Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Hurin

Sayfa: [1] 2 3 ... 55
1
Çizgi & Anime / Ynt: Sword Art Online
« : 26 Şubat 2016, 00:10:36 »
Biraz önce animenin 2. sezonunu bitirdim. Sezon iki bölümden oluşuyor ana hikaye "Phantom Blade" ve yardımcı hikaye olarak nitelendirebileceğimiz "Calibur" ve "Mother's Rosario".

Genel olarak bu seriyi beğeniyorum ve imkanım olursa mangasını okumaya başlayacağım. Birinci sezon ve ikinci sezonda dıştan gelen tehdite karşı bir mücadele var ve insanların bu tehdit karşısında gösterdikleri tepki, kahramanların evrimini görüyoruz. Ancak 2. sezonun yardımcı hikayesi "Mother's Rosario" ise bambaşka bir olay. Kazanamayacağınız bir savaşta olduğunuzu ve sürekli mücadele etmeniz gerektiğini düşünün. İşte böyle bir durumda insan nasıl bir tepki verebilir? Bir insanın hayatına nasıl dokunabilir, nasıl faydalı olabilirsiniz? Bu soruların cevaplarını merak ediyorsanız izlemeye değer bir seri.

Çok süper harika ötesi diğer tüm animeleri döver demiyorum o kadar iddialı konuşacak kadar bilgi sahibi değilim ancak herkesin kendisinden bir parça bulacağına eminim.

2
Televizyon / Firefly
« : 02 Kasım 2015, 23:29:42 »

Firefly, Mutant Enemy Productions tarafından Amerikan FOX kanalı için yaratılan bir televizyon dizisidir. Dizi, Vahşi Batı Temalı Bilim kurgu olarak farklı tarzları birleştirmesiyle hatırlanmaktadır.

Dizi, Serenity adlı Firefly-sınıfı bir uzay gemisinin gemisinin mürettebatları yeni gezegenlere giderken, 2517 yılında geçmektedir. Dizinin oyuncu kadrosu Serenityde yaşayan dokuz kişidir.Dizinin yaratıcısı Joss Whedon dizi hakkında "Dokuz kişinin uzaya bakıp, dokuz farklı şey görmesi." dedi. Dizi bir grubu iç savaşın kaybeden tarafında olan diğerleri ise toplumda uzakta yaşamak zorunda kalmış uzak yıldız kaşiflerinin hayatını bize gösterir. Ama bu gelecekte sadece iki süper güç ayakta kalmış ve iç savaş sonunda Alliance adı verdikleri birleşik bir federal hükumet kurmuş tabi bunun sonucunda da iki toplumunda aynı şekilde karışması olmuş. Josh Whedon'a göre gelecekte "Hiçbir şey değişmeyecek teknolojinin gelişmesinden başka, Hala aynı etik, politik problemlerle uğraşacağız." Firefly'ın premieri Amerika Birleşik Devletleri'nde 22 Eylül 2001'de FOX'ta yapıldı. Büyük beklentilere rağmen 2002 aralık ayının ortalarında yayından kaldırıldı. Dizinin kısa sürmesine ve düşük reyting almasına rağmen 25 eylül 2005'e kadar 500.000 in üzerinde DVD sattı ve yaklaşık üç yıl boyunca Amazon.com'da en çok satanlar listesinde kaldı. 2003 Emmy ödüllerinde ise en iyi görsel efekt ödülüne layık görülerek kısa bir dizinin ne kadar başarılı olabileceğini gösterdi. Yayın sonrası başarısı sonucu Universal Pictures tarafından Serenity adlı bir devam filmi çekildi.

Ana Karakterler
Malcolm "Mal" Reynolds (Nathan Fillion)
Zoe Alleyne Washburne (Gina Torres)
Hoban "Wash" Washburne (Alan Tudyk)
Inara Serra (Morena Baccarin)
Jayne Cobb (Adam Baldwin)
Kaywinnit Lee "Kaylee" Frye (Jewel Staite)
Dr. Simon Tam (Sean Maher)
River Tam (Summer Glau)
Derrial Book (Ron Glass)

Alıntı: Wikipedia

http://www.kayiprihtim.org/portal/inceleme/firefly-uzayin-kovboylari


Tanıtım maksadıyla hem wikipedia'daki hem de zamanında sitemizde paylaşılan incelemeyi yukarıda paylaştıktan sonra dizi ile ilgili düşüncelerimi eklemeden geçemeyeceğim;

Bence Fox diziyi iptal ederek çok büyük bir hata yapmış. "Neden?" diye soracak olursanız size tek söyleyebileceğim "Otur ve 12 bölümü izle, ne demek istediğimi anlayacaksın" demektir. Buffy the Vampire Slayer'ın yönetmenliğini yapmış Josh Whedon imzalı bu Vahşi Batı & Bilim Kurgu karışımı dizi içerisinde bulundurduğu öğeler ve senaryosu ile kendini izletmeyi başarıyor. Bölümleri izledikten sonra bir kaç hayran sitesini inceleme şansım oldu. Zamanında dizinin devam edebilmesi için hayranlar "Sevgili Fox, biz kendi aramızda himmet yapalım para toparlayalım yeter ki sen diziye devam et" diyecek kadar diziyi sevmişlerdir. Hatta bazı oyuncular da bu fikri desteklemiştir.

Fazla sözü uzatmaya gerek yok, eğer ki Uzay Kovboyları görmek istiyor, sevgi karşısında nefret, sadakat karşısında ihanet, dram karşısında sevinç ve mutluluk barındıran bir dizi izlemek istiyorum diyorsanız bence bu dizi tam size göre.

3
Benim anlamadığım şey sezon finalini daha izlerken bölümle ilgili tweet, facebook gönderisi atan arkadaşlar. Sanki yaradılış amacımızı öğrendiler. Kitapların hepsini okudum ve kim ölecek ne olacak biliyorum ancak soranlara bile anlatmadım ne olduğunu, nelerin farklı olduğunu. Anlamak mümkün değil :)

4
Merhaba;

Maalesef kitabın baskısı tükenmiş durumda. Ya ikinci el yada sahafçılardan bulabilirsiniz.

5
Sadece ben mi farkettim yoksa başkaları da bunun farkında mıdır diye ufak bir sorum olacak.;

Spoiler: Göster
Seride ne zaman sansasyonel bir olay olacaksa (Visery'nin Taç Giymesi, More Düğün yada Edmure Tully'nin düğünü gibi) 3-4 bölüm öncesinden tüm olay akışı tamamen bu olaya kitleniyor ve etrafta ne kadar önemli karakter varsa buraya doğru ilerliyor. Okuyucu sabırsızlandıkça sabırsızlanıyor, artık ne olursa olsun diye düşünmeye başladığında birdenbire ortalık birbirine giriyor. Olaydan önceki bölümler çok yavan ve yavaş gidiyor diye düşünüyorum.


Sizin düşünecniz nedir?


6
Güncel / Özgecan Aslan
« : 14 Şubat 2015, 23:26:37 »
Hepimiz bu acı olayı biliyoruz, tekrar açıklama ihtiyacı duymuyorum.

Bu fiili gerçekleştiren toplumumuzu lanetliyorum. Helak olmayı ve bulunduğumuz aşağılık durumdan daha aşağı durumda olmayı hakettiğimizi düşünüyorum. Ya benim kız kardeşim olsaydı ya benim sevdiğim insan olsa idi yada benim kızımın başına gelse böyle birşey ne halde olurdum diye düşünüyordum.

Toplum ne zaman böyle oldu, ne zaman onuru, gururu ve terbiyeyi bıraktık sorularını sormak bence anlamsız. Her zaman böyleydi durum ancak bu kadar çok bu kadar pervasızca değildi belki de.

Hüseyin Üzmez davasından beri bir utanmazlık sardı insanları. Kadınlar hiçbir  şey yapmamış olsa da suçlu pozisyona sokuldular. Bir takım insanlar kadınları evlerden çıkarmamanın bu işin çözümü olacağını söyleyecek kadar köpekleştiler.

Türk kadını Hakanı yokken toplumuna liderlik eden erkeği ile cenge giden bireylerdi. Cahilleşen, din adı altında araplaşan insanların çoğalması bizim ne olduğumuzu unutmalarına sebep oldu.

Ancak Kadın annedir, kız kardeştir, abladır kısaca candır. İlk defa bir insanı gerçekten öldürmeyi düşündüm ama yavaş ve acılı bir ölüm olmalı bu katilin ölümü. Tecavüz etmek, DNA'ya ulaşılmasın diye elleri kesmek ve yakmayı nasıl bir insan düşünebilir.

İnsanlığını unutmuş, ne dinde ne terbiyede yeri olmayan davranışlara bu kadar açık olan insanlar nasıl türeyebildi. Dürüst insanlar ne zaman bu insanlara her istediğini yapabilme serbestliğini tanıdı?

Kadın veya erkek birinin tacize uğradığını gördüğümde hemen yardımcı olmaya çalışıyorum ve bu tür aşağılık yaratıklar korkup kaçıyorlar. Bu fiillere yapan kadar yapılmasına göz yuman insanlar da katildir.

Rahmetli İsmet İnönü'nün dediği gibi "Bir yerde namuslu ve dürüst insanlar, namussuzlar ve yalancılardan daha cesur olmadıkça, orada kurtuluş yoktur."

Rıhtım ahalisi, haksızlık, taciz ve aşağılık bir olay gördüğünüzde asla başınızı çevirmeyin, mazlumun yanında olun.

Okuduğunuz kahramanları hatırlayın; Raistlin Majere olun, Harry Potter olun isterseniz Aragorn olun, ne isterseniz o olun ancak haksızlığa yüz çevirmeyin. Belki sizinde canınız yanar, yüzünüz morarır en kötüsü siz de canınızdan olursunuz ancak yüzünü çevirirseniz bundan daha beteri olursunuz, siz de o katilden veya tacizciden farkınız kalmaz.

Sinirimi çıkarabileceğim bir yer bulamıyorum, içime atamıyorum o yüzden burada ne düşündüysem aynen yansıttım. Umarım yönetim ne düşündüğümün farkındadır ve bu başlık kaldırılmaz.



7
Uzun zaman sonrasında seriyi okumaya başladım. Kılıçların çarpışması ilk cildini okuyorum. Yüzüklerin Efendisi ve diğer serilerde olduğu gibi televizyon veya sinemadaki uyarlama ile kitabın ne kadar farklı olduğunu bir daha görmüş oldum.

Karakter bazlı anlatıma Gediksavaşları Efsanesinden yabancı değilim ancak kesişmeler yeni bir heyecan katmış romana.

Ne diyelim okuyun, okutturun :)
Kılıçların Fırtınası' nı okuyorsunuz galiba :) . Yanlış anlamayın niyetim sizi düzeltmek değil ama bu 2 kitabın ismi hep karışıyor :)
Benim için de karakter bazlı anlatım bu seri ile ilk oldu ve hoşuma gitti, yanılmıyorsam Zaman Çarkı' da bu şekildeymiş bakalım tüm seriyi tamamladım önümüzdeki ay da başka bir dünyaya dalacağım.

Neredeyse 4 kitabı harmanlayıp tek kitap yapmışım desene :) Düzeltebilirsin elbette birbirimizden görerek, öğrenerek gelişiyoruz. Düzeltmen için teşekkür ederim.

İlk e-kitap deneyimim, kitap isimleri karışıyor bazen :D

8
Uzun zaman sonrasında seriyi okumaya başladım. Kılıçların çarpışması ilk cildini okuyorum. Yüzüklerin Efendisi ve diğer serilerde olduğu gibi televizyon veya sinemadaki uyarlama ile kitabın ne kadar farklı olduğunu bir daha görmüş oldum.

Karakter bazlı anlatıma Gediksavaşları Efsanesinden yabancı değilim ancak kesişmeler yeni bir heyecan katmış romana.

Ne diyelim okuyun, okutturun :)

9
Radyo Kulesi / Ynt: Rıhtım'ın Sesi - Pazarları 21:00 - 24:00
« : 20 Aralık 2014, 00:11:41 »

Selamlar Rıhtım Ahalisi;

17.12.2014 tarihi itibari ile bir maceranın daha sonuna geldik ve bu sonu onurlandırmak adına 3 filmi de kapsayacak bir yayın yapmayı planlıyorum.

Merakınızı önceden gidereyim, son filmden bahsetmeyi düşünmüyorum. Daha çok kahramanlarımızın geçmişini, onları Erebor'a yönlendiren gerçekler konusunda sizleri bilgilendirmeye çalışacağım.

Pazar günü görüşmek üzere!

Güncelleme; Yaltırığın programı ile çakıştığından iptal edilmiştir.

10
Duyurular / Ynt: 33. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı
« : 13 Kasım 2014, 20:52:38 »
Gloin oğlu Gimli der ki;

"Kazık yeme riski yüksek, İstediğimiz romanları bulma ihtimali düşük. O halde neyi bekliyoruz?"

Okuyan, efendi, ahlaklı insanları keriz yerine koymasalar da ağız tadıyla kitap alsak fuardan. Elbette internetten daha uygun fiyata alabiliyoruz ama o kitapları eve taşırken yaşanan ameleliğin verdiği keyif ve arkadaşlarla yapılan sohbetin tadı bir başka oluyor.

Üçüncü günün şafağında Kadıköy iskelesinde görüşmek üzere.


11
Eğlence & Mizah / Ynt: Laf Yetiştirme Savaşları
« : 29 Ekim 2014, 12:42:30 »
ben zaten düzgün yazmıştım abartan sizlersiniz bana gazel okuyacağınıza beğenmiyorsanız banlarsınız bu kadar önemsediğinize inanamıyorum o kadar abartılacak birşey değil bana akıl vermekte sizin harcınız değil silersiniz olur biter siteden

     Ya seni silecek veya "ban"leyecek kadar umursamıyorsak ne olacak? O kadar okumuşsun etmişsin, insan tanımışsın veya bunları başardığını iddia ediyorsun. Böyle bir insandan daha vakur, daha olgun tepkiler beklenir. Lütfen kendinizi toplumun içinde daha fazla küçük düşürmeyin. Yaşınız, deneyiminiz neyi gerektiriyorsa öyle davranın. Böyle bir başlık açmak buradaki sözleri söylemek hangi yaşta olursa olsun okuyan insanlara yakışmıyor.

   Gençler sizde alay etmeyin insanlarla, müşterileri kaçırıyorsunuz :)

12
Duyurular / Ynt: 33. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı
« : 17 Ekim 2014, 12:56:28 »
Şu Tüyap Fuar alanını seçen kişiyle tanışmak istiyorum. İstanbul sınırlarında olupta her yere bu kadar ters olan başka bir yer daha var mıdır acaba? Dün Söğütlüçeşme'den Beylikdüzü'ne varmam 3 saatimi aldı.

Eğer buluşma yapacaksak buluşma saatini 10 11 gibi değilde herkese uyarsa 13 14 gibi yapabilir miyiz?

13
Radyo Kulesi / Ynt: Ryuk'un Radyosu
« : 29 Eylül 2014, 00:10:42 »
Ryuk'un programı şu zamana kadar dinlediğim en iyi programlardan biriydi. Neden diye soracak olursanız.

- Bazı radyocuların ses sistemi berbat olur ve ne kadar güzel konuşsa da bir şey anlamazsınız.
- Bazıları ne kadar bilgili olsa da sesi kötüdür, genzinde et varda zorla konuşuyor gibi hissedersiniz.
- Son olarak hem ses şahane olsun hemde teçhizat sağlam olsa da bu sefer yayıncı biraz yavan kalabiliyor.

Ancak Ryuk'un programında hiçbir eksik bulamıyorsunuz. Hem alanında bilgili, hem kültürlü hem de hitap yeteneği olan biri sizi karşılıyor. Sizi sıkmadan, bıktırmadan, dinleyicilerle gerektiğinde ilgilerini kazanacak şekilde etkileşime geçerek programını devam ettiriyor.

Bence kendisi düzenli olarak program yapmayı düşünmeli.

14
Serinin ilk iki romanını okuduğumda biraz önyargılıydım. "Alacakaranlık" gibi bir facia ile karşılaşacağımı düşünüyordum. Üçüncü kitaba kadar da bu önyargı devam etti. Ancak üçüncü kitapta gerçekleşen bazı olaylar seriyi daha ciddiye almama sebep oldu. Tamam bir 1984 değil veya ne bileyim Fahrenheit 451 sayılmaz ancak kendine has bir havası var. Hatta şunu itiraf etmeliyim son kitapta "kötülüğe karşı savaş" kavramını Harry Potter'a göre daha gerçekçi işliyor ve bu yönüyle bir sıralama yapsam bu üçlemeyi Harry Potter'ın önüne koyardım.

15
Televizyon / Ynt: Emmy Ödülleri 66. Kez Sahiplerini Buldu
« : 27 Ağustos 2014, 12:22:04 »
Hugh Laurie çok başarılı bir insan. 10 parmağında 10 marifet var ancak İngiliz olmasının ödül alamamasında etkisi olabilir diye düşünüyorum.

Bunun haricinde Game Of Thrones'u aradı gözlerim ama nasılsa hiç ödül alamamış  :-\

Sayfa: [1] 2 3 ... 55