Ben bu konuya daha önce cevap vermiştim ama son zamanlarda bu konuyla ilgili başka bir hassasiyetim olduğunu daha fark ettim.
Cevabım yeniden "eder" olacak.
Yeni ya da potansiyel yazarların kişiliği beni eserlerinden son hız uzaklaştırıyor. Çok bilmiş, üç beş kitap okuyup yazarlığa (!) soyunmuş ve küçük dağları ben yarattım tavırları nedeniyle bir eser bastırsalar bile okumuyorum. Yerli yazarlarımızda ve yerli yazar adaylarımızda bu davranış biçimi giderek katlanıyor ve ben giderek daha çok dehşete düşüyorum.
Hepsi böyle demek istemiyorum. Ancak yaşadığım bir örnekle durumun vahimliğini paylaşmak isterim. Eleştirmenliğim nedeniyle benden ısrarla tavsiye isteyen bir potansiyel yazara, sorduğu bir soru üzerine bir kitap önerdim. Kendisi benden kitabı anlatmamı istedi. Ben de neden kitabı okumadığını sordum. Vakti yokmuş

. Büyük yazarımız benden özet geçmemi istedi

.
Bir eser yazıyorum ya da kitabım çıkmak üzere diye etrafta gezinen yazarcıkların kişiliği beni eserlerinden uzaklaştırıyor. Maalesef ki tın tın öten kurguları ve okur olmadan yazar olmaya çalıştıkları için altı boş yazarlıkları sürekli gözümün önünde.
Sevgili yazar adayları,
Siz doğru düzgün okur olmadan yazar olmaya kalktığınız sürece o dayattığınız, hayırdan anlamadığınız, sakız gibi yapıştığınız müddet boyunca ben o eserleri okumamaya devam edeceğim

. Hodri meydan.
Ek: Rıhtım'ın büyük çoğunluğu üzerine alınmasın
. Buradaki arkadaşların emekleri ve okur kimliklerini izlemek çok güzel. Ama eh, siz de görüyorsunuz yukarıda saydığım türdeki profilleri
.