Güncelleme: Yeni Ghostbusters İkinci Fragmanıyla Bizlerle

ghostbusters-2016-ust

Tamamı kadın üyelerden oluşan yeni Ghostbusters filmi ikinci resmi fragmanıyla huzurlarınızda.

Eh… Bu filme duyulan nefreti ve hoşnutsuzluğu duymayan kalmamıştır herhâlde artık. Açık konuşmak gerekirse sırf kadın düşmanlığı için yeni Ghostbusters’ı kötüleyenlerin ta en başından beri karşısında durmuştum. Ta ki ilk fragmanı izleyene dek… O zaman ben de hoşnutsuzlar (asla nefret edenler değil) tarafına katılmak zorunda kaldım istemeden. Çünkü çok ama çok kötü bir fragmandı cidden. Tek bir sahnede bile olsa güldürmez mi yahu?

Kısacası Ghostbusters için şu sıralar sular hâlâ bulanık. Ve bir ikinci fragmanla izleyicilerin beğenisini bir kez daha kazanma peşinde kendisi. Bu kez Chris Hemsworth’ü daha çok görüyor ve rolüne dair daha bariz ipuçları ediniyoruz. Sadece sekreterlikle kalmayacağı açık. Fragmanın ilkine göre daha iyi olduğunu söyleyebiliriz sanırım, ama espriler (maalesef) hâlâ çok kötü…

Orijinal haber: Ghostbusters’tan İlk Fragman!

All Female Ghostbusters uzun zamandır merakla beklenen ilk fragmanına sonunda kavuştu.

Eğer bir Ghostbusters hayranıysanız ve şu son 1 yılı internetten ayrı geçirmediyseniz tamamı kadın üyelerden oluşan yeni filmin ne kadar çok tepki çektiğini öyle ya da böyle duymuşsunuzdur. Oyuncuların tamamen bayan olmasından yakınıp işi kadın düşmanlığına vuranlar da vardı, ilk iki filmi yok sayıp seriyi başa sarmalarına kızanlar da (mesela ben.)

Ama herkes içten içe filmin nasıl görüneceğini, belki de endişelerimizde haksız çıkacağımızı düşünüyorduk içten içe. Özellikle de eski kadronun neredeyse tamamının (huzur içinde yat Harold Ramis) filme küçük rollerle dâhil olmasından ve Chris Hemsworth’ün Janine’in tam zıttı bir sekreteri canlandıracağını öğrendikten sonra… Tek ihtiyacımız bir fragmandı ve ona da bugün kavuştuk. Hemen aşağıdan izleyebilirsiniz.

İzlediniz mi? Güzel… Doğrusunu isterseniz görsel efektleri oldukça başarılı buldum şahsen. Bu devirde kötü olmalarına imkân yok ya, neyse. Özellikle Slimer’ı yeniden görmek oldukça güzeldi. Karakterlerin orijinal dörtlünün kişiliğini yansıtması da gayet iyi düşünülmüş bence.

Bununla birlikte fragmandaki tek bir espriye bile gülmedim maalesef. Yine de filme bir şans vermeyi (ve daha fazlası olduğunu ummayı) düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Ghostbusters, 15 Temmuz 2016 tarihinde vizyona girecek.