“Ira Arel ve Anka Mabedi” Çıktı

ira arel ust

Volkan Sürme‘nin kaleme aldığı “Ira Arel ve Anka Mabedi” isimli kitap raflardaki yerini aldı.

Aynı zamanda forumlarımızda da uzun yıllardır yazan Volkan Sürme‘nin yazarlık kariyerindeki ilk kitap olma özelliğini taşıyan bu eser fantastik bir diyarda geçiyor. Ölüm perileri, büyücüler, tek boynuzlu atlar ve daha birçok fantastik canlının kol gezdiği bu tekinsiz diyar, sürükleyici bir maceraya ev sahipliği yapıyor.

Ira Arel üç uzuvla doğan bir ölüm perisidir. Birkaç asır öncesine kadar, ölüm perileri hatta büyücüler içinde dahi o dönemin en güçlü insanı olduğu düşünülen üç uzuvla doğanlar, son üç uzuvla doğanların rehavet, kibir ve insanların sorunlarına çözüm bulamama gibi sebeplerin ardından insanların gözünden düşmüş ve kötü ünle anılan bir efsaneye dönüşmüştür.

Ira’nın üç uzuvla doğan olduğu diğer insanlardan saklanmış sadece eğitmenleri bu gerçeğe vakıf olmuşlardır. Bir de en yakın iki arkadaşı; Mirza Kadem ve Sare Asya. Ira’nın üç uzuvla doğan olduğunun gizlenmesinin diğer sebebi ise huzur içinde yaşayan ölüm perileri ve büyücülerin arasını açan ve kendisine katılmayan ölüm perilerine dahi işkence ederek onları öldüren Barbaros’un, ölüm perilerini kendi çatısı altında toplayabilecek başka bir ölüm perisinin yaşamasına izin vermeyeceği gerçeğidir.

Kitaptan ufak bir tadımlık:

Eski vücudunun hacmini kaplayacak şekilde boynundan aşağıya doğru, iç içe geçmiş siyah ve zümrüt yeşili renklerde ince şeritler meydana gelmişti. Ayakları yoktu, yerden yarım metre yüksekte dalgalanıyor gibiydi. Kuşkusuz bu dalgalanmaya, yeni vücudunun en alt noktasındaki uzuvların hafif ama sürekli bir biçimde hareket ediyor olmaları sebep oluyordu. Uzuvları yerden yarım metre yükseklikten geriye ve yukarı doğru kıvrılarak bir araya toplanmıştı. Kolları da tamamen şeritlerden oluşmuş, bu şeritler de bileklerde birbirine sıkıca kenetlenerek ince ama katı bir bileklik halini almıştı. Ira Arel ve Anka Mabedi

Bu katı bileklikten sonra, parmakları uzayarak ucu sivri ve aşağı bakan bir görünüme bürünmüştü. Eli ne etten ne şeritlerden yapılmaydı. Ama zümrüt yeşili olmayan uzuvlarının ki kadar siyah bir renge bürünmüş ve ürkütücü bir hal almıştı. Boynunda da şeritler birbirine karışıp, bileklerindeki gibi sıkıca kenetlenerek siyah, katı bir duvar oluşturmuşlardı. Yüzünde şeritler yoktu ama hatları iyice belirginleşmiş, gözleri daha sert ve ürkütücü bakar olmuş, bununla birlikte yüz ifadesi keskin ve yırtıcı bir hal almıştı. Yüzünün rengi de daha mattı. Vücudundaki şeritler arasından ay ışığı süzülüyordu. Bunların tamamı bir saniye içinde olmuştu.

Gece Kitaplığı etiketiyle kitap raflarında boy göstermeye başlayan Ira Arel ve Anka Mabedi, fantastik diyarlara yelken açmayı seven okurların ilgisini bekliyor.

Volkan Sürme‘ye yazarlık kariyerinde başarı dileklerimizi iletiyoruz. İyi okumalar.