Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Ejderfelaketi

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 24
16
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Cüce Athrogate
« : 18 Ocak 2015, 13:48:57 »
Ben de bir cüce hayranı olarak sıralama yaparsam;


Dagna (icraatları büyük sonu onurlu, ağlatmıştın beni General Dagna)
Pwent (adam deli)
İvan (öyle kardeşi herkes çekemez)
Balin (Moria'nın gururu)

Hatta Dagna sevgim öyle büyük ki, onun ardından yazdığım bir hayran kurgum dahi var, ruhun, oğlunun ruhuyla beraber salonlarda şensin, Mithril Salonu Fatihi, Nesme Kurtarıcısı, Trolkesen Adbarlı General Dagna

17
Karanlığın Kuşatmasıyla ilgili not:
Spoiler: Göster
 Yiğit Firble; Taş Ustası Callarduran'ın yanında, tüm drow düşmanlarıyla beraber yerini alasın.

18
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 07 Ocak 2015, 12:00:16 »
 İkisinde de içinde Drizzt geçen bir cümle dahi yok. Fakat bu, bu kitapların Drizzt'le ve efsanesiyle ilgisiz olduğu anlamına gelmez. Örümcek Kraliçe'nin Savaşı Serisi Drizzt Do'Urden'in Maceraları Serisinden sonraki Menzoberranzan'ında geçiyor. Triel Baenre Baenre'lerin matron anası, Bregan D'aerthe Baenre evinin maşası, ve Menzoberranzan akademileri var olmaya devam ediyor. Ayırca bu kitaptaki İhtiyar Matron Yüce Yvonnel Baenre'nin ikinci kızı Quenthel Baenre, Drizzt'in Kışgörmez Serisi kitaplarında da karşımıza çıkacak. Örümcek Kraliçe'nin Savaşı serisinde; Yıldızışığı ve Karanlığı serisindeki Liriel Baenre'nin babası Gromph Baenre'yi ve çıkar çatışmalarının yaşandığı akademiyi daha yakından tanıyacağız.

 Ruhban Serisine gelecek olursak, o RA Salvatore'un 1991'de yazmaya başladığı ve Buzyeli Vadisi üçlemesinden sonra yazdığı bir seri. Bu seride Drizzt Şafağa Geçit kitabından sonra sıkça karşımıza çıkacak unutulmaz karakterlerin geçmişini öğreniyoruz. Seriyi Caradoonlu Cadderly'i merkezli anlatıp, Cadderly'nin gelişimini, Deneir Rahibi olmasını, Ulu Kütüphane'nin ve Trinity Kalesi'nin sonlarını, Shilmista Ormanı'nın ve Caradoon'un, Drizzt kitaplarında geçen Yükselen Ruh katedrali ile bağlantısını öğreneceğiz. Cadderly'den başka, Danica Maupassant, Ork savaşlarının vazgeçilmezi İvan ve Pikel Bouldershoulder kardeşler ve imp  Druzil Ruhban serisinde karşımıza çıkıyor. Faerun'un Western Heartlands coğrafi bölgesinde geçen Türkçe'ye çevrilmiş tek seri olması ve Baldurs Gate bilgisayar oynunda alınabilir Cadderly Bonaduce karakteri ile Ruhban Serisi ayrıca önem kazanmaktadır.

 Ayrıca Ruhban Serisi için RA Salvatore'un bir itirafı da vardır:
"Cadderly ve Danica arasındaki ilişki yüzünden bu seriyi yazmak gerçekten hoşuma gitti; Drizzt ve etkileyici kötülerde denediğim her şeyden çok daha olgun..."

 Ejderfelaketinden not: Forumumuzda da olduğu gibi bir çok yerde bana avatar resmi görevi gören elinde kitapla yürüyen şahıs İlahi kitabının 2000 yılında tekrar basılırken kullanılan Cadderly Bonaduce'u gösteren kapak resmidir. Ruhban serisini okumanızı tavsiye ederim, pişman olmazsınız. Hem Drizzt'in kitaplarında Caddderly ve tanıdıkları çıktıkça daha da zevk alırsınız.

19
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 05 Ocak 2015, 18:46:29 »
RA Salvatore'un yazdığı ilk kitaplar senin beğenmediğin Buzyeli Vadisi üçlemesi kitapları halbuki. Hele 4. kitap olan Kristal Parçası'nı bu forumdaki hiç kimse sevdiğini iddia etmez. Çünkü o kitap Salvatore'un toyluk eseri ve JRR Tolkien'in Yüzüklerin Efendisi'ninin bir naziresi. Salvatore'un bir bar badigardı ve beden öğretmeni olduğunu düşünürsek iyi bildiği şeylere daha çok emek ve sayfa ayırması normal. JRR Tolkien nasıl bir dil bilimci olup da eserlerinde kapsamlı dillere yer veriyorsa, Salvatore da aynı şekilde kapsamlı dövüşlere yer veriyor. JRR'nin dilciliğinden sıkılanlar çıkabildiği gibi Salvatore'un savaş sahnelerinden de sıkılabilirsin. Drizzt kitaplarını okumak istemiyorsan, Elaine Cunningham kitaplarını öneriririm, orada tam istediğin gibi savaş sahneleri atlanıyor. Ya da büyü çatışmalarına merakın varsa ED Greenwood'un Elminster kitapları veya Karanlıkaltı'na merakın varsa Örümcek Kraliçe'nin savaşları serisini okuyabilirsin.   

20
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Halen Çevrilmeyen Kitaplar Hakkında
« : 17 Aralık 2014, 10:50:48 »
The Last Threshold'un yakın bir süre içinde -bir kaç yılda- çevrilmeyeceğini söylersem pek yanlış olmaz. Ama serinin ilk üç kitabını okumak saçma mı dersen, orada dur derim. Kışgörmez serisi kitapları,Kışgörmez şehrinin yaşadıklarının Drizzt ve kahramanlarımıza etkisi ve bu kahramanlarımızın da Kışgörmez'e etkilerini konu alıyor. Son kitabı okuyamadığımız için konu ta anlamıyla bitmiyor-ki RA Salvatore'un Drizzt kitaplarında konu ne zaman bitti ki- ama DnD'nin 4. neslinin Türkçe'ye çevrilmiş tek serisi olduğu için, kitaplar alışılmıl Unutulmuş Diyarlar macerasını yeni kurgularla yaşattığı için kesinlikle okunmalı. Ve bu mantıkla gidersek; Şarkılar ve Kılıçlar serinin son kitabı  "The Dream Spheres", Ruhban serisi son kitabı "The Chaos Curse", Avatar Serisi son kitabı "Crucible: The Trial of Cyric the Mad" Türkçeye kazandırılmadı diye bu serileri hiç okumayacak mıyız?

Hem genel olarak düşünürsek olursak Unutulmuş Diyarlar'ın Türkçemize kazandırılmış eserleri oldukça az ve birbirinden kopuk. Ansiklopedik bilgi içeren "sourcebook"ların ve önemli olayları ele alan romanların çevrilmemesi Unutulmuş Diyarlar hakkında bizi bilgisiz ve ilgisiz yapıyor. Türkiye'de Unutlmuş Diyarlar'ın asla tamamlanamayacağı ve takip hızımızın yabancılara uyamayacağını düşünürsek, sizin sözlerinizle, Unutulmuş Diyarlar'a başlamak saçma değil mi?

21
Unutulmuş Diyarlar sadece Drizzt  değil ki. Bizim ülkemizde böyle algılandı ve tüm Drizzt kitapları çevrildi, bakmayın şimdi çevrilmemiş 4 kitabı olduğuna, laika battığında çıkmış tüm Drizzt kitaplarını çevirmişti. DnD 5. nesle Sundering (Ayrılma) olayıyla geçti bu senenin başında, hadi önceki 3. ve 4. nesil kitaplarını hiçe sayalım onları çevirmesinler bari 5. nesli adam akıllı çevirsinler.  Kendimi osmanlı gibi geri kalmış hissediyorum http://dnd.wizards.com/ bu siteye girdikçe üzülüyorum çağdışıyım diye.

Rise of Tiamat olayı var gündemde, Dokuz Cehennem'de tutsak olan Ejderhaların kötü tanrıçası beş başlı Tiamat'ı özgür bırakmayı ve Toril'e geri getirmeyi amaçlayan Ejderha kültçülerinin başı (Cult of Dragons) Rath Modar kayıp ejder maskelerini arıyor. Beş ejderha maskesini birleştirebilirse, iyi ejderhaların tanrısı Bahamut'un büyüsüyle tutulan Timat'ı hücresinden çağırabilecek. http://dnd.wizards.com/dungeons-and-dragons/story/tyrannyofdragons#ToDLaunchVideo  (vidyoyu izleyip karikatürleri okumanızı öneririm)

  Rath Modar kırmızı maskeyi(beş maskeden biri, kırmızı beyaz, mavi, siyah, yeşil) ele geçirdi bile Buzyeli Vadisi'nde. Kışgörmez şehrinni yöneticisi Lord Neverember bir grup maceracıyı Buzyeli Vadisinde neler olduğunu öğrenmesi için gönderiuor. Rath Modar'ı izleyip raporlayan maceracıların ardından kültçüler Kışgörmez'e saldırıyor. Şu sıralar Kışgörmez büyük bir savaşın ortasında ve Zhentarimli bir buçukluk Kışgörmez'de bulduğu beyaz ejder maskesini şehirden kaçırmaya çalışıyor. Arpçılar, Zhentarim, Kültçüler, Derinsu Lordlar İttifakı ve Tyr paladinleri arasında yaşanan kaos.

22
Duyurular / Ynt: 33. İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı
« : 15 Kasım 2014, 21:12:00 »
Avrasya Maratonu yüzünden Metrobüsün Söğütlüçeşme-Zincirlikuyu arası duraklar kullanılmayacaktır, Metrobüs Söğütlüçeşme'den otoyolu kullanarak 2. köprüden geçerek Zincirlikuyu'ya gidip oradan olağan sefer seyrine devam edecektir. Yarın(Pazar) için metrobüsü kullanmayı planlayan arkadaşlara duyurulur.

23
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Ruhban Serisi
« : 25 Nisan 2014, 20:37:55 »
Kitap, Cadderly'i ve serinin girişini anlattığı için biraz sıkıcı veya kötü bulabilirsiniz. Fakat, RA Salvatore'un kuzey saplantısını kırdığı, Trinity Kalesinin kendine özgün işleyişi ve entrikalarını anlattığı, Unutulmuş Diyarlar'da gezinirken aradığımız bir bilgiyi kesin bulacağımız nadir yerlerden, Deneir ve Ogma'ya tapanların değer verdiği ilk üniversite diyebileceğimiz Ulu Kütüphane'yi bize tanıttığı için İlahi çok önemlidir.

 Serinin devam kitaplarını okumanı tavsiye ederim. Ormanın Gölgelerinde bolca savaşa, Gece Maskelerinde arka sokak savaşlarına ve Düşen Kale'de kıran kırana geçen bir maceraya tanık olman için okumaya devam.

24
Güncel / Ynt: Bayram
« : 10 Mart 2014, 22:50:06 »
10 Mart Ergenekon'dan Çıkış ve Hürriyet Bayramımız tüm yurtseverlerce kutlu olsun, Güneşli günlerde arslanlı yolda görüşmek için "Ya İstiklal ya ölüm, mücadeleye devam" diyor esenlikler diliyorum.

25
Laika'nın sitesinde hala "Korsan Kral çıktı!" diyor sen ne diyorsun, acınacak hallerdeyiz. Laika'nın kepenk kapatmasından sonra Unutulmuş Diyarlar'ın yeni kitapları ve dolayısıyla dediğin 4. kitap The Last Threshold da güme gitti, kitabın çıkmasını bekle ama umutlanma Eomer'in dediği gibi umut bu topraklardan gitti.

26
Unutulmuş Diyarlar / Rise of the King, RA Salvatore'dan
« : 03 Şubat 2014, 21:40:02 »
 Unutulmuş Diyarlar denince hemen akla gelen "yazı makinası" üstadımız, Drizzt ve nice önemli karakterin yaratıcı RA Salvatore, Compaions Codex serisine yeni bir kitap daha ekliyor. Bizim Laika The LastThreshold'u dahi basamadan batadursun,  RA Salvatore Night of Hunter'ın 4 Mart 2014'te piyasaya sürülmeden serinin ikinci kitabını Rise of the King (Kralın Yükselişi) yazmış ve 5 Ağustos 2014'te çıkıyor.   


Kitapta, Mithril Salonu yüce kralı Bruenor Battlehammer'ın kanlı geçmişi olan Bol-ok Ork Krallığı ile arasında geçenler anlatılıyor.



2014'te çıkacağı kesinleşen kitaplar:

The Reaver- The Sundering 4- Richard Lee Byers 4 Şubat 2014
Night of Hunter-Companions Codex 1- RA Salvatore 4 Mart 2014
The Sentinel- The Sundering 5- Troy Denning 1 Nisan 2014
The Herald- The Sundering 6(son)- Ed Greenwood 3 Haziran 2014
Rise of the King- Companions Codex 2- RA Salvatore 5 Ağustos 2014

Ejderfelaketi'nden üzücü not: Bunların hiçbirinin de Türkçeye kazandırılacağına inanmıyorum. The Sundering 1 Th Companions'un Türkçeye çevrileceğine inanma gafletine düşmüş biri olarak bu sefer boşa umutlanmıyorum.


27
Tartışma Platformu / Ynt: Başlangıç
« : 10 Ocak 2014, 22:50:34 »
Ben fantezi kitap okumaya Unutulmuş Diyarlar'la başladım, ve seni temin ederim hayran olup elinden bırakamayacağın, okuyup okuyup doyamayacağın bir seridir.

 Kuzey mitolojisine yatkın olması demişsin, Unutulmuş Diyarlar kendine özgü yer ve ırklardan sonra en çok etkili olan kültür İskandinav kültürüdür. Sana Unutulmuş Diyarlar'dan; diyarın kuzeyinde yazmayı seven, cücelerle haşır neşir olmuş RA Salvatore'u öneririm. Maceranın ana karakterleri, bir cüce, bir kuzeyli barbar ve bir cüce tarafından yetişrilmiş ve bir cüceden tek farkı boyu ve köseliği olan bir insan olup yan karakterlerde bir hayli cüce var. Yani özellikle RA Salvatore kitaplarında İskandinav kültürünü özgün Unutulmuş Diyarlar ile sentez halde rahatlıkla görebilirsin.

Unutulmuş Diyarlar, 30 yıldır D&D rol yapma oyunlarına ev sahipliği yaptığından ve yapmaya devam ettiğinden sürekli gelişen değişen bir dinanizme sahiptir. Bu birikimli değişim sayesinde Unutulmuş Diyarlar'da ülkeler, coğrafi özellikler, yaşayan ırklar, kültürler ve canavarlar konusunda çok renklidir.

Diyarların önemli bir özelliği de bizim Dünyamızdan bir şeyler alırken çekinmemeleri "Aman burdan şu gönderme çıkarılır mı?" korkusuna düşmemeleridir. Bu cesaretleri sayesinde sadece mitoloji değil yaşayan kültürlerle de birleşmiştir Unutulmuş Diyarlar. Diyarlar'da deveye binip çöl aşmak, ismi Kurtulmak olan bir tanrının yolunu seçmek, kımız tekila veya vodka gibi ulusal içkiler içmek, Faruk Mau Çu veya İvan gibi pek evrensel olmayan isimli yol arkadaşları edinmek, kılıç olarak katana veya şemşir kuşanabilmek; ve bunların hepsini bir Beholder hazinesi yağmalamak, Ejderhalarla dans etmek, iblisleri celbetmek veya çok kudretli büyücülerin hakaretlerine maruz kalmak gibi devasa bir Fantastik çatısı altında yapabilmektir.
 
 Sadede gelirsek, hazır bu kadar merakın da var, çok geçmeden edin ve Unutulmuş Diyarlar'a başla, Unutulmuş Diyarlar çok renkli olduğundan ilerde nasıl bir fantastik akımla devam edeceğine, hangisinden hoşlanacağına karar vermene de yardımcı olacaktır. Seni bir Diyarlar okuyucusu olarak görmek dileğiyle.

28
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 08 Aralık 2013, 22:07:40 »
1) D&D 1 çıraklık eseri diyebilirim. D&D 1'e ait hiçbir roman yazılmadı. Birkaç sourcebook çıkarıldı, ki çok tutulunca frp hemen kapsamlı D&D 2 çıkarıldı.  D&D 2 ile roman olsun sourcebook olsun bol bol kitap yazıldı. Sana D&D 1 Faerun haritasını atsam kör olursun üç-dört şehir harici neredeyse tamamiyle boş :D

2) Büyüvebası Türkçe kitaplar arasında sadece Hayalet Kral da anlatılıyor. Richard Lee Byers "Haunted Lands" serisinde gölgeçöküşü ve büyüvebasını oluşturan olaylar da belli kahramanlar gözünden anlatılıyor, fakat Avatar Serisi'ndeki gibi Tanrıların ve Tanrı Üstü Ao'nun gözünden anlatılmıyor.

3) The Sundering, Ayrılma demek. Gölge düzlemi Toril'in üzerine adeta düşmüştü. Buna Gölgeçöküşü dendi. (Buna Ayrılma ve Nethreil yazılarımda değindim) D&D 5 hala kesinleşmedi, deneme sürümleri oynanıyor, açıkçası tam olarak ayrıntısını bilmiyorum. Sadece Baldurs Gate'te cinayet adlı bir ön kurgu yayımlandı. 2014'te tamamen geçmesi bekleniyor. The Sundering serisi seneye tamamlanacak, onunla beraber her şey kesinleşecek. Fakat D&D 4'ü sorarsan onun oyun yılı 1479 DR'dir. (D&D 3'ün oyun yılı da 1372 DR'dir) Hatırlatma: Oyun yılı; frp oynayanlar için sosyal siyasal ve örgütleriyle yaşamının tam tamına oluşturulduğu oyuncuların en az sorunlarla bilinmezliklerle karşılaşacağı tavsiye edilen yıldır. Yoksa RA Salvatore'un yazdığı Gauntlygrm kitab 1409 DR'de veya The Last Threshold 1484 DR'de geçtiği halde 4. nesille yazılma.

4) Ejderha Mızrağı serisinin bitmesinin sebebini de D&D 4 içinde yer olmamasından kaynaklandığını biliyorum. Ejderha Mızrağı'nı yeni nesle geçirmediler o da böylece bitmiş oldu. Ryld Argith Şahin kızmaz umarım ama bitmesi de iyi oldu, tüm Wizards of the Costs D&D gücünü Diyarlara yatırdı bu da beni çok memnun etti. :)

29
Unutulmuş Diyarlar / Ynt: Unutulmuş Diyarlar Okuma Rehberi
« : 08 Aralık 2013, 15:47:19 »
Wizard of the Costs şirketi canı sıkıldıkça yeni frp sistemi çıkartıyor. Şu sıralar da D&D 5'i çıkarıyorlar. D&D 4 de D&D 3'ten sonra çıkmış yeni frp sistemidir. Bu frpyi oynatacak mekan lazım bunu da Diyarlar sağlıyor. Şimdi büyüden, ırklara, sınıflardan silahlara değişen bir frp sistemini eski Diyarlar'a uygulamak için "mantıklı" bir olay dizisi yaratıyorlar. Ve tüm Toril'i değiştiriyorlar. D&D 2'den 3'e geçerken Sıkıntılar Zamanı'nı (1358 DR) yaratmıştı, Tanrılar dünyada yürümüş ve bütün frp sistemi değişmişti. 3'ten 4'e geçerken de Büyüvebası (1385 DR) ve Gölge'nin çöküş olaylarını yaptılar. Bu değişimi anlamak istiyorsan öncelikle D&D 4'ü kavramanı sonra Faerun'un başına gelenleri okumanı öneririm.

30
Başka Kurgular / Ynt: İstanbul Hatırası // Ahmet Ümit
« : 05 Aralık 2013, 22:10:20 »
Spoiler: Göster
Evet, kesinlikle, öbür sanıkları sonuna kadar izlerken, aniden arkadaşlarını keşfetmesi ve daha bir gün bile geçmeden son kişiyi de öldürüp kendilerine sıkmaları çok ani oldu. Gerçi o sırada kitabı koştura koştura okumuştum. Bir tek Yekta ile mezarlıkta konuşmalarında soluk alabilmiştim. Ondan sonra da kitap bitti zaten, Sırf o gece bile çokça uzun anlatılabilirdi. Sonuç olarak güzel kitap ama bir daha Ahmet Ümit okumam herhalde.

Katil olarak kimse Ömer'i düşünmemiş galiba :)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 24