Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - kargasiz

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 28
31
Brsykt öyle düşünmeyin, hepimizin bakış açısı çok önemlidir. Bilgiden ziyade bu bir tartışma konusudur. Bir dahaki yayınlarda daha da katılımcı olmanı isteriz. (104 yaşında ne kadar genç olabilirsiniz o da ayrı bir konu :) ).

Ciddi anlamda bana en çok katkı sağlayan yayın buydu, neden Türk yazarlarını tercih etmiyoruz ve Türk yazarların daha fazla tercih edilebilmesi için neler yapılabilir konularında kafamda çok güzel fikirler oluştu. Ayrıca ismini daha önce hiç duymadığım yazarlarla karşılaştım. Bir kısmını not alabildim.

Fantastik edebiyatın gelişimi, değişimi falan kafamda onlarca şeye çağrışım yapan bir yayındı. Tam bir tez konusu gibi işlendi. Emeği geçen (yayında ve chat'te) herkese çok teşekkür ederim.

Not: Kafama takıldı Orta Asya ülkelerinde fantastik eser çıkartan yazar bulunmakta mı acaba? Bilgisi olan yoksa en yakın zamanda bunu araştırmaya başlayacağım sanırım. Belki de çok kaliteli eserler sönüp gidiyor oralarda.

32
Öncelikle bu konuyu edebiyat bölümüyle sınırlamak yanlış olacaktır diye düşünüyorum. Edebiyat bölümlerinin amacı yazar yetiştirmek değil elbette, hatta yazar olmak isteyen kişiler için özel olarak açılmış dramatik yazarlık bölümleri mevcut diye biliyorum. (Kocaeli ve Ondokuz Mayıs Üniversitelerinde var sanırım). Edebiyat bölümü mezunları genelde edebiyat öğretmeni oluyorlar bildiğim kadarıyla (çoğu fen edebiyat fakültesi öğrencisinin mecbur kaldığı gibi).

Benim değinmek istediğim konu öncelikle yaratıcı yazarlık derslerinin ne olduğu ve gerekli olup olmadığı ile alakalı olacak. Bunun için neredeyse her ay bir atölye açılıyor, anlayan da açıyor anlamayan da. Sürekli konuşulduğu gibi yazar olmak için bu tarz derslere veya herhangi bir eğitime gerek yok. Öncelikle hayatı iyi okumamız gerekiyor. Yazmak isteyen her zaman yazar, yazacak zaman ve yer bulur çünkü içinde tutamaz ki o kadar birikeni.

Gelelim edebiyat bölümünde bu tarz bir dersin olup olmamasına, eleştiri ile alakalı bir dersiniz vardır sanırım. Bu ders yaratıcı yazarlıktan on kat daha yararlı değil midir sizce de? Grup halinde oturup bir kitabın iyi ve kötü yanlarını konuşmak, farklı bakış açılarıyla yazılanları incelemek en büyük katkıyı sağlamayacak mıdır?

Üniversitedeyken bir hocam demişti ki: "Üniversite size hiçbir şey vermez, siz en iyi bilgiyi kantinde edinirsiniz". Bu sözü genel itibariyle düşündüğümüzde bütün üniversite eğitimimden daha fazla katkısı vardır bana(bu arada matematikçiyim).

Merak ettiğim nokta bu dersleri alıp da kendini geliştirdiğini düşünenlerin fikirleri? Yaratıcı yazarlıktan kastedilen nedir?

33
Televizyon / Ynt: Talihsiz Serüvenler Dizisi’nden Yeni Afiş!
« : 26 Haziran 2015, 12:40:20 »
Netflix artık hafızalara kazınan ciddi bir marka haline geldi, bu konulara iyice girmeleri ve hakettiği değeri verebilecek olması insanı sevindiriyor.

Çoğu kişi sevmese de ben filmlerini sevmiştim bu serinin. Jim Carrey'nin o hallerine sinir olmuştum. Yalnız şöyle bir nokta var ki kitap ismini hakediyor, bu yüzden hiç sevemediğim bir kitap. Gözlerim arada mutluluklar arıyor demek ki ;).

34
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım’da Haziran Ayı Öykü Ayı!
« : 26 Haziran 2015, 12:29:33 »
Neee, bu cuma bir Brandon Sanderson öyküsü mü var? Neee, Elantris ile mi ilgili?
Hani nerde, yayınlandıysa arattırmayın bana bu hikayeyi, sayfa linkini alalım. Hani forumdakilere öncelik vardı, nerdeeee :D ?

Akşamı merakla bekliyorum, iftardan önce gelirse açlığımızı da yatıştırır :).

35
Aylık Öykü Seçkisi / Ynt: Seçkide Altıncı Yıl
« : 26 Haziran 2015, 12:24:44 »
Birazdan yolculuğa çıkıyorum, bugünümü hayallerle dolduracak ne kadar çok hikaye var (kitapçıya/kütüphaneye yeni kitaplar geldiğinde yaşadığım sevinme hissini yaşadım birden :D).

Nice mutlu yıllara doğum günün kutlu olsun Öykü seçkisi :D. Tekrar gündeme getirerek gözünden kaçanlara da hatırlatmış olalım bu konuyu böylece, yorumlarımızı eksik etmeyelim arkadaşlar.

36
NES 7.0 - Yeni Dünya / Ynt: NES 7.0 - Yeni Dünya
« : 26 Haziran 2015, 11:59:58 »
Ne zamandır ben de uygulamalı öğrenmek istiyordum, katılmak isterim, yanlış yaptığım noktalarda azarlanmayacaksam tabi :). Detaylıca okuyup kafama takılanları en yakın zamanda soracağım.

37
Çizgi Roman & Manga / Ynt: Daily Planet – 25.06.2015 (#9)
« : 26 Haziran 2015, 11:46:23 »
Rasputin'in son sayfasında reklam çıkması çok iyiymiş :D. Empty Zone'dan daha önce bahsedilmiş miydi? Çünkü resim ve konu ile daha önce karşılaşmıştım sanki. Dejavu da olabilir :). Burak çok güzel bir konuya eğiliyorsun umarım sayende birileri çizgi romanları sevmeye başlar benim gibi. Önemli olan sevebileceğin türü yakalamak.

Buradan Mulan'ı merak ettim ama diğerleri 9 falan iken 7 puan vermiş olman biraz düşündürmedi değil. Gerçi sen beğenmeyince 1 puan falan veriyorsun :).

38
Kurgu İskelesi / Ynt: Denek
« : 26 Haziran 2015, 11:41:35 »
İlk bölümde vampirler üzerinden siyasi ve kapitalizme karşı bir hikaye okuyacağımı düşünsem de ikinci bölüm biraz heyecan kattı. Bence biraz uzun olmuş, aynı konu üzerinden defalarca geçilmiş gibi duruyor. Yani 3-4 defa Halis'in insanlardan kan emmeye karşı olduğu üzerinde durulmuş. Tekrar okuyunca ne demek istediğimi anlayabilirsiniz.

Bu konuya sadece bir yerde bahsetseniz çok daha güzel bir hikaye olabilirdi. Devamını okuyacağım, yazmanızı bekliyorum :).

39
Marry Poppins'i ilk defa duydum, Jaws ve Winnie the Pooh'un da kitap olduğunu ilk defa öğrendim :-[. Bu mini proje için teşekkürler ne diyeyim :).

40
Radyo Kulesi / Ynt: Son Gulyabani'nin Yeri
« : 25 Haziran 2015, 21:58:45 »
Wyern iki bölümdür yayını kaçırıyorum yayının kayıtları da yok sanırım? Bir de seninle karşılıklı oturup bazı konular hakkında konuşmak isterim. Fikrini almak istediğim bazı noktalar var. Umarım bir gün bir yerde denk geliriz ;).

41
Sevgili Mercan'ın olması çok iyi olmuş aslında, ben bu kararın sonuna kadar arkasındayım :). Hem Mercan'ı tanımak hem de onun tekrar yayına(Kötü Yazmanın Erişilmez 1001 Sırrı isimli radyo yayını herkes tarafından sevilmiş, çok merak ediyorum-kayıtları yok-) dönmesi için sağlam baskı yapacak kitlenin oluşması çok iyi olacak. (Mercan Aytuna'nın askerleriyiz :D).

Konu da çok güzel bu yayında İhsan Tatari'nin "de" olması çok iyi olurdu bence, iki editörden ciddi özeleştiriler alabilirdik bu konuda. Muratcan'ın karşıtlığıyla da bal gibi olurdu.

Şu anda herhangi bir sıkıntı yok, inşallah da olmaz da yayına katılabilirim. Şimdiden iyi yayınlar.

42
Duyurular / Ynt: Kayıp Rıhtım’da Haziran Ayı Öykü Ayı!
« : 20 Haziran 2015, 14:41:38 »
Stephen King'den güzel bir hikaye yayınlanmış, Tarık ve Orçun'un emeğine sağlık.

Sonuna kadar merakla okudum ve sondaki cümleler çok iyiydi. Spoiler vermek istemiyorum ama okuyun bence ;).

43
Bu yayında tavsiyelerden kenara iliştirdiğim okunacak kitaplar :

2666 - Roberto Bolano
Elantis - Brandon Sanderson
Gölgesizler - Hasan Ali Toptaş
(tekrar okunacak)
Kurma Kız - Paolo Bacigalupi
Şibumi - Trevanian
(bilmem kaçıncı tekrar)


44
7. Yıl / Ynt: 7. Yıl Satranç Turnuvası
« : 13 Haziran 2015, 21:01:59 »
Teşekkür ederim arkadaşlar hepinize :). Turnuva haricinde boşluk buldukça oynamaya devam edelim mümkünse.

45
7. Yıl / Ynt: 7. Yıl Satranç Turnuvası
« : 13 Haziran 2015, 13:46:55 »
Dün akşam müsait olamadığımdan yazamadım, Onur'la maçımızı yaptık, güzel ve uzun bir maçtı. Katkısı olan herkese çok teşekkür ediyorum arkadaşlar, keşke bu etkinlikler daha fazla olsa ve katılımlar daha düzenli bir şekilde yapılabilse.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 28