Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Bengü

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 17
31
Televizyon / Ynt: Da Vinci's Demons
« : 02 Aralık 2015, 21:25:32 »
"Birinci sezonunu ikinci sezonundan daha çok sevdiğim dizidir," derdim burada ama şu an 3. sezonunu izliyorum. Bu güzel yapım 3 sezonda nasıl sonlanır diyorum kendime. İlk defa bu kadar merak edip iki bölümü peş peşe izledim ve günü üç bölüm ile bitireceğim gibi duruyor. Son sezonu bu kadar hızlı tükettiğime pişman olacağım ama olsun.
Tereddütleri olanlar direkt başlasın derim!

32
Engelsiz Çizgiler adı altında bir Facebook sayfası da açtık bu gece. Orası da elimizden geldiği kadarıyla güncel olacak. Buradan da onu belirtmiş olalım. Buraya tıklayıp bakabilirsiniz.

33
Büyücü - John Fowles

Ayrıntı Yayınları bu kitabı minicik bir punto ile bastığı halde 686 sayfa. Okuma hızı maalesef ki çok yüksek olmayan ben için kitabı şu şekilde anlatabilirim: "Oku oku bitmiyor!". Dakikalarımı harcayıp daha yeni mi bu sayfaya geldim dediğim çok oluyor. Bunun dışında çok güzel kitap. Henüz yarısındayım fakat pek bir sevdim. Siz de göz atın.

34
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 24 Kasım 2015, 22:40:56 »
"Beni en rahatlatan şarkı" ya da "kitap okurken vazgeçilmez arka fonum" diye nitelendirebileceğim o güzel şarkı: Arrival of the Birds. Dinlemelisiniz.

35
Sevgili Bengü, Denaro Forbin ve Walking Ideas'a bu güzel kayıt için teşekkür ederim kendi adıma. Benim gibi gitme imkanı olmayanlar için çok güzel oldu. Teşekkürler :)
Yorucu Gio Ödülleri'nden sonra ancak cevap atabiliyorum, bu yüzden lütfen kusura bakmayıniz efendim.

Ekipman eskiliğinden dolayı özellikle sesten çok memnun olmasam da umarım izleyenler sever. İyi seyirler!

36

Bir panele daha gittik, yerinde izledik ve sizler için kaydettik. Bu seferki İthaki Yayınları’na ait olan Sinemada Bilimkurgu Uyarlamaları’ydı.

Geçtiğimiz hafta son bulan 34. İstanbul Tüyap Kitap Fuarı’nda, Fantazya ve Bilimkurgu Sanatları Derneği (FABİSAD) üyeleri de bir panel gerçekleştirdi. İthaki Yayınları ile ortaklaşa gerçekleştirilen organizasyon fuarın son gününün son saatlerindeydi.

Sinemada Bilimkurgu Uyarlamaları adlı panelde konuşmacılar Varolmayanlar, Güneş Hırsızları gibi kitaplarıyla tanıdığımız yazar ve senarist Doğu Yücel ile yazar, eleştirmen ve aynı zamanda çevirmen olan Kutlukhan Kutlu idi. Panelin moderatörlüğünü ise, İthaki Yayınları editörlerinden Yankı Enki üstlendi.

1 saat süren panelde son zamanların popüler bilimkurgusu Marslı’dan, Solaris ve Blade Runner’a dek hayli geniş bir yelpazede konuşuldu. Zamanın su gibi aktığı bu keyifli sohbeti özellikle bilimkurgu severlerin ilgiyle izleyeceğine eminiz.

Dilerseniz lafı daha fazla dolandırmadan sizleri video ile baş başa bırakalım. Paneli hemen buraya tıklayarak izleyebilirsiniz.

Keyifli seyirler dileriz.

37
Benim Yolum (Aamir Khan'ın İnanılmaz Yolculuğu) - Christina Daniels

Hint sinemasına iyi hakim olduğumu söyleyemem ama bir Aamir Khan hayranı olduğumu söyleyebilirim. Bu sayede de bu kitabı edindim. Aamir'in 3 Idiots ve Taare Zameen Par(Her Çocuk Özeldir/Yerdeki Yıldızlar) filmlerini birçok kişi izlemiştir muhtemelen ülkemizde fakat bunların ötesinde Talaash, Fanaa, PK, Ghajini, Dhobi Ghat gibi filmlerini izlemeye başlayınca kendisine daha bir sempati besliyorsunuz. Hatta Hindistan'ı bile merak ediyor oluyorsunuz.

Hâl böyle olunca kaçırmak istemeyeceğiniz bir kitap oluyor bu. Fakat birkaç şey eklemem gerekiyor: Martı Yayınları kitap çıkmadan önce reklamlarını güzel yaptı ve hepimiz heyecanla bekledik fakat bu kadar heyecanla bekleyişin sonunda bu kadar özensiz bir redaksiyon görmek beni üzdü diyebilirim. Kitabın içeriği içinse diyebileceğim bir şey varsa o da şudur: İlk 100 sayfada yazara lanet okumak üzere buluyorsunuz kendinizi çünkü bir biyografi anlatmaktan çok Filmfare alıntılarını koymuş da koymuş, maaşallah. Şu anda kitabı bitirmek üzereyim ve ilk 100 sayfa sonrasından yeterince memnunum anlatım açısından; hem anlatım güzelleşiyor, gereksiz alıntılar azalıyor ve daha yakın geçmişteki filmlerinden bahsedilmeye başlanıyor. Umarım bitirirken de böyle memnun bir şekilde bitiririm.

38
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 11 Kasım 2015, 12:54:44 »
Speed (1994)

Keanu Reeves'i şöhret yolunda bir basamak daha tırmandırmış bir film Speed. Aksiyona özlem duymuş ben için de yeterince tatmin ediciydi. Birkaç yerini tahmin etsem bile seyir zevkini baltalar durumda değil. Puan olarak 8/10 diyebiliriz. İzleyebilirsiniz.

39
Peki Bengü, sana özel değiştiriyorum mesajımı: Kitaplar, panel, imzalar vs güzeldi ama en değerlisi Bengü'nün bu mesajları okuyunca çatır çatlayacağını bilmekti! Bir gıybetini yaptık, bir gıybetini yaptık sormayın gitsin. Hele Bahri... Susturamadık adamı.

Oldu mu? Ah, lütfen... Teşekküre gerek yok, ağabeylik vazifem ^^

İhsan abi neden özellikle yapıyorsun bunu ya :D. Evet, nasıl teşekkür etsem az :inca.

40
Kitaplar, panel, imzalar vs güzeldi ama en değerlisi siz sevdiğim dostları yeniden görmek ve yeni arkadaşlarla tanışmaktı.
Hayır yani bari biriniz kötü geçti falan dese olmaz mı? :( Her mesaj atanı kıskanıyorum burada. İhsan abi, bence mesajını düzenleyerek çaktırmadan kötü geçtiğini belirtmelisin :P.

41
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 23 Ekim 2015, 00:26:26 »
Need For Speed (2014)

Breaking Bad'den sonra bir boşluğa düşünce, insan ister istemez orada sevdiği karakteri oynayan adamın başka yapımlarını izlemek istiyor. Jesse olan Aaron Paul'un Smashed adlı filmini indirmiştim bu sebeple. Film güzeldi ama daha iyi birçok film izlediğimden çok tatmin olmamıştım. Eş zamanlı olarak bu filmi de indirmiştim ve film bilgisayarımın içinde öylece izlenmeyi bekliyordu. Bugüne denk geldi.

Ben filme puan versem 4/5 veririm fakat IMDb'deki 6,6/10 bana film için düşük geldi. Yarış oyunu severim fakat bu tarz bir film izlediğimi pek anımsamıyorum. Fakat bu film yeterince hız tutkusu içererek beni mutlu etti.

Tavsiyedir.

42
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 20 Ekim 2015, 22:21:05 »
47 Ronin (2013)

Şu şekilde kısaca özetleniyor film internet üzerinde: 'Ronin' Japon kültüründe efendisiz kalmış samuray savaşçılarına verilen isimdir. Lord Asano'nın himayesinde huzurlu bir hayat süren Ako halkı ve onların koruyucu savaşçıları olan samurayların düzeni, İmparator Shogun Tsunayoshi'nin Lord Kira eşliğinde ülkeye gerçekleştirdiği ziyaret ile alt üst olacaktır. Zira Kira'nın Asano için hain planları vardır. Diğer yandan melez Kai, Lord Asano'nın kızı Mika'yı imkansız ve tutkulu bir aşk ile sevmektedir. Ama Kira'nın planlarında hem Ako'yu hem Mika ele geçirmek vardır.

Hoş bir senaryosu varmış gibi görünen sıkıcı bir film. Buna gelene kadar izlenecek birçok film var. İzlemeyin.

43
Yıldız Savaşları / Ynt: Star Wars VII: The Force Awakens
« : 20 Ekim 2015, 20:53:44 »
Yer ayırtan şanslılardan olmak isterken kendilerine gıpta ile bakıyorum. Ağlamıyorum, gözüme fragman kaçtı.

44
Duyurular / Ynt: Kayıp Köşeler Bölümü Yayında!
« : 19 Ekim 2015, 02:55:56 »
Yazıları yazanların ellerine sağlık. Fakat eklemek istediğim bir şey daha var: Dayanamayıp kendisine mesaj attım ama buradan da yazmazsam içim rahat etmez. Hakan "magicalbronze" Tunç'un ayrıca emeğine sağlık. Tema da, görsel de birbirinden güzel. Fazla emek, zaman harcıyor ve mutlu oluyoruz. Siteye ilk açıldığından beri üye olmasam da şimdiye kadar gördüklerim bana yeter. Sağolsun!

45
Adının ise "Neyse ki Süt..." diye çevrilmesini tercih ederdim ama "Babam Süt Peşinde" ismi de fena değil.

Kitabı okuduktan sonra, adının neden önemli olduğunu göreceksiniz.

(dedi ve gitti)

Bu mesaja Türkçe olan baskıyı okumuş İngilizce olanını bitirmek üzere olan Bengü olarak cevap yazıyorum: Evet, gördüm! Genel çeviri benim için ortalama üstü fakat daha iyi olabilirdi diyorum. Ama kitap ismi direkt sınıfta kaldı kitabı okuyunca.

Kitabın kendisi hakkındaki yorumum ise bir Coraline olmasa da sevilecek bir Gaiman çocuk kitabı olduğudur. Okurken zevkle okudum ama Coraline ayrı.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 17