MangAnime Türkiye Anime Film Gösterim ve Atölyeleri Devam Ediyor

mangaanime etkinlik

mangAnime Türkiye sitesinden haberiniz var mı? Eğer anime izliyor, manga okuyor ve uzak doğunun biricik ülkelerinden Japonya’ya karşı ilgi duyuyorsanız bu siteyi de kesinlikle takip ediyor olmanız lazım! Üstüne üstlük, çok yararlı bir etkinlikle karşımızdalar: Anime Film Gösterim ve Atölyeleri

Etkinlik dizisinde her ay önemli bir anime film klasiği gösteriliyor ve ardından da çözümlemesi yapılıyor. Atölye bölümlerinde filmlerin yapımından, konularından, temalarından, hikayelerinden, karakterlerinden ve çeşitli ayrıntılarından bahsediliyor. Tasarım Atölyesi Kadıköy’de düzenlenecek olan her atölye sonunda yapılacak çekilişlerde, etkinliğe katılanlar arasından bir kişi, Kuzgun Çizgiromanevi’nin hediyesi olan bir Türkçe manga seti kazanacak.

Etkinlikler tüm sinema ve anime meraklılarına açık ve ücretsiz, tüm etkinlikler için başlangıç saati 13:00. Gösterilecek bütün filmler Japonca seslendirmeli ve Türkçe altyazılı olacak. Mart-Haziran arası etkinliklerin tarihleri aşağıdaki gibi:

– 12 Mart 2016, Cts. / Eve No Jikan: The Movie (Merve Çay, Burak N. Aydın)
– 9 Nisan 2016, Cts. / Summer Wars (Burak N. Aydın, Merve Çay)
– 14 Mayıs 2016, Cts. / Ninja Scroll (Merve Çay, Bülent Tellan)
– 11 Haziran 2916, Cts. / Escaflowne: The Movie (Burak N. Aydın, Merve Çay, Bülent Tellan)

Yer: Tasarım Atölyesi Kadıköy (TAK)
Adres: Rasimpaşa Mah. Duatepe Sok. 61, Kadıköy, 34722 / İstanbul

12 Mart Cumartesi günkü ikinci etkinlikte, klasik bilimkurgu eserlerinden biri olan “Eve No Jikan” (Time of Eve / Havva’nın Zamanı) incelenecek.

Hikaye yakın gelecekte geçiyor. Androidler uzun zamandır günlük kullanımda ve hatta artık bazı modelleri insandan ayırt etmek bile mümkün değil. Çoğu kişi androidleri birer beyaz eşya gibi görmekteyken; bazı insanlar onlarla arkadaş olmaya, onları anlamaya çalışıyor. Bu ikinci gruba girenler toplum tarafından dışlanma tehlikesine rağmen, yine de bazı yerlerde rahatça hareket edebiliyorlar. İşte Eve No Jikan, androidlerin ve insanların eşit olduğu böyle özel bir yerin; bir kafenin, onun sahiplerinin ve ilginç müşterilerinin hikayesi…

12 Mart Eve no Jikan gösterim ve atölyesi için Facebook etkinlik sayfasına buradan ulaşabilirsiniz. Vaktiniz varsa kaçırmamalısınız! Böyle güzel bir etkinliğe imza attıkları ve bu alandaki önemli bir boşluğu doldurdukları için de mangAnime Türkiye ekibine ayrıca teşekkür ediyoruz.