Uzak uygarlıklar varsa bile, kolaysa gelsinler diyorum.

O kadar uzaktan gelmek kolay mı. Işık hızıyla bile yıllar sürüyor ise, ancak yaşlanıp gelirler. Yani dünyaya uğrayıp döneyim olayları imkansız gibi. Belki bizim bilimimiz imkansız dedirtecek kadar geridir, ya da Einstein yanılmıştır? Sanmıyorum.
Ufo olaylarının ise yine insan elinden çıktığını düşünüyorum; ABD, Hollanda gibi ülkelerde gizli tutulan, kirli deneyler çok var. Bilimin ne seviyede olduğunu bilemeyiz, açıklamazlar. Sadece karşınızdaki bilgisyarı düşünmeniz bile yeterlidir, özellikle dizüstü gibi küçük birşey ise. Kullanmanın kolay olması şaşırtıyor biraz, basit birşeymiş hissi veriyor. Ama hepsi de mucizevi makineler, iPod unuzla ortaçağa gittiğinizi düşünün. O çevreye kıyasla hayli tanrısal birşey olarak kalacak. Bir süre sonra şarjı bitince de sap gibi kalacaksınız.

Dünyadaki canlılar gezegene en ince dengeyle uyum sağlamışlar, en ufak bir değişiklik tamamen farklı yapılar meydana getirirdi. En basidinden yer çekimi, dünyayla aynı boyda olmayan her gezegen sakat bize, küçük olanlar neyse de büyük olanlar çiviler adamı. Dünya dışı canlılar için de pek değişeceğini sanmıyorum.
Belki bilmediğimiz elementler ya da enerjilerin olduğu biryerlerde, enerjiden canlılar falan da olabilir bilemiyorum.
Edit: Sanırım demir bile dünya dışı bir madde, biliyor muydunuz? Meteorlar sağolsun.