Ödüllü Gerilim Romanı “Şeytanbilimci” Raflarda

seytanbilimci-ust

Andrew Pyper’ın bol ödüllü korku-gerilim romanı Şeytanbilimci, Doğan Kitap etiketiyle dilimize kazandırıldı.

Yurtdışında 2013 yılında yayınlanan ve çıktığı gibi çok satanlar listelerini altüst eden bir roman Şeytanbilimci. Öyle ki aynı yıl içerisinde başta Kanada, Amerika ve İngiltere olmak üzere pek çok irili ufaklı ödülün de sahibi oldu kendisi.

Kitap Profesör David Ullman adında, şeytan bilimleri üzerine dünyanın sayılı otoritelerinden biri sayılan, özellikle de Milton’ın Kayıp Cenneti hakkında tam bir uzman olan bir adamın başından geçen doğaüstü olayları konu alıyor. Profesör Ullman öğrettiği şeylere inanmıyor, bunları sadece bir ders konusu olarak görüyor.

Ancak bir gün gizemli bir kadının ofisini ziyaret etmesi ve kendisini Venedik’e davet etmesiyle her şey değişiyor. Sadece içine şeytan girmiş, üstelik de merhum babasının sesiyle konuşan biriyle karşılaşmakla kalmıyor, üstüne bir de küçük kızı kendini Venedik kanallarına atarak “Bul beni,” diyip sırra kadem basıyor. Böylece Profesör Ullman kendini Milton’ın Kayıp Cenneti’ni bir yol haritası olarak kullanarak kızını ararken buluveriyor.

Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

seytanbilimciŞeytan içinizde değilse hiçbir yerdedir! Akademide eski bilimler uzmanı David Ullman’ın, karısı, âşık olduğu psikolog Elaine ve çok sevdiği kızı Tess arasında sürdürdüğü hayatı, esrarengiz bir ziyaretçinin çıkıp gelmesiyle altüst olur.

Şeytan, David’in karşısındadır. Üstelik tanıdığı insanların suretinde, geçmişin, bugünün ve geleceğin bilgisiyle. David’in Şeytan’ın eline düşen kızını kurtarmak için 48 saati vardır. John Milton’ın Kayıp Cennet’inden dizeler birer şifreye dönüşürken, David de çocukluğunun alacakaranlığına dönecektir. Dilinde şeytani dizeler… Yüreğinde, ölüme yazgılı bir kadının aşkı… Aşk mı daha güçlüdür, Şeytan mı?

Çevirisini Can Yapalak’ın üstlendiği, 344 sayfalık kitap bu hafta itibariyle Doğan Kitap etiketiyle raflardaki yerini aldı. Ayrıca film haklarının Robert Zemeckis’in (Geleceğe Dönüş, Roger Rabbit, Kutup Ekspresi) elinde olduğunu da belirtelim.