60 Kelimelik Fantastik Öykü Yarışması’nın Sonuçları Açıklandı

fantastik yarisma ust

Frpnet ve Kayıp Rıhtım ortaklığıyla gerçekleştirdiğimiz 60 Kelimelik Fantastik Öykü Yarışmamızın kazananları belli oldu.

Sevgili takipçilerimiz,

Öncelikle her birinize gösterdiğiniz ilgi ve yoğun katılım için çok teşekkür ederiz. Yarışmamıza 500’den fazla katılımcı, 600’den fazla öyküyle iştirak etti. Bunların her biri jüri üyelerimizce tek tek okundu ve değerlendirildi. 

Yarışmaya katılan öykülerin büyük bir çoğunluğu konu olarak birbirine çok yakındı. Ayrıca, yaşı küçük okurlarımız da gönderdikleri öykülerle yüzümüzde sıcak bir tebessüm oluşturdular, kendilerine ayrıca teşekkürler. Bir de çok beğendiğimiz ama 60 kelime sınırını aşan öyküler vardı tabii… İçimiz cız ederek eledik kendilerini, iki kere üzgünüz.

Yine de ilk üçü belirlemek bizim için zor oldu. Çünkü son 10’a kalan öykülerin 10’u da bizim için cidden güzeldi. Ama sonuçta bu bir yarışma ve bir birincinin seçilmesi gerekiyor. Ve işte ilk üçe girmeye hak kazanan yarışmacılar:

1- “Dağdan Uçan Adam” öyküsüyle Oğuzhan Kavakçı – (Bilimkurgu Klasikleri Seti+Titana Saldırı Seti+Bradbury Kitabı)

2- “Benim Adım Zaman” öyküsüyle Umut Olcay Akay – (Silo & Vardiya + Masallar Seti + Bradbury Kitabı)

3- “Kansız Müstecep” öyküsüyle Tolga Aydın – (Ms. Marvel +Bradbury Kitabı)

Kazananları hem Frpnet hem de Kayıp Rıhtım ekipleri adına gönülden tebrik ediyoruz. Kendileriyle kısa sürede iletişime geçilecek ve ödülleri teslim edilecektir. Ayrıca ilk üçün yanı sıra son elemelere kalan ve diğerlerine nazaran daha çok beğendiğimiz öyküleri bir PDF kitapçığı olarak sunmayı düşünüyoruz. O da yakın zamanda yayınlanacak.

Tüm katılımcılarımıza ve değerli sponsorlarımız İthaki Yayınları’na, MonokL Kitap’a, Arkabahçe Yayıncılık’a ve Gerekli Şeyler’e çok teşekkür ediyor, kazananları bir kez daha tebrik ediyoruz.