İlk kitap çok fazla yüzüklerin efendisine benziyor, ikinci kitapta yazar kendi tarzını tamamen ortaya koyuyor, hele kitabın sonu. İkinci kitap kesinlikle ilk kitaptan daha iyi ve daha sağlam temellere dayanan bir kitap. İlk kitapta serinin geri kalanıyla bağdaştıramadığım olaylar var.
Bence Perrin in oyuncusu yetenekli biri olmalı. Çünkü Perrin dışarıdan salak kas yığını olarak görülse de içinde fırtınalar kopan bir karakter ve oyuncusu bu fırtınaları belli edemezse karakter heba olur.
Ben serinin 2. kitap başladığı zaman açıldığını düşünenlerdenim. 1. kitabı okurken (özellikle ilk yarısı) fazlasıyla durağan ve sıkıcı gelmişti. Ama sabredip bitirince 2. kitabın ilk cümlesinde değişimi fark ediyorsunuz. Benim tavsiyem kesinlikle seriye devam etmeniz. Verdiğiniz zamana kesinlikle değiyor.