Neil Gaiman’ın İki Kısa Öyküsü Çizgi Roman Oluyor!

neil-gaiman-short-story-dark-house-ust

Fantazya, bilimkurgu ve çizgi roman yazarı Neil Gaiman’ın iki kısa öyküsü çizgi roman oluyor!

Dark House’un açıklamasına göre, 2016’da geleceği söylenen çizgi romanların ilki Gaiman’ın Fragile Things: Short Fiction and Wonders adlı derlemede yer alan How to Talk to Girls at Parties adlı öyküsü. İkinci öykü ise, Smoke & Mirrors adlı derlemede yer alan Troll Bridge.

Haziran 2016’da raflarda olması düşünülen ilk çizgi romanın çizimleri Eisner Ödüllü dünyaca ünlü sanatçı kardeşler Fábio Moon ve Gabriel Bá üstlenecek. İkinci çizgi romanın çizeri ise Gaiman’ın yıllardır beraber çalıştığı isimlerden biri olan Colleen Doran.

Dark House Yayınevi henüz Neil Gaiman’ın tüm eserlerinin telifini elinde bulundurmuyor olsa da, gelecek yıl Creatures of the Night ve The Facts in the Case of the Departure of Miss Finch adlı kitaplarını ciltli bir şekilde yayımlamayı düşünüyor.

Gelecek yıl İthaki Yayınları’nın yayımlayacağını müjdelediği Gaiman’ın öykü derlemesinin içinde How to Talk to Girls at Parties adlı öykünün de bulunduğunu hatırlatalım. Darısı dilimizde göremediğimiz diğer eserlerine ve yayımlanacak olan yeni çizgi romanlara.