“Cehennemin Kızıl Hakikati” Raflarda!

cehennemin-kizil-hakikati-clive-barker-ust

Nemesis Kitap, korku & gerilim ustası Clive Barker’ın yeni romanını dilimize kazandırdı.

Uzun zamandır eserlerine dilimizde rastlayamadığımız Clive Barker cephesinde güzel şöyle oluyor. Önce geçtiğimiz ay yazarın fantastik eseri Abarat’ın Türkçeye çevrildiği müjdesini almıştık. Yazarın son kitabı Cehennemin Kızıl Hakikati de kısa bir süre önce çıktı. Kötülük anlayışımızı derinden sarsmaya gelen kitabın konusuysa kısaca şöyle:

Harry D’amour, ona gelen doğaüstü cinayet vakalarını çözümleyen bir dedektiftir. Birçok düşmanı vardır ancak bu düşmanlardan en azılısı Pinhead’dir. Pinhead’i dedektifin en azılı düşmanı yapan şeyse, ona nasıl zarar vereceğini biliyor oluşudur.

cehennemin-kizil-hakikati-clive-barker

Dedektif D’amour’a iş veren, aynı zamanda hayaletlerle konuşarak doğaüstü olayları çözmesine de yardım eden arkadaşı, dedektifin gözleri önünde kaçırılır. Dedektif ise arkadaşını kurtarmak için onu kaçıran Pinhead’i evine, yani Cehennem’e kadar takip eder.

Büyük hesaplaşma yakındır. İyi ve kötünün dünya kurulduğu günden bu yana süren savaşı, hız kesmeden devam etmektedir. Ancak bu sefer cepheler, kötülüğün topraklarında kurulmuştur. Yani Cehennem’de… Clive Barker’ın müthiş hayal gücü sizi kendine hayran bırakacak. Cehennem’in Kızıl Hakikati, kötülük anlayışınızı derinden sarsmaya geliyor.

Kitap kadar, kitap hakkında yorum yapan isimler de göz dolduruyor. İşte Ballard, King ve Tarantino’nun yorumları:

Clive Barker’ı okuyunca, daha önce okuduklarınızın gücünü sorgulayacaksınız.
Stephen King

Hayal gücü ve anlatım yeteneğiyle hayranlık uyandıran sıra dışı bir yazar.
JG Ballard

Günümüzün en yaratıcı isimlerinden biri Clive Barker. En derindeki korkularımızı bile biliyor. Bunları anlatırken de bizi harekete geçiriyor. Ürkütücü ama gerçek.
-Quentin Tarantino

Begümnaz Yürekli’nin çevirisini üstlendiği kitabın kapak tasarımı Başak Yaman Eroğlu’na, editörlüğü ise Hasret Parlak Torun’a ait.

Dileriz Cehennemin Kızıl Hakikati, Nemesis Kitap’ın yayımladığı ilk ve son Clive Barker romanı olmaz.