Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - spren

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6
16
Artık 4. kitaba kavuşsak da  'İyilik mi daha kötü yoksa kötülük mü daha iyi?' diye diye beynimiz yansa   ;D

17
Ben de bir aksilik olmazsa geleceğim :uhe

18
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Rozetleri - Anket
« : 03 Kasım 2016, 14:53:15 »
Çok güzel olmuş ellerinize sağlık.
 Büyük olması da düşününce güzel aslında normal rozet boyutunda yazılanları okumak zor olabilirdi. Sloganlar da güzel, göstermek lazım :)

19
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Rozetleri - Anket
« : 25 Ekim 2016, 13:37:58 »
Böyle bir fikri oysuz bırakmak istemedim, düşünenlerin aklına sağlık.
Hayırlı olsun şimdiden :)

20
Güncel / Ynt: Bayram
« : 12 Eylül 2016, 21:17:45 »
Mutlu bayramlar! :)

21
Televizyon: Sırf evin içinde bir ses olması için beni kullanman hiç hoş değil.

Kahve Kupam: Suyu, sütü, çayı, kahveyi her şeyi bende içmek zorunda mısın?

Kulaklığım: Ne zaman bir müzik tarzını benimseyip seçeceksin çok merak ediyorum.

Telefonum: Beni artık kullanma. Valla kullanma, donuyorum yaşlandım. Beni biraz kendi halime bıraksan huzur içinde ölsem.

Katlanır kamp sandalyem: Ee sahil güzel de sen evde de kullanıyorsun beni?

Not defterim: Hala ilkokul çocuğu gibi sadece sağdaki sayfalarımı kullanman ne olacak? Yazıktır, israftır, günahtır.

22
Asimov'u hiç okumadım :( ama eksiliğini her Asimov konusu açıldığında daha çok hissediyordum. Emeklerinize sağlık çok çok güzel bir derleme olmuş. Teşekkürler

23
Televizyon / Ynt: Stranger Things
« : 20 Ağustos 2016, 12:57:36 »
Pazartesi günü şu dizi çok dile düşmeden izleyeyim dedim. Pazartesinden cumaya izlemeyen kalmamıştı. Dün gece başladım ve 4 bölüm izledim.

FRP'deki zarların ne anlama geldiğini bilmesem de en azından Yüzüklerin Efendisi ve X-Men göndermelerini anlayabildiğim için seviniyorum:)

80'leri bilmeyen veya bu göndermeleri anlamayan birileri için, ki bu 'birileri'genelde fantastik 'şeyler'i de pek sevmezler, önerebileceğimi sanmıyorum.

Her Netflix projesi gibi bu da kaliteli bir dizi.

24
Valla dünden beri foruma girip kim ne yazmış diye okuyorum, okudukça da üzülüyorum.
Bu sene okuduğum kitapların 1'i  belki 2'si hariç hiçbirine bayılmadım.
O yüzden şimdilik sadece listeye girebilecek olanları (1. sıra hariç) sırasız yazıyorum.

1. Sissoylu Çağların Kahramanı

Beni duygusal olarak etkileyen kitap da ondan 1. sırada. Kitabın kapağını kapadığım anda tutamadım kendimi ağladım(yeterli değil mi?). Karakterler zaten 2 kitaptan bildiğimiz tanıdığımız neredeyse ciğerini bildiğimiz insanlar. Kurguya zaten bir şey diyemiyoruz. Hele ki okurken dolduramadığım boşlukların bir başka kitapta (secret story) doldurulduğunu bilmek, kitabı okuduktan sonra bile merakımın dinmemesi ... ilk sırayı fazlaca hak ettirdi. Yalnız tahtından edilebilir. Bir aya kadar 'Parlayan Sözler' e başlayacağım bakalım görelim.


2. Hırsızlar Cumhuriyeti

Forumda, orada burada her yerde tekrar ediyorum ama Sanza'lar olmasa listeye girer miydi bilemiyorum. Plansız, aklı bir karış havada bir Locke görmek beni üzdü. Ama her insanın kötü dönemleri olabilir değil mi? Bu vasatlık Locke'u sevmeme engel değil. Sadece onun iyiliğini düşünen bir seveni olarak  silkinip kendine gelmesini diliyorum.

3. Hayvanlardan Tanrılara

Kitap şu an yanımda olmadığı için tam olarak hangi kısma kadar beni etkilediğini hatırlamıyorum ama tahminen yarısına kadar çok ufuk açıcı buldum. Özellikle tarım devrimi ve sanayi devriminin birbirlerine ne kadar benzediklerini anlattığı bölüm beni beynimden vurgu, her şeyi sorgulamaya başladım.
İkinci bölüm ise daha çok gelecekle ilgiliydi. Aslında itiraf etmeliyim ki bu 'gelecek' bölümünde yazardan çok şey bekledim. Geçmişle ilgili bu kadar insanı düşündürmeye yönelten  tespit ve değerlendirmeler yaparken, gelecekle ilgili sadece teknolojinin insan hayatına etkileri gibi, bana göre 'sığ, bir düşünceyle anlatması beni çok üzdü. Ayrıca yazdığı şeyler her gün haber sitelerinde magazin ve politika dışındaki kısımları da okuyan sizin benim gibi insanların okuduğu gelişmelerdi. Sonuç olarak ilk yarı 1. sırada 2. yarı listeye bile giremediği için ortalarda bir yerde kendine yer bulabilecek bir kitap. Ama tavsiye ediyorum okuyunuz ;D

4- Küçük Özgür Adamlar

Ben Disk Dünya yazmadım çünkü henüz bir tanecik, alt seriden bir kitap okudum. İyi ki de okumuşum inşallah sene sonuna kadar 1-2 tane daha okuyabilirim. Amaanın! Ne eğlendim, ne eğlendim kitabı okurken. İsimler, olaylar, tepkiler hepsi de çok çok güzeldi. Ama neden o zaman ilk sırada değil ben de anlamadım şimdi. Gönlümden şimdilik burası geçti.

5- Gölge Şehir

Bu kitap ve seri beni hep ama hep ikilemde bırakıyor. Aynı kitabın içindeki 'çocuklar ama yaşlılar' gibi. Bir başka kafa karışıklığım; Eğer bu kitap bir çocuk kitabıysa o  fotoğraflar bir çocuk için fazlaca ürpertici. Yok eğer gençlik ya da yetişkin kitabıysa neden kötü karakterler 'canavar'. Şu canavar yerine başka bir terim koysa kitap alıp başını gidecek gibi ama işte 'Kaçııın canavarlar geliyor.' ile anca bu kadar olabiliyor. Neyse bu kadar eleştiri yeter. Şimdiye kadar bu kitaptaki kadar aksiyon dolu sayfalar okumamıştım. Sanrım başladıktan 20-30 sayfa sonra kovalamaca başlıyor ve kitabın son sayfasında hala bitmiyor. Okurken yoruldum, elimden bırakamadım çünkü bırakabileceğim bir es yoktu.  Ben bile (yavaş bir okuyucumdur) 2-3 günde bitirmiştim. Sizi ağlatan (Sissoylu göndermesi), düşündüren (Sapiens) bir kaç kitap okuduktan sonra akıp giden, sizi yormayan bir kitap isterseniz şahane bir seçim olabilir.


Şimdilik söyleyebileceklerim bu kadar  :üü

25
Diziyi çok ama çok severdim. Hatta izlediğim bazı bölümleri 2-3 kez daha izlemişliğim vardır.
Kitap uyarlaması olduğunu da forum sayesinde öğrenmiştim.
Kitaplardan, yani seriden beklentim çok yüksek, en yakın zamanda alacağım.

26
Radyo Kulesi / Ynt: Kahramanın Yol Türküsü ||Cumartesi -21.00
« : 11 Ağustos 2016, 21:59:02 »
Eylül ayının ilk cumartesi nasıl? 3 Eylül güzel gibi sanki.
Ağustos ayı benim için biraz yoğun.

27
Radyo Kulesi / Ynt: Kahramanın Yol Türküsü ||Cumartesi -21.00
« : 11 Ağustos 2016, 12:47:46 »
Yine yeni yeniden çok güzel, beni çok heyecanlandıran bir haber.
İleri bir tarih belirlemek de İstanbul'dan katılacak, çalışan insanlar açısından iyi olacaktır.
Umarım gerçekleşir, katılmayı çok isterim.


28
Benim korkum gerçekten çok korkunç.  :üü

Her gün yenilenen ve büyüyen okuma listemle kat ve kat artıyor.
Her ay kitap alırken düşündüğüm şey ' Ya büyük bir merak ve heyecanla aldığım o kitapları okuyamazsam?' korkusu.

Merakla ve heyecanla aldığım her kitabın içinde bambaşka dünyalar çıkacağını biliyorum. Tüm kitapları okuyamayacağım bunu da biliyorum ama en azından merak ettiklerimi okuyayım. Alıp okuyamadığım bir kitabım olursa gözüm açık gideceğim ki büyük ihtimalle gideceğim, umarım ölünce kitaplarda bizimle gelebiliyordur.

Bu korku sanki, hiç kimseyi sevemeden ölmek, çocuk yapamadan ölmek ya da biraz daha az hüzünlü olacak ama çok istediğiniz bir ülkeyi hiç göremeden ölmek gibi. Eksik...

Eksik kalmaktan korkuyorum  :(


29
Elendil' e 'şeyler' ,aşırı/anlamsız duygusallık ve sıkıcı tiyatro kesitleri konularında tamamen katılıyorum. Ama ben Centilmen Piçler'den vazgeçemem.

Benim için kitap olması gerekenin tam tersi bir şekilde son 200 sayfada tıkandı. Hatta o kadar ki Locke'un büyük sırrını bile merak etmedim, çünkü ilk kitaptan itibaren merak ettiğimiz o gizemli sırdan başka bir sır beklemiyordum. Bu sırrı açıklarken yanına kondurulan süsler de gerçekten çok zorlama geldi. Ve beni asıl üzecek olan artık serinin devam kitaplarının bu konudan başka bir şey etrafında dönmemesi olur. Umarım Locke bu konuyu da diğer her şey gibi kafasına takmaz :)

Üçüncü kitapta,bir önceki yorumumda da bahsettiğim gibi, en çok sevindiğim şey Sanzaları daha yakından tanımak ve onların çekilmesi güç ergenliğini :) okumak oldu. Umarım diğer kitaplarda da Böcek'i de daha fazla hikayeyle tanıma fırsatımız olur.


30
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım Yeni Tasarımıyla Yayında!
« : 21 Temmuz 2016, 18:06:10 »
Çok beğendim. Hayırlı olsun. Çok minimal ve sade çizgiler olmasına rağmen her aradığımızı ana sayfada bulabilmek müthiş. Belli ki çok çalışılmış, ellerinize sağlık.

Yaza yaza kullanalım :)

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 6