Marslı’nın Yazarı Ay’da Geçen Bir Polisiye Yazıyor

the-martian-andy-weir

Marslı adlı bilimkurgu kitabıyla adından sıkça söz ettirmeyi başaran Andy Weir, bir sonraki kitabının Ay’da geçen bir polisiye romanı olacağını açıkladı.

Geçtiğimiz şu son iki yıl içerisinde en çok konuşulan bilimkurgulardan biriydi Marslı. İlk olarak Amazon Kindle üzerinden, yazarının bağımsız olarak yayınladığı kitap önce basılı olarak milyonlara ulaşma, ardından da Ridley Scott tarafından sinemaya uyarlanma başarısı gösterdi. Yazarı Andy Weir’a da hatırı sayılır bir ün kazandırdı elbette.

Weir geçtiğimiz günlerde Smithsonian Magazine’e verdiği bir demeçte şu sıralar yeni kitabının üstünde çalıştığını açıkladı. Yine gerçekçi bir bilimkurgu kaleme aldığını belirten yazar, karakterinin bu kez hayatta kalmaya değil, suç işlemeye çalışacağını belirtti. Hem de Ay’da…

Dahası bu kez baş karakterimiz bir kadın olacak. Ama Weir bunun politik doğruculukla bir alakası olmadığını, bu seçimi tamamen kurgu icabı yaptığını belirtmiş:

Kadın bir baş karakter kullanarak mesaj vermeye falan çalışmıyorum kesinlikle. O sadece havalı olduğunu düşündüğüm biri, o nedenle başrol onda olacak.

Kitap bilimsel açıdan gerçekçi olan bir başka hikâye üzerine. Baş karakterimiz Ay’da yer alan bir şehrin düşük seviyeli suçlularından biri. Karşılaşacağı güçlükler teknik/bilimsel problemlerle ile kişisel etkileşimlerinin bir karışımı: yerel polisin bir adım önünde kalmak, sahtekar ve tehlikeli kişilerle çalışıp yasa dışı şeyler yapmak.

Baş karakterimiz “açıkça” kadınsı mücadelelerle karşılaşmıyor. Bir aşk senaryosu yok. Ve hikâye pratik olarak hiçbir cinsiyet ayrımcılığının bulunmadı bir toplumun geleceğinde geçiyor.

Kitabın adının ne olduğu ya da okurlarıyla ne zaman buluşacağına dair şimdilik kesin bir bilgi yok. Ama sizler için takipte kalacağımıza ve haberleri ilk elden sizlerle paylaşacağımıza emin olabilirsiniz.