının kapaklarını süsleyecek.

Olly Moss, hiçbir şekilde spoiler vermeyen kapaklarında zekice bir tasarım kullanıyor. Yalnızca kitabı okumuş ya da yeni bitirmiş olanların anlayacağı mesajlar gizlemiş kapaklara. Böylece seriyi ya da ilgili kitabı okumuş olanlar için hoş sürprizler taşırken, hiç okumamışlar için de tasarımıyla hemen ilgi çekecek bir yapısı var.

Bakın grafiker Olly Moss bunu nasıl anlatıyor:

Tek katmandan fazlasına sahip şeyleri seviyorum. Başta, “oh, bu çekici bir kapak” denir ve yakından baktığınızda bir sürprizi daha vardır. Bu her zaman yapmaktan hoşlandığım bir şeydi… Bu, bir şeylerin sıklıkta yüzeyde dünyevi göründüğü bir dünya ve ikinci bir yüze sahip. Bu görselleri sunmayı seviyorum, çünkü daha önce kimsenin yapmadığını yapıyormuşum, kimsenin bu spesifik yolla görmediği görüyormuşum gibi hissettiriyor.

Bu yeni kapaklarıyla e-kitaplar 2016’da satışa çıkacak. Komşuda pişen bize de düşer mi dersiniz?

harry potter kapak