Ninja Kaplumbağalar Cilt 1: Sürekli Değişim Raflarda

Arkabahçe Yayıncılık bu sefer de Ninja Kaplumbağalar ile yüzümüzü güldürüyor.

Ülkemizde çizgi roman yayıncılığının şüphesiz en önemli isimlerinden biri Arkabahçe’dir. Bastıkları Marvel ve DC eserlerinin yanı sıra Masallar, Outcast ve Kara Bilim gibi çeşitli türlerde farklı çizgi romanları da dilimize kazandırmalarıyla kalbimizde ayrı bir yer edindiler. Üstelik Karabalayı da onlar sayesinde okuduk. Şimdi bu isimlere yeni bir tanesi daha ekleniyor: Ninja Kaplumbağalar!

Kevin Eastman ve Peter Laird tarafından yaratılan Ninja Kaplumbağalar çizgi romanları, ilk kez 1984 yılında Mirage Studios tarafından yayınlanmaya başlamıştı. Bizse kendilerini 87-96 yılları arasında hazırlanan ve 90’larda ülkemizde de izlediğimiz Teenage Mutant Ninja Turtles çizgi dizisiyle tanıdık. Dizinin jenerik müziğini birçoğumuzun hala mırıldanabileceğinden eminim (Turtle Power!).

Arkabahçe’nin yayınladığı Sürekli Değişim ise 2011’de IDW tarafından yayınlanmaya başlanılan yeni serinin ilk dört sayıyı içeren birinci cildi olmakta. Serinin yazarlığını Ninja Kaplumbağalar’ın yaratıcısı Kevin Eastman ile Tom Waltz üstleniyor, çizimler ise Eastman ve Dan Duncan’a ait. Bu seriyle beraber kaplumbağalarımız yeni bir orijin hikayesine de kavuşmuş oluyorlar.

Sürekli Değişim’in tanıtım bülteni şu şekilde:

Yeni maceralar ile çizgi romana geri dönüyor!

Kaplumbağalar için farklı bir dünya… Grup dağılmış bir halde ve Raphael New York caddelerinde yiyecek ve barınak peşinde. Kardeşleri ve Usta Splinter onu arıyor ancak şu ana kadar bulabildikleri tek şey bela… Mutant sokak kedisi Old Hob ve onun suçlulardan oluşan çetesi!

Ninja Kaplumbağalar’ın yeni orijini ortaya çıkarken Kaplumbağa ailesi büyük tehdit altında! Çılgın bir yolculuk için Tom Waltz, Dan Duncan ve Ninja Kaplumbağalar’ın yaratıcılarından Kevin Eastman’a katılın!

Biz ilk cildi yeni okuyacakken, seri şu an Order from Chaos (Kaostan Gelen Düzen) ile 14. cilde ulaşmış durumda. Önümüzdeki ekimde 15. cildin yayınlanması bekleniyor.

Çevirmenliğini Sinan Ural’ın yaptığı Sürekli Değişim’i kitapçılardan, çizgi roman dükkanlarından ve internet sitelerinden temin edebilirsiniz. Arkabahçe’nin diğer sayıları da hızlı bir şekilde bizimle buluşturacağına inancımız tam.