“Ejderhalar İçin Evcil İnsan Bakım Kılavuzu” Raflarda

ejderhalar-icin-evcil-insan-bakim-kilavuzu-ust

Laurence Yep ve Joanne Ryder ikilisinin kaleme aldığı yarı mizahi yarı masalsı Ejderhalar İçin Evcil İnsan Bakım Kılavuzu, Altın Kitaplar aracılığıyla raflarda.

Huysuz ejderha Bayan Drake’in yeni bir evcil insanı vardır, büyümüş de küçülmüş Winnie. Ne gariptir ki Winnie de Bayan Drake’i kendi evcil hayvanı zannetmektedir… ne gülünç bir düşünce!

İki kez Newbery Onur Ödülü’nü kazanma onuruna erişen Laurence Yep ile Laura Ingalls Wilder Ödüllü Joanne Ryder’dan hem çocuklara hem de içindeki çocuğu henüz yitirmemiş yetişkinlere yönelik, mizahi, büyülü, bazen de duygusal bir arkadaşlık hikâyesi Ejderhalar İçin Evcil İnsan Bakım Kılavuzu. Kitabın arka kapak yazısı şöyle:

ejderhalar-icin-evcil-insan-bakim-kilavuzuBirdenbire anahtar kilidin içinde dönüverdi. Ardından kapı hızla açıldı ve içeriye simsiyah giysiler içinde, kabarık kıvırcık saçlı, çöp gibi sıska bir yaratık girdi. Elini beline koydu. Kuyruğumdan başlayıp şahane başıma kadar gözünü kırpmadan beni süzdü. Ve sonra, “Sen gerçekten ejderha mısın?” diye sordu.

Cesur ejderha Bayan Drake’in Winnie adında yeni bir evcil insanı vardır. Ne gariptir ki Winnie de Bayan Drake’i kendi evcil hayvanı zannetmektedir. Ama Bayan Drake’in evcil bir insandan çok iyi bir arkadaşa ihtiyacı vardır.

Çevirisini Funda Akkaya’nın, illüstrasyonlarını ise Mary GrandPré’nin üstlendiği 176 sayfalık kitap Altın Kitaplar etiketiyle raflardaki yerini aldı.