Kadıköy Kitap Günleri’nin 8.’si Haydarpaşa Garı’nda Başlıyor!

kadikoy-kitap-gunler-8

1-5 Haziran tarihleri arasında Kadıköy Kitap Günleri‘nin 8.’si Haydarpaşa Tren Garı‘nda gerçekleştirilecek.

100’ün üzerinde yayınevinin yanı sıra etkinliğe 600 yazar ve çizer katılacak. Pek çok imza günü ve söyleşinin de düzenleneceği etkinliğin onur konu ise Selim İleri.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, etkinlik hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye’nin en önemli tarihi miraslarından birinde böyle bir etkinlik yapmak bizi heyecanlandırıyor. Tüm İstanbulluları bu tarihi alanda ağırlamaktan onları kitapla ve usta yazarlarla buluşturmaktan son derece mutluyuz.”

Haydarpaşa Port projesi kapsamında dönüştürülmesi planlanan tarihi garda ayrıca “Haydarpaşa’yı Savunmak” başlıklı bir söyleşi de gerçekleştirilecek.

Ataol Behramoğlu, Arife Kalender, Adnan Özyalçıner, Aydın Ilgaz, Enver Aysever, Mine Kırıkkanat, Onur Öymen, Buket Uzuner, Emre Kongar, Hüsnü Mahalli, Mustafa Sönmez,  Leman Dergisi, Bayan Yanı ve Fil Dergisi yazar ve çizerleri etkinliğe katılacak önemli isimlerden bazıları.

Son olarak Kadıköy Belediyesi‘nin, etkinlik alanına kolay ulaşım için üç noktadan saat başı ring seferi yapacağını da hatırlatmış olalım: Bostancı, Haldun Taner Sahnesi ve Uzunçayır Metrobüs İstasyonu.

Böyle harika bir yerde, böyle güzel bir etkinliğin düzenlenmesi bizleri gerçekten mutlu etti.