Heath Ledger, Christian Bale’in Batman Planlarını Altüst Etmiş!

the-joker-batman-ust

İngiliz yönetmen Christopher Nolan’ın başyapıtlarından olan Kara Şövalye serisinin yıldız ismi Christian Bale, yeni filmi The Knight of Cups’ın tanıtımı için Yahoo Movies’e verdiği bir röportajda üçleme hakkındaki birtakım hayal kırıklıklarından bahsetti.

Batman çok çok karanlık ve kaotik bir karakter. Kostümü giydiğimde şunu fark ettim: Kostümü karakterin o an ortaya çıkmasına izin verdiği korkutucu kişiliğinin bir vasıtası olarak kullanmadığım zamanlar kendimi lanet bir aptal gibi hissediyordum.

Bale ayrıca müteveffa aktör Heath Ledger’ın kendisinin planlarını nasıl altüst ettiğinden de söz etti. Gerçi Joker gibi birçok kişinin favori kötü adamı olan bir karakter, Heath Ledger’ın saf yeteneğiyle birleşince ortaya çıkan şeyin diğerlerini gölgede bırakması insanı çok da şaşırtmamalı. Öyle ki Ledger, serinin ikinci filminde hayat verdiği Joker karakteriyle en iyi yardımcı erkek oyuncu dalında bir de Oscar ödülü kazanmıştı.

Heath bir anda çıkagelip bütün planlarımı bozdu. Hep onun, benden ve benim yaptığım şeylerden çok daha ilginç olduğunu düşünüp durdum.

christian-bale-batman-214x300Ünlü oyuncu, karakteriyle ilgili yapmayı umduklarını tam anlamıyla hayata geçiremediğini düşünmekte lakin yine de Batman’i yeniden canlandırma fikrini tamamen kafasından çıkardığını ve karakterle işinin artık bittiğini de eklemeden geçmiyor. Böylelikle de hala bir umudun peşinde, onun tekrar Batman kostümünü giyeceği günü beklemekte olan hayranlarının hayalleri suya düşmüş oluyor.

Bale’in tasvir ettiği gibi çok daha karanlık ve kaotik bir Batman izleme fikri bizler için gerçekten de merak uyandırıcı. Belki de bu merakımızı ülkemizde 25 Mart 2016 günü beyaz perdeye girecek olan ve Bruce Wayne/Batman rolünde Ben Affleck’in oynadığı “Batman v Superman: Dawn of Justice” filmiyle biraz olsun giderebiliriz.

Bekleyip görelim!