Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - u.aslan

Sayfa: [1] 2 3 ... 7
1
bende şunu farkettim ki yazarı tanıdıkça iletişime geçtikçe eserlerinden soğuyorsun bi kaç kişi hariç forumda da dahil çok yazarda böyle oldu

2
Güncel / Ynt: Bayram
« : 19 Mayıs 2016, 15:45:47 »
Hatırlanması sonsuza kadar sürmesi dileklerimle 19 mayıs gençlik ve spor bayramımız kutlu olsun

3
+ rama serisi + imparatorluk serisi + halka dünya serisi az önce başka bir forumda satıldı

4
asimov vakıf serısıde satılmıstır, ayrıca rama serısı rezervedır

5
cevaplandı

6
Kurgu İskelesi / Ynt: Korkunç Bir Tesadüf
« : 25 Mart 2016, 22:32:05 »
@BlackOut aynen hak veriyorum size.

7
Kurgu İskelesi / Ynt: Korkunç Bir Tesadüf
« : 25 Mart 2016, 20:17:04 »
İyi gidiyor derken bitiveri :)

huxley teorisinde haklı ise -ki haklı olduğunu görüyoruz- daha önce bu şekilde hiç mi bebek doğmamış? hikaye sanki kendisiyle çelişmiş gibi geldi bana. yani bu durumda önceden de bu tip bebeklerin doğmuş olması gerekirken, neden bu bebek şeytan olarak yaftalanmış?






hikayede huxley zihnini başa sardırtmadan tekrar dünyaya geldiği için şeytan olarak gösteriliyor. Hiç bebek doğmamış gelişi güzel intihar etmiyor, zaten o şekilde doğan ilk ve son bebek yani buluşu kendiyle birlikte yok oluyor. Sanırım birşeyleri kaçırmışsın .

@BlackOut madem konu açıldı bir yanıtta size vereyim. Madem bilimsellikten bahsettiniz size bilişsel gelişimin babası piageti ve psikolingüistik kuramcıları belirtmek isterim. Yani konuşma yeteneği bilinçsizce olan bir eylem değildir, hazırbulunuşluk seviyesi yeterli seviyeye (gerek donanım gerek zihin) erişince dil gelişimi tamamlanır. Bide evreler var agulama babıldama çağıldama şeklinde ve bi kaç ay içinde yeni doğan bebek çıkardığı seslerin bilincine varır. O bebek için tek sorun yeni doğmasına rağmen konuşabilecek fiziksel donanıma nasıl sahip olabildi (zihinsel varlığını zaten deneyiyle aktardı huxley onda sorun yok)
Demekki diyorum hikayede bazı kısımların üzerine basa basa belirtmemişim yada okuyucu o bölümleri üstün körü geçiyor. Kahramanımız bu yaşanılan olayın aslında devamlı olduğunu ama idrak sınırında takılıp kaldığını belirtmiş. Kanıtlamak için kendini feda etmiş ve yapmış olduğu düzenekle zihnini 2. hayatına taşıyabilmiş olayın hepsi bu

8
Kurgu İskelesi / Ynt: Korkunç Bir Tesadüf
« : 25 Mart 2016, 10:25:05 »
Yorumlarınız için teşekkür ederim. Aldığım karar itibariyle bundan sonra yeni birşey karalayacağımı düşünmüyorum sanırım buda son hikayelerimden biri olarak kalacak.

9
harry potter, yuzüklerin efendisi serisi ve hobbit satıldı

10
Öncelikle Asimov'un Bilim Rehberi'ni istiyorum. Diğer bazılarına da imkan buldukça talip olacağım :)

Bilgilendirildi

11
Hemen hemen tüm kitaplarım satılmıştır arkadaşlar bi kaç seri ve çizgiroman kaldı onlarıda şuanlık okumayı düşünüyorum dileyen olursa metis bilimkurgu serisinden pısırıklar çağını verebilirim (30tl) ilginize tşkler

12
Yukarıda istenilen gibi farklı cinsel kimliklere bürünmüş karakterleri yansıtmasada sadık yemninin arafor kitabındaki hikayeler geldi aklıma. Bakmanızı tavsiye ederim. Türkçe yazılmış kadın konulu başka bir bk fantastik eser aklıma gelmiyor maalesef.

13
Güncel / Ynt: Mutlu Yıllar
« : 01 Ocak 2016, 18:18:01 »
Her ne kadar yazmakta geç kaldımsa da mutlu yıllar rıhtım ahalisi, iyiki burdasınız...

14
Kurgu İskelesi / Ynt: Korkunç Bir Tesadüf
« : 09 Kasım 2015, 12:07:43 »
Belirttiğiniz noktalara dahada dikkat edeceğim, okuyucuyu sıkmama düşüncesiyle kestirip atma davranışımın huy haline dönüşmesinden korkuyorum  görüşleriniz için teşekkür ederim.

15
Kurgu İskelesi / Ynt: Karantina
« : 09 Kasım 2015, 11:27:15 »
Etkili bir üslubunuz var, ancak bunu kanıtlamak istercesine bazı yerlerde süslü cümlelerin fazlaca varlığı okurken sekteye uğrattı beni ve elimde olmadan yer yer atladım bazı kelimeleri. Konu için birşey diyemeyeceğim ama kaleminiz oldukça güçlü. Elinize sağlık.

Sayfa: [1] 2 3 ... 7