Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - LegalMc

Sayfa: [1] 2 3 ... 69
1
Oyunlar / Ynt: Genel Oyun Tartışmaları
« : 15 Haziran 2015, 21:41:46 »
Oyungezerin E3'te yayınlanan Fallout videosu değerlendirmesinde tanıdık biri var. Kim olduğunu bulamadım iki saattir ama acayip tanıdık.

Video

Ekleme: Dishonored'da da varmış. Video

2
Televizyon / Ynt: Supergirl
« : 14 Mayıs 2015, 17:35:56 »
Yeni bir trailer - 6 dakika 36 saniyelik bir eziyet - yayınlanmış. Baya, baya kötü, tıpkı diğer DC dizileri gibi. Marvel, Daredevil gibi bir dizi yapmasına rağmen DC'nin ona tek cevabı "Supergirl" ise bence bıraksınlar bu işleri.

3
Oyunlar / Ynt: Steam ve Diğer Platformlar - Son Haberler!
« : 13 Mayıs 2015, 12:38:29 »
Humble Bundle'da harika bir Paradox Bundle'ı var. Paradox stratejileriyle kafayı yarmayı sevenler bir baksın.

Ama dolar 2.66, haberiniz olsun.

4
Oksijenin düşmesini seyrettim.

Marslı - Andy Weir

Spoiler: Göster

5
Oyunlar / Ynt: [Blizzard] Heroes of the Storm
« : 02 Mayıs 2015, 02:54:18 »
Heroes Of Storm'a başlamak çok istiyorum. Ancak çok online olmayı isteyen bir oyun. Battlenet ekranında hep elim gidiyor bakalım daha ne kadar dayanacağım.

Oynayan arkadaşlar biraz daha oyunun şu anki durumu hakkında bilgi verirlerse çok iyi olur. Ne durumda oyun? Hangi özellikler var LoL ve DOTA'dan farklı olarak? Maç sistemi nasıl?

LoL'ü fazla bilmiyorum ama DotA ile karşılaştırmak gerekirse birkaç şey sıralayabilirim. Öncelikle oyunde henüz yeteri kadar fazla hero yok ve heroların hepsi DotA'daki gibi açık değil, LoL'deki gibi haftalık rotasyonlarla bedava herolar var, rotasyonda olmayanları da goldla alabiliyorsunuz. Bir heroyla oynadıkça normal hesabınızın levelı ve hero levelınız artıyor. Hero levelı yeni skiller ve skinler açıyor, bazı levellarda ekstra gold falan veriyor. Hero levelı ilginç bir yenilik, oyunu çok az oynamama rağmen hoşuma gitti.

Hesabınızın level atlaması LoL ve DotA'daki kadar zor değil, ranked oyuna girmek için diğerleri kadar bekletmiyor sizi oyun, ama ben 30 level olamadım henüz, o yüzden lig sistemi hakkında bilgi veremeyeceğim.

Oyun aratırken önce heronuzu seçiyorsunuz, bu diğer oyunlardaki gibi "ben x oynayacağım!" "yok sen noobsun ben oynayacağım!" gibi diyalogları önlese de 5 kişi parti yapıp girmediğiniz sürece bir pick stratejisi yapmanız imkansız. Bir anda kendinizi supportsuz, tanksız, 5 assassinli (carry) bir oyunda bulabilirsiniz. Oyun roller konusunda maç bulurken yardımcı olmuyor, olsa daha iyi olurdu. Tabi ranked durumunu bilmiyorum, belirteyim tekrar.

Oyunda birkaç farklı harita ve mod var. Tamamen rastgele geliyorlar, oynadıkça alışıyorsunuz. Birbirlerine kıyasla dengeliler, işte bu çok zor bu çok kolay diye bir durum yok. Ama bazıları kişisel zevke göre daha eğlenceli gelebilir.

Oyun içine değinmek gerekirse, illa ki okumuşsunuzdur da ben de bahsedeyim. Oyunda bir item sistemi yok, level atlama ve xp alma ise farklı işliyor. Tüm oyuncuların aldıkları xpler takımınıza ait bir havuzda birikiyor, belli bir sınıra ulaşınca takım olarak level atlıyorsunuz ve skilllerinizi gelen seçeneklerle istediğinize göre modifiye ediyorsunuz. Stratejik değişiklikler oyuna büyük etki edebiliyor ve çeşitlilik katıyor. Kill olayı da diğer oyunlardan farklı, "ks"[*]kill steal (kill çalma)[/*] mantığı yok, bir rakibe saldırırken yardımcı olan herkes kill almış sayılıyor, insanlığın huzuru için güzel bir adım olarak değerlendiriyorum.

Heroes of the Storm'la alakalı aklıma gelenler şimdilik bunlar, oldukça basit ve eğlenceli bir oyun. Rakiplerine göre maçların daha hızlı bitmesi (ölçmedim ama ortalama 20 dakika diyebilirim) sakince oynayabilmenizi ve daha az kanser olmanızı sağlıyor. LoL ve DotA'ya göre çok daha huzurlu bir oyun.

6
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Daily Planet – 22.04.2015 (#5)
« : 26 Nisan 2015, 18:54:20 »
Ben de Savior'a başladım geçen gün. Güzel şeyler vaat eden bir hikayesi var, çizimler ve diyaloglar harika ama baloncukların dinamizmi çizgi romanla çok fazla haşır neşir olmayanlar için biraz sıkıntı yaratıyor. Yine de devam ettikçe daha ilk sayıdan alıştırıyor okuyucuyu konuya ve baloncuklara. Yalnız çok çabuk bitti, 2. sayı 6 Mayısta geliyormuş, 3.sü de Haziranda gelirse üzücü olacak.

Bugün yarın da Descender'a başlamayı düşünüyorum, o da konu itibariyle çekici duruyor.

7
Ledger'ın Joker'i de Joker değildi, başka bir şeydi. Güzeldi ama Joker değildi bence. Aynısını defalarca görmenin anlamı yoksa neden çizgi roman okuyoruz?

Bütün çizgi romanlarda aynı Joker'ı ya da aynı olayları görmüyoruz ama, sürekli değişiyorlar. Bence bu değişiklik de yerinde olmuş, Ledger'ın Joker'ından sonra aynı rolle gelselerdi yine bir sürü kıyaslama dönecekti, filmi gölgede bırakacaktı. Bu haliyle çizgi romanlardaki Joker'lara daha fazla benziyor, benim hoşuma gitti.

Bir de Jared Leto faktörü var tabii. Yönetmen olsam her filmimde oynatırım, öyle bir adam. Bu rolün altından da en iyi şekilde kalkacağına eminim, görüntüsü eleştirilse bile performansıyla o açığı kapatacaktır kesinlikle.

Ekleme: Yazarken Grayswandir de yorum atmış, biraz aynı şeylerin tekrarı gibi olmuş ama olsun.

8
Game of Thrones / Ynt: Game of Thrones
« : 16 Nisan 2015, 10:30:03 »
Spoiler: Göster
 Şunu söylemem gerekiyor ki, hikayeyi değiştirmelerine sadece değiştirdikleri için kızacak biri değilim. Bu değişim iyi yönde de, kötü yönde de olabilir. Mesela Tyrion'ın Essos'taki hikayesinin gereksiz (evet cidden gereksiz) kısımlarının atılıyor ve hızlıca Daenerys'le buluşturuluyor sanırım, bu gayet güzel. Fakat Mance'in ölmesi olmamış. Gerçekten olmamış. Yerine kimi koyacaklar, ya da Mance'in rolünü tamamen atacaklar mı bilmiyorum ama neden böyle bir şey yaptıklarını anlamakta güçlük çekiyorum. Eklemedikleri karakterler tamam da, elinizdeki karakteri ölmemesi gereken yerde neden öldürüyorsunuz ki yahu? Hem de gerçekten önemli role sahip bir karakteri? Hakikaten anlamakta güçlük çekiyorum.


KİTAPTAN sert spoiler.

Spoiler: Göster
Mance'in kesin öldüğünü biliyor muyuz? Kitapta Melissandre büyü yapıp başkasının Mance gibi görünmesini sağlamıştı yanlış hatırlamıyorsam.

9
Televizyon / Ynt: True Detective
« : 09 Nisan 2015, 21:59:14 »
Teaserdan hiçbir şey anlaşılmıyor, ama görebildiğim kadarıyla kötü komedi filmlerinin oyuncusu Vince Vaughn role yakışmış. Yine de çok belirsiz, yanılıyor olabilirim. İlk sezonun altında kalacak ama o beklentiyle girmeyeceğim ben zaten. Yeni bir diziymiş gibi düşüneceğim şartlar el verirse.

Keşke yapmasalardı şu 2'yi. Şimdi çıkıp deseler "Ya vazgeçtik sildik bütün kayıtları, bitti dizi." gıkımı çıkarmam.

10
Şişedeki Mısralar / Ynt: Neskafe
« : 01 Nisan 2015, 20:31:09 »
Cemal Süreya ve Turgut Uyar kafa kafaya vermiş de James Joyce'a şiir yazdırmış gibi. Kusursuz bir akıcılığı ve bütünlüğü var. Son yıllarda okuduğum en iyi şiir.

Spoiler: Göster
Rickrollanmayalı baya olmuştu teşekkürler asfdasfasdf

11
Güncel / Ynt: İdefix'in kargo gönderme anlayışı
« : 18 Mart 2015, 18:01:02 »
Ben de bugün aynı olayla karşılaştım. Sabah 1 kitap dışında hepsini vermişler kargoya, o kalanı da biraz önce temin edip ulaştırmışlar.

12
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 17 Mart 2015, 22:16:56 »
Rıhtım'ı referans almadım zaten genel olarak araştırdım. Gravity için tebrik mesajları falan var aldıkları Oscar'dan dolayı ama filmlerdeki bilimsel yanlışlıkları ele alan eleştirilere denk gelmedim. Filmleri izlediğimde de bakınmıştım ama bazı bilim adamlarının değerlendirmelerinden ötesi yok.

NASA Weir'e bilenmiş gibi duruyor cidden, benim de aklıma ilk o geldi. Artık NASA çalışma teklifini kabul etti de o ESA'yla mı çalıştı, referans aldığı bilim adamlarıyla mı kavgalılar ne oldu bilmiyorum ama belli ki araları bozuk :D.

13
Diğer Bilimkurgu Eserleri / Ynt: Marslı - Andy Weir
« : 17 Mart 2015, 21:15:56 »
Andy Weir'in spesifik olarak bölge ismi vermesi ilginçmiş, ama NASA'nın cevap vermesi daha ilginç. "Mars buz gibi bir yerdi ve uzaylı aileyle bir iki kadeh içmiştik." dese hata olurdu evet, ama Mars'taki bir bölgenin sürüşe uyumlu olduğunu söyleyerek büyük bir hata yapmış olmuyor bana göre. Gerçi doğruya doğru, Weir da biraz aranmış, niye bölge ismi verip şov yapıyorsun?

Asıl sormak istediğim soru, NASA bu kadar ufak bir şeye açıklama yapma gereği duyuyorsa Gravity'de, Interstellar'da ve bilimum içinde ufak da olsa hata içeren bilimkurgu filmlerinde/kitaplarında neredeydi? Gravity'de de yönetmen Alfonso Cuaron'du, oyuncular da Clooney ve Bullock, ünlerini tartışmamıza gerek yok. Bana bu filmdeki uyduların ters yönde hareket etmesi, Mars'taki bir bölgenin sürüş şartlarından daha önemli bir yanlış gibi geliyor.

NASA'nın ne yapmak istediğini anlamış değilim.


14
Harry Potter / Ynt: Harry Potter Haberleri
« : 15 Mart 2015, 13:48:04 »
Türkiye'de de var bu Quidditch olayı. Üniversiteler arası turnuvalar falan düzenleniyor sanırım, geçenlerde afişini görmüştüm. Kazanan Oxford'a, Avrupa Turnuvası'na gidecekmiş. Ama malesef bacaklarının arasında süpürgeyle koşan üniversite öğrencilerini izlemek o kadar da eğlenceli değil :)

İTÜ ve ODTÜ temsil edecekmiş Türkiye'yi. Diğer üniversitelerde Quidditch takımı var mı bilmiyorum.

15
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 05 Mart 2015, 18:28:52 »
Demir Yumruk'u özledim.

Sayfa: [1] 2 3 ... 69