Dünya Havlu Gününüz Kutlu Olsun!

havlugunu

Başparmaklar havaya, havlular omuza!

Bugün Havlu Günü. Bugün, Douglas Adams‘a bir saygı duruşu ve tüm havluların değerini bilme günü.

Sakın “Panik Yapmayın!“, çünkü şu an tam olarak doğru yerdesiniz. Şimdi bugünün gerektiği gibi davranarak havlularımızı görülebilir şekilde toplum içinde taşıma ve Douglas Adams‘ı anma zamanıdır.

Otostopçunun Galaksi Rehberi gibi bir şaheseri bizlere kazandıran büyük (ve muzip) isim Douglas Adams 11 Mayıs 2001’de aramızdan ayrıldığında ardında pek çok boynu bükük otostopçu bırakmıştı. Ancak onun hayranları öyle kolay pes eden ve unutan türden değildir. Böylece tam tamına 2 hafta sonra, yani 25 Mayıs 2001‘de Havlu Günü‘nü hayata geçirdiler. Ve o gün etrafta havlusuyla dolaşan sayısız kişi belirdi.

havlu

Havlu Günü bununla başlamış olabilir, ama bununla sınırlı kalıyor da değil hani. Kanada’dan İngiltere’ye, İngiltere’den Norveç’e kadar pek çok radyo ve televizyon kanalı, 2010’dan itibaren bugünü izleyici/dinleyicileriyle de paylaşmaya başladı. Hatta öyle ki, geçtiğimiz sene astronot Samantha Cristoforetti 25 Mayıs günü Havlu Günü için Uluslararası Uzay İstasyonu’na Otostopçunun Galaksi Rehberi‘nden bir bölümü sesli okuduğu bir kutlama bile göndermiştir. Ne de olsa günümüzde galakside otostopçu olmanın ne demek olduğunu en iyi bir astronot bilebilir.

İşte bu kutlu günü bizler de sizlerle paylaşıyoruz Rıhtım yolcuları. Eğer bugüne dair daha çok şey öğrenmek ve bugünü tüm dünyadaki Douglas Adams hayranlarıyla birlikte kutlamak istiyorsanız yapabileceklerinizin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Asın havluları!