Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - magicalbronze

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 216
76
Eğlence & Mizah / Ynt: İtiraflar
« : 15 Ağustos 2016, 21:06:39 »
İtirafta bulunmadan önce, azıcık sözünüzün eri olun. Foruma her girdiğinizde kurduğunuz "Ben hepinizden üstünüm," tavırları zaten yapmacık olan hallerinizi daha da komikleştiriyor.

Bir yerden ayrılıyorum demişseniz, o platform sizin için bitmiştir. "Acaba cool çıkışım sonrası ne yazdılar dur hemen kontrol edeyim, kaç kişi beni havalı buldu," nidalarıyla yazılanları kontrol edip adınızın dahi geçmediği ama tabii üstün zekanızla olayı hemen kavradığınız bir mesaja koşarak gelip cevap vermezsiniz.

Ama tabii bazılarının derdi farklı, değil mi? Yoksa bir insan ne diye üç mesajından birinde herkesten farklı ve süper olduğunu anlatır ki? Fıtratta varsa demek.

Neyse, durduk yere feministleşmeyelim şimdi. Evet, konuyla alakası yok ama olabilir gibi. Bilemedim. Sonra yönetim filan destek çıkar neme lazım.

Son olarak, MIT'in ileri fizik çalışmalarını her kim nerede yapıyorsa bu kendi halindeki forumdan bol selamlar.

77

Dünyada 25 milyondan fazla satmış bir efsane, ülkemizdeyse daha önce ilk kitabı basılıp yarım bırakılmış bir seri... Ama şimdi gümbür gümbür dönüyor! Hem de 16 Ağutos Salı günü!

İlk olarak 2015 yılının temmuz ayında vermiştik haberi. Kayıp Rıhtım Özel Haberi adıyla, ilk kez sitemizle paylaşılmıştı bu kutlu haber. Hem de yeni yayıncısı Pegasus Yayınları tarafından. Daha da iyisi, ilk iki kitabı aynı anda yayınlayacaklardı! Fakat sonrasında bir suskunluk devri başladı. Forumlarımızda pek çok soru geldi; sosyal medya hesaplarımızdan da. Biz de meraktaydık açıkçası. Neler oluyordu?

2008 yılındaki dizi uyarlaması Legend of the Seeker da, 2003 yılında Maceraperest Kitaplar ile başlayan Türkçedeki kaderini paylaşarak yarım kalmış, hayranlarının onca tepkisine rağmen devam edememişti. Kitabı yarım, dizisi yarım, heyecanımız bir başka yarımdı. Dizi hakkında yıllar önce yapmış olduğumuz incelemeye buradan ulaşabilirsiniz. Derken Pegasus Yayınları 2016 ilkbahar-yaz katoloğunda ilk kitabı yeniden paylaştı: Büyücünün İlk Kuralı ve Gözyaşı Taşı. Şimdiyse her ikisi de ön siparişte! Raflara gelişiyse 16 Ağutos Salı günü.

Haberin devamı için tıklayın.

Haber: Hazal "Fırtınakıran" Çamur

78
Duyurular / Ynt: Kullanıcı Adı Değişiklikleri
« : 29 Temmuz 2016, 13:54:34 »
Archon adlı üyemizin kullanıcı adı kendi isteğiyle Ecthiel olarak değiştirilmiştir.

79
Duyurular / Ynt: Kullanıcı Adı Değişiklikleri
« : 29 Temmuz 2016, 13:53:09 »
Eloa adlı üyemizin kullanıcı adı kendi isteğiyle Ophiel olarak değiştirilmiştir.

80
Çizgi & Anime / Ynt: Sword Art Online
« : 22 Temmuz 2016, 17:53:17 »
Tavsiyeler için teşekkürler. Log Horizon özellikle ilgimi çekti, izleyeceğim ilk fırsatta :)

81
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Yeni Tasarımıyla Yayında!
« : 21 Temmuz 2016, 11:42:42 »
Teşekkürler hepinize!

Tek dikkatimi çeken nokta logoda kullanılan font Türkçe karakter desteklemiyor sanırım. O yüzden "ı" lar biraz uyumsuz olmuş gibi. Veyahut font içerisinde dahildir sadece benim yanlış gözlemimdir. Bilemedim :D Gerçekten çok güzel olmuş. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.

Aslında Türkçe karakter uyumlu site tamamıyle, acaba safari veya mac üzerinden mi giriş yapıyorsunuz? Sanırım google font okumada orada bir sıkıntı çıkıyor.

82
Duyurular / Kayıp Rıhtım Yeni Tasarımıyla Yayında!
« : 20 Temmuz 2016, 22:23:32 »

Son gemi limandan ayrılalı çok oldu. Ve nihayet döndüğünde karşısında yepyeni bir rıhtım onu bekliyordu.

Kayıp Rıhtım, sizlere merhaba diyeli 8.5 yıldan biraz fazla oldu. Bu süre zarfında sizlerle birlikte büyüdü, olgunlaştı. Yeni şeyler denedi, bazen ilklere imza attı. Fantastik ve bilimkurgu edebiyatı için elinden geldiğince gerek yabancı gerek yerli eserleri mercek altına aldı. Yayınevleri, yazarlar, çevirmenler, editörler ve bu sektörde uğraşan her isme el vermeye, onların sesini daha gür bir şekilde sizlere aktarmaya çalıştı.

Kayıp Rıhtım nihayet yeni tasarımıyla ve adresiyle yayına girdi. Bugüne dek kayiprihtim.org/portal adresinden sizlerle ulaşan sitemiz artık yeni tasarımının yanı sıra kayiprihtim.com adresinden hizmet vermeye devam edecek. Logomuz da yenilendi ve modern tasarımına kavuştu.


Hepimize hayırlı olsun! Yeni tasarım ve logo hakkındaki görüşlerinizi bekliyoruz :)

83
Çizgi & Anime / Ynt: Sword Art Online
« : 18 Temmuz 2016, 01:55:56 »
Oldukça fazla ecchi sosu bulandırılmış, konusu insan ilişkileri olmasına rağmen onu da tam olarak anlatmayı becerememiş, izlerken canınızı sıkan çok fazla öğenin bulunduğu, hele ikinci yarısından sonra iyice çekilmez hale gelen bir seri.

Ayrıca Extra Edition adında 1 saat 45 dakikalık bir film çıkarmışlar 2013 yılında, akıllara zarar. Bildiğiniz son 20 dakikaya kadar tamamen ilk sezonu özetliyorlar ve izlerken yeter artık diyorsunuz.

Kendisini izletiyor mu? Evet. Ama ne konuyu becermişler ne aksiyonu dozunda tutmuşlar ne karakter özelliklerini bölümler arası korumayı başarmışlar.

Spoiler: Göster
Çok basit örnek: Nerede o ilk bölümlerdeki dediğim dedik, vurdu mu oturtan sert mizaca sahip Asuna, nerede Kirito ile içli dışlı olup özellikle Alfheim Online bölümlerdeki Kiritooo diye ağlayıp kaderini bekleyen Asuna...


İkinci sezonu izlemeyi düşünmüyorum.

84
Güncel / Ynt: Bayram
« : 06 Temmuz 2016, 00:54:41 »
Bayramınız kutlu olsun arkadaşlar :)

85

Kayıp Rıhtım inceleme videoları kaldığı yerden son hızla devam ediyor! Bu hafta sizlere önereğimiz kitap yine İthaki Yayınları‘nın bilimkurgu klasiklerinden Yıldız Gemisi Askerleri.

Yayınlandığı günden itibaren birçok esere ve yapıma ilham kaynağı olan, bilimkurgunun üç büyük ustasından biri olan Robert A. Heinlein tarafından kaleme alınmış Yıldız Gemisi Askerleri geçtiğimiz aylarda İthaki’nin Bilimkurgu Klasikleri serisi kapsamında raflardaki yerini almıştı.

Tanıtım yazısında neler vardı, kısaca hatırlayalım:

Alıntı
Yayımlandığından itibaren tartışmalar yaratan Yıldız Gemisi Askerleri ilk kez Türkçede. Asimov ve Clarke’la birlikte bilimkurgunun üç büyük ustasından biri olarak görülen, bilimkurgunun dekanı Heinlein’dan vatanseverliğe, militarizme, oy hakkına ve savaşa dair en coşkulu anlatılardan biri olan bu klasik eser, muzip üslubuyla da fark yaratıyor.

“Silahlar tehlikeli değildir; insanlar tehlikelidir.”

İnsanoğlunun başka gezegenlerde koloniler kurduğu ve karşılarına çıkan rakip türlerle savaştığı bir gelecek zaman. Ve Ordu’da iki yıl gönüllü askerlik yapanların vatandaş olup oy kullanabildiği Terra Federasyonu. On sekiz yaşındaki Juan Rico, vatandaşlık hakkını kazanmak (ve bir de çok sevdiği uzayda seyahat etmek için) iki yıl süren askerlik hizmetine yazıldığında ne Rasczak’ın Bıçkınları’ndan biri olacağını ne de ‘Böcek Savaşı’nda müfreze liderliği yapmak zorunda kalacağını biliyordu. Ama öğrenecekti…

Çekimlerini Özgen Berkol Bilimkurgu Kütüphanesi’nde gerçekleştirdiğimiz video incelememizde Hazal “Fırtınakıran” Çamur bizlere Yıldız Gemisi Askerleri’ni anlattı.

Ayrıca yarın bu kitapla ilgili bir başka sürprizimiz daha olacak. Takipte kalın!

Son olarak Kayıp Rıhtım Youtube kanalımıza abone olarak videolarımızdan ilk siz haberdar olabilirsiniz.

İzlemek için BURAYA tıklayın. İyi seyirler!

86
Yeni bir video geldi. Yazar J.K. Rowling ve başrol oyuncusu Eddie Redmayne Newt Scamander'ı anlatıyor. İzlemek için BURAYA tıklayabilirsiniz.

87
Aylık Öykü Seçkisi / Ynt: Seçkide Yedinci Yıl
« : 20 Haziran 2016, 02:19:10 »
Bu ayki seçki, büyük ihtimalle dördüncü yıl seçkisiyle birlikte bizi en çok uğraştıranı oldu. Hatta yeni tasarım ve taşıma olayıyla ondan çok daha fazla zaman aldı. Ama gönlümüze göre oldu, çok da iyi oldu.

Gerek öyküler, gerek çizim, gerek çağın gerekliliğine uygun olarak gelen yeni tasarım ve kolaylıklar ile seçki artık bağımsız bir havada ama aynı kadroyla yoluna devam ediyor. Umarım beğenilir, okuru bol olur :)

88
Genel Kültür / Ynt: Brandon Sanderson'dan dersler
« : 15 Haziran 2016, 00:30:11 »
Arkadaşlar ellerinize sağlık. Bu başlığa ancak bakma fırsatı bulabildim ve ne kadar harika bir iş çıkardığınızı gördüm.

Bu burada kalmasın, daha fazla kişi duysun ve yararlansın derim. Toparlama sonrası proje olarak sunup daha fazla kişiyle ulaştırmalı diye düşünüyorum, bilmiyorum sizler ne dersiniz? :)

89
Çizgi & Anime / Ynt: Resim hangi animeden?
« : 31 Mayıs 2016, 18:49:35 »
Sanıyorum bunlar bir animeden değil, Dengeki Bunko adlı oyundan.

90
Çizgi & Anime / Ynt: One-Punch Man
« : 26 Mayıs 2016, 20:56:52 »
Güzel haberi vereyim, ikinci sezon 12 bölümden fazla olacakmış! Daha fazla detay ise Anime Expo etkinliğinde duyurulacakmış. Yani temmuz başını beklememiz gerekiyor.

Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8 ... 216