Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Konular - kargasiz

Sayfa: [1]
1
Kurgu İskelesi / Fantastik Resimler Üzerine Öyküler
« : 10 Nisan 2015, 18:40:47 »
"Fantastik Resimler Üzerine Öyküler" projesini kendimizi geliştirelim, farklı bakış açıları kazanalım diye bu projeyi başlatıyorum. Malumunuz üzerine bir sahneyi gördüğümüzde hepimizin farklı yorumları olabiliyor. Herkes farklı bir noktaya değinebiliyor. Bunu ortak bir resim üzerine yaptığımızda birbirimizin görmediği ayrıntıları görür, farklı fikirler edinir, beklemediğimiz bakış açılarıyla öyküleri yorumlayabiliriz diye düşünüyorum.



Şimdi bu proje şöyle olacak :

- Bir resim paylaşılacak.
- 1 hafta o resim üzerinden, resimle ilgili olması şartıyla herkes çok da uzun olmayan öyküler yazacak.
- İsteyen önceki yorumlardan birini devam da ettirebilir, bu kişinin sorumluluğunda.
- İsteyen de öykü yazmadan beğendiği öykü hakkında da yorum yapabilir.
- İsteyen birden fazla öykü de yazabilir.
- Öyküyü yazarken tekrar resmi paylaşmazsanız daha iyi olur, sayfanın açılma hızı artmasın diye.
- Bir hafta dolduktan sonra, başka biri (bu artık en beğenilen öyküyü yazan kişi de olabilir, yeni resmi paylaşmak isteyen herhangi biri de olabilir) bir resim daha paylaşacak.
- Ve bu böyle devam edecek...

Not: Zamanla daha düzenli bir hale getirebiliriz, duruma göre kuralları değiştirebiliriz veya ekleyebiliriz.

İsteyenler projeyi "bilimkurgu resim üzerine öyküler", "ütopya üzerine öyküler", "korku üzerine öyküler" veya Düşler Limanı bölümü'nde herhangi bir konuda da başlatabilir, zevkli de olacağını düşünüyorum :)
Düzenleme: Şurada bir konu varmış buna benzer.

Öncelikle ilk resmi ben paylaşayım ve öykümü karalayayım izninizle :)



* * * *



Jack uzun zamandır dövüşmediği için başı dönüyor gibi olmuştu. Gözlerinin önünde yıldızlar uçuşuyordu. Yüce tanrı aşkına. Kılıcı hala elinde her an dövüşmeye hazır bir şekilde bekliyordu. Yere inerken savrulan saçlarını toparladı. Savaşçılar bu masum güzelliğe çok çabuk kanıyorlardı, artık onu öldürmek zorundaydı. Yakılan ateşe doğru yaklaştı. Kanatlarını çırptı ve onu gözlerini açmadan önce ateşe bıraktı. Kılıcını kınına sokarken, parlak kılıçtan süzülerek damlayan kanlara aldırmadı.

Spoiler: Göster
Başlangıca bir örnek olsun diye kısa bir öykü bu ;) Daha güzel öykülerinizi bekliyoruz efendim. Umarım güzel bir proje olur.

2
Oyunlar / Oyun Önerisi?
« : 10 Nisan 2015, 11:40:04 »
Şimdiye kadar kitap öneri başlıkları açılmış forumda ama oyun önerisi görmedim hiç :)

Daha önceleri Half Life benzeri birkaç oynadım, onun haricinde bir müddet Metin2, bir müddet de İstanbul:Kıyamet Vakti gibi oyunları oynadım. Biraz da minecraft'da stres attım.

Ama asıl ilgimi çeken konularda oyunlardan uzak durmuşum hep. Bu tarz oyunlara yeni başlayacak birine hangi oyunu tavsiye edersiniz acaba? Fazla zamanımı da almasın mümkünse başlarda :)

3
Tartışma Platformu / Yazmak İçin Ne Yapıyorsunuz?
« : 09 Nisan 2015, 21:36:37 »
Yazar tıkanmasından bahsetmiyorum öyle anlaşılmasın, bir yazarın başına gelebilecek en zor durum yazar tıkanmasından ziyade yazdığını bitirememektir diye düşünüyorum.

Salvatore mesela yazarı nasıl tanımlarsın sorusuna, "yazmaya başladığını bitiren kişidir" diyor. Sizler yazdığınızı bitirmek için neler yapıyorsunuz?

4
Duyurular / TRT TV FİLMLERİ Projesi
« : 08 Nisan 2015, 16:05:06 »
TRT TV Filmleri Projesi, Türkiye Sineması’nın yüzüncü yılı ve TRT’nin ellinci yılını taçlandırmak amacıyla hayata geçirilmiş bir projedir. Projenin en önemli misyonu Türkiye sinemasına ve televizyon sektörüne yeni hikâyeler ve yeni eserler kazandırmak; özgün ve yenilikçi projelere imkân sağlamaktır. Bu misyon doğrultusunda projenin, sinemamıza yeni senaristler, oyuncular ve yapımcılar kazandırmayı amaçladığını ve kesinlikle "bir yarışma" olmadığını da hatırlatırız. Bu bağlamda projemiz amatör ya da profesyonel, gerçek ya da tüzel kişi ayrımı yapmaksızın “hikâyesi olan herkese açık” olarak tasarlanmıştır.

Bu forumu da burada ilgilendiren nokta yeni senaristlerin kazandırılımasıdır. Dizi, vizyon filmi veya televizyon filmi senaryosu da olsa farketmiyor.

Öncelikle senaryo yazmayı bilmeyenler ve öğrenmek isteyenler, biraz daha fazla bilgi sahibi olmak isteyenler için iyi bir yol gösterici hazırlamışlar. Rehberin haritası biraz karışık gibi görünse de geri dönüşler sayesinde rahatça okuyabilirsiniz. Burayı okuyarak senaryo yazmak adı altında isteyen yazmak, karakter oluşturmak gibi konularda da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer elinizde ciddi projeler olduğunu düşünüyorsanız kesinlikle göndermeyi unutmayın. Maddi anlamda da ciddi bir destek sağlayacaklarını söylüyorlar. Az değil, milyon dolarlardan bahsediyorlar. Senaryonuzun çekilebilmesi için büyük miktarları da gözden çıkartıyorlar yeter ki kaliteli bir senaryoya sahip olun.

Ayrıca senaryonuzun çekilmesine karar verilirse anlaşma sonucunda en az % 4 olmak kaydıyla gelir sahibi de olabilirsiniz, TRT bunu size garanti ediyor.

İsteyenler şu videodan da bilgi sahibi olabilirler. Başvurular 31 Temmuz 2015'de sona erecek.

Bu forumda fantastik, bilimkurgu, distopya, ütopya, korku gibi birçok türde kaliteli işler ortaya çıkabileceğini bildiğim için paylaşmak istedim.

5
Eski notlarımı karıştırırken bir yazı buldum. Yazmaya yeni başlayanlara 30 günlük ödev niteliğinde hazırlanmış bir "blog düellosu". Türkiye'de başlatan var mı bunu bilmiyorum.

Size gün gün verilen ödevleri yerine getirdiğinizde, 1 ay sonrasında yazma konusunda kendinizi geliştirebilirsiniz. Hikaye yazarken konu bulmakta zorlananlar herhangi bir görevi yerine getirirken nasıl konu bulduklarını farketmeyecekler bile ;)

Spoiler: Göster
İngilizce'den elimden geldiğince uygun hale getirerek(değiştirerek :P) çevirmeye çalıştım.


1. Gün : Kitaplığınızdan herhangi bir kitabın herhangi bir sayfasını açarak bir cümle seçin, onu bir kağıda yazı ve devam ettirerek bir hikaye yazın.
2. Gün : Önemli bir eşyasını kaybetmiş bir karakter hakkında bir yazı yazın.
3. Gün : Yaşadığınız en kötü anınızı yazarak anlatın.
4. Gün : Yaptığınız bir yolculuk hakkında detaylı bir yazı hazırlayın.
5. Gün : Bir kelime veya bir harf seçin, sonra herhangi bir dükkanda yada çevrenizde herhangi bir yerde o kelime/harfle başlayan nesneleri listelemeye başlayın.
6. Gün : 5. gün de yazdığınız nesneleri satın alan/bozan/parçalayan bir karakteri anlatın.
7. Gün : Sizi kalabalıktan uzaklaştıran sebepleri yazın.
8. Gün : Başkasının bakış açısından kendi hayat hikayenizi anlatın.
9. Gün : En sevdiğiniz çocuklu oyuncağınız hangisiydi?
10. Gün : Öldüğünde yaptığın ne ile hatırlanmak istiyorsun?
11. Gün : Çocukken en sevdiğiniz hayvanı detaylı bir şekilde anlatın, onu beslediyseniz hissettiklerinizi yazmayı unutmayın.
12. Gün : Haftanın en sevdiğiniz günü? (Kaç Pazartesi gelir ki :D)
13. Gün : Posta kutunuzda bulduğunuz bir zarf içinden farklı resimler çıktı, onları anlatarak detaylı bir hikaye yazın.
14. Gün : Ünlü bir sanatçıya gönderilen sevgililer günü hediyesini veya sanatçının sevgilisini anlatın.
15. Gün : İşlemediği bir suçla yargılanan bir karakter oluşturun.
16. Gün : Eğer hayaletler gerçek olsaydı nasıl bir hayalet görmek isterdiniz?
17. Gün : Sık sık gittiğiniz bir lokantanın mutfağında geçen kısa bir senaryo yazın.
18. Gün : Tanıdığınız en kötü sürücüye direksiyon başındayken bir hikaye anlatın.
19. Gün : Hayatınızda kesinlikle yapmak istediğiniz şeylerin bir listesini(bucket list) oluşturun.
20. Gün : Ömrünüz boyunca gidebileceğiniz bir tatil mekanı olsaydı neresi olurdu, neden?
21. Gün : Gazetenin sarı sayfalarını açın, bulduğunuz bir işe kabul edilişiniz(edilmeyişiniz) hakkında bir öykü yazın.
22. Gün : Elinizde sıkıca tuttuğunuz bir anahtarla uyandınız, bu anahtar nereden geldi? Kilitlemek için mi, kilidi açmak için mi kullandınız?
23. Gün : Bir çizgi film karakteri olsaydın bir günün nasıl geçerdi?
24. Gün : Uykusuz geçirdiğin en uzun süreyi anlat.
25. Gün : Komşularınızın sizin evde olan neyi gördüğünü anlatın.
26. Gün : En kötü alışkanlıklarınızı uzun uzuuun anlatın.(Bunu normalde ben arkadaşlarıma tavsiye ederim, değişmek için en önemli adım kendinize anlatamadığınız şeyleri yazmaktır.)
27. Gün : Başınızdan geçen ölüme en yakın olduğunuz anı anlatın (yoksa korktuğunuz ölümü anlatın).
28. Gün : Kardeşinizin veya sevgilinizin günlüğünü okudunuz, neler yazıyordu?
29. Gün : Mezarlıkta mezar taşlarını okuyorsunuz, orada yatanın hikayesi sizce nedir?
30. Gün : Cümlenin devamını getirin : Karanlık ve sisli bir geceydi[*]Başka nasıl başlar ki bir hikaye :P[/*]

6
Sinema / Breath (Kısa Film)
« : 21 Mart 2015, 13:35:44 »
2013 yılında çekilmiş olan film yeni yeni ünlenmeye başladığı için sizinle paylaşmak istedim. Kelimenin tam anlamıyla nefesinizi tutarak izleyeceğiniz bir film seyretmeye hazır mısınız?

Kısa film konusunda Lot254 gibi harika işlere imza atan yönetmen Toby Meakins imzalı filmin oyuncu kadrosunda Game of Thrones gece nöbetçilerinden Pyp'ı canlandıran Josef Altin de var. Hayatınızdan birkaç dakikayı ayırarak bu filmi kesinlikle izleyin. Korkuyu ani ses yükselmesi zannedenlere ders verir nitelikte güzel bir gerilim filmi.

Sadece nefesini tuttuğunuzda görebildiğiniz bir kadın varmış... Eee devamını da seyrederek görün bence :)

https://vimeo.com/68083055

7
Kurgu İskelesi / Korkuluklar
« : 04 Mart 2015, 22:14:38 »

"Geceleri her nesne siyah görünür", dedi yaşlı karga, uçsuz bucaksız tarlalara bakarken.

"Babam sadece göremediklerin siyahtır, derdi", diye karşılık verdi beyaz karga. Tatlı sesiyle ve görünüşüyle  bir kargaya hiç benzemiyordu.

   Anok ağacı'na uzaktan bakanlar yaşlı karga Ulu Aşa'ya katılırdı, dalların arasında bulunan yüzlerce karga ağacın yeşil yapraklarını kör ediyordu. O siyahlığın ortasında Şane Venüs gibi parlıyordu. Zaten üzerine dönen onlarca göz beyaz kargayı diğerlerinden ayırıyordu.

        Aryan dağından esen hafif rüzgar Anok ağacını yıkım sonrası gelen titremeler gibi sallıyordu. Dallardaki fısıltılar dağın eteklerinde bir çocuk ağlamasına benziyordu. Bazılarının artık konuşacak kadar bile takati kalmamıştı. Haftalardır açtılar, gittikleri her tarlada bir insan bekliyordu. Yaşlı karga Ulu Aşa yorgun sesi fısıltıları susturdu :

"Hiç kıpırdamadan bizi bekliyorlar, gündüzleri birkaç lokma yemek istediğimizde çocuklarını gönderiyorlar, geceleri ise hiç kıpırdamadan duruyorlar. Sürekli gözleri üzerimizde, böyle giderse teker teker ölmeye devam edeceğiz. Kralımız öldükten sonra bir araya gelip konuşamadık da hiç."

"Nasıl bu kadar saat hiç kıpırdamadan bekleyebiliyorlar Ulu Aşa", diye söze girdi Şane.

"İlk defa böylesini görüyorum, sanki hepsi örgütlenmiş gibi bizi bekliyorlar. Ne zaman saldırmak istesek birkaçımızı kaybediyoruz. Ya tüm gücümüzle saldıracağız ya da açlık hepimizi öldürecek. Batı kıyısından buraya kadar her tarlada birileri var."   

   Topluluğun en küçüğü Arag, uzun yaşayan bir hayvan olmanın ona hiçbir faydası olmayacağını, belki de sonraki yaşını görmeden öleceğini düşünmeye başlamıştı. Eğer bir şey yapmazlarsa kuralları gereği doğa birer birer yok edecekti hepsini. Anok ağacı korkuyu hissetmiş gibi sallanmaya başladı. Arag en küçükleri olduğu için onu dinlemeyeceklerini, hatta saygısızlık yaptığı için cezalandırılacağını düşünüyordu. Konuşmaya cesareti yoktu. Sonra Şep artık dayanamadı ve şüphelerini bir bir anlatmaya başladı.

"Hiçbir şey yapamayacağız, burada öleceğiz, açlıktan birbirimizin ölüşünü seyredeceğiz, sesimiz çıkmayacak, açız... Peki ya insanlar hiç gitmezse, ya daha fazlası gelirse, ya buraya kadar gelirlerse, ya..."

"Yeteeer", diye bağırdı Ulu Aşa. "Bildiğim her şeyi yaptık, elimizden geleni yaptık, bir sonraki bölgeye gidelim artık."

"Bir sonraki bölge mi, bu kaçıncı tarla, her yerdeler. Farkında değil misiniz daha ötesi yok. Bundan sonra tek yapmamız gereken ölümümüzü beklemek." Şep ümidini yitirmişti, gözlerinden akan yaşlar siyah tüylerini ay ışığında parlamasını sağlamıştı.
   
"Bir planım var!"

   Ses içlerinden geliyordu ama yabancıydı. Daha önce hiç duymadıkları birine ait olmalıydı. Telaş artmıştı. Şüpheler uğultuya dönüşmüş. Kıpırdanmalar artmıştı. Sonunda aynı ses uğultuyu böldü :

"Gaaaaaaaaakkkkk..."

   Arag'dı bu, konuşmayı yeni öğreniyor gibiydi. Dallarda bütün gözler ona dikilmişti, birkaçı hariç. Şane'nin seyrine kapılmayanlar Arag'a kızgın ifadelerle bakıyorlardı. Arag kendini daha da küçük hissetmeye başladı. Üzerine çöken bakışlardan Şep'in parlayan tüylerinin arasında gözlerini görmüştü. Şüpheyle bakan göz bebekleri kocaman görünüyordu. Ne yaptım ben, diye düşündü. Sözler ağzından dökülmüştü ama devam etmeye hiç cesareti kalmamıştı. Şimdi ne yapacaktı?

"Herkesin konuşmaya hakkı var, şimdi kurallarımızı unutun ve Arag'ı dinleyelim", dedi Ulu Aşa.

"Evet seni dinliyoruz." Beyaz karganın sesini duyanlar susmuşlardı. İçlerinden çoğu ondan hoşlanıyordu ama hiçbiri onunla konuşmaya cesaret edemiyordu. Şane devam etti :

"Maden anlatmayacaksın o zaman neden saygısızlık yaparak konuşmaya çalıştığını açıklamak zorundasın, yani her halükarda konuşacaksın. En iyisi sen aklından geçen fikirleri söyle, biz de saygısızlık yapmak için nedeninde haklı mısın, değil misin görelim."

"İçimizden birileri kendini feda etmeli", Arag söylediğinin nasıl bir tepki doğuracağını merak ediyordu. Herkesin yüzlerindeki kızgın ifadeler daha da artmışa benziyordu. "İyi bir plan yaparak insanları alt edebiliriz. Her tarlada sadece bir kişi var, biz ise yüzlerceyiz."

"Ne demek istiyorsun", diye sordu Ulu Aşa.

"İçimizden birkaçı insana saldırırken, diğerleri yeterli erzağı alarak oradan uzaklaşabilir."

   Şep, hiç kimsenin bunu başaramayacağını ve sadece insanlara saldıranlar değil, oraya gidenlerin de hayatını kaybedeceğini düşünüyordu. Ulu Aşa, bunun iyi bir plan olduğunu ama kimsenin bunu yapmak istemeyeceğini biliyordu. Şane ise kimleri feda edebileceğini, kimlerin işe yaramadığını hesaplıyordu. Kafalarındaki gürültü gittikçe artmaya başlıyordu. Ulu Aşa'nın sesi böldü düşünceleri :

"Arag nereye gidiyorsun?"

   Aryan dağına doğru gidiyordu, kimsenin onu takip etmeye cesareti yoktu. Bu ufaklığın aklından neler geçirdiğini artık kimse anlamıyordu. Aryan dağı yanına yaklaşanları kavuracak kadar sıcak olduğuna inanılan bir yerdi. Oraya yaklaşanlar eteklerindeki ağaçların küle döndüğünü hatta yanan taşların varlığından bahsediyorlardı. Anok ağacı Aryan dağına kilometrelerce uzak olsa da sıcaklığı hissediliyordu. Küçük karga gözden kaybolmuştu.

   Ağaç ufak sarsıntılarla hafiflemeye başladı. Beyaz karga Şane de Arag'ın peşine takılmıştı. Bu beyaz dişiye aşık olan onlarca karga onu takip etmekten kendini alamıyordu. Kahraman olup onu kendine aşık edeceklerine inanıyorlardı. Şane ise bunu bildiği için böyle davranıyordu. İşler sarpa sardığında ortadan çekilebilecekti.

   Bir müddet uçtuktan sonra Arag görünmüştü, geri dönüyordu. Ağzında yanan bir ağaç dalı vardı. Şane ne yapmaya çalıştığını anlamıştı. O da kanatlarını daha hızlı çarparak Arag'ın geldiği yere doğru ilerledi. İlk bulduğu yanan odun parçasını kaparak geri döndü. Diğerleri de aynısını yaptı. Beyaz karga ağzında yanan odun parçasıyla karanlıkta muhteşem görünüyordu. Arag'a yetişmişlerdi. Anok ağacındakiler uzaktan gelen alev toplarını görünce korkudan uçmaya başlamışlardı. Ne olduğunu anladıklarında artık hepsi havadaydı. Arag'ın liderliğinde gördükleri en büyük tarlaya yönelmişlerdi.

   Yaşlı karga Ulu Aşa artık geceleri herşeyin siyah göründüğünü düşünmüyordu. Tarla bütün güzelliğyle ortadaydı, buğday taneleri ağzının suyunu akıtıyordu.

   Arag hiç durmadan gördükleri insanın üzerine ağzındakini bırakmıştı. Onunla beraber diğer kargalar da ağızlarındakini boşluğa bıraktılar.

   Şane haricinde hiçbiri korkuluk cayır cayır yanarken onun insan olmadığını anlamamıştı.  Son anlarda olay yerinden uzaklaştığı için yanan odun hala ağzındaydı. Korkuluğu anladığında bir sonraki tarlaya doğru uçuyordu. Herkes hayran hayran onu seyrediyordu. İkinci tarlayı da ele geçirdiklerinde Şane yeni liderliğe aday olmayı kafasına kesin koymuştu.

   Yanan korkulukların üstünde Arag'ın sesi yankılandı : Tarlalar kargasiz kalmaz...

8
Güncel / Takip Ettiğiniz Youtube Kanalları?
« : 01 Mart 2015, 00:20:35 »
Gerisi Hikaye
Çizgi Roman Yolculuğu
Ozgen Berkol Dogan Bilimkurgu Kutuphanesi
Bunlar sanırım bu forumda da çok kabul görecek kanallar, bunlar haricinde tavsiye edebileceğiniz fantastik, bilimkurgu, bilim üzerine kanallar var mı?

Benim genel olarak takip ettiklerim bunlar :
Technopat (Kafa Ayarını seviyorum)
Dark5 (ilginç bilgiler var)
Hybrid Librarian (bunda da çok ilginç şeyler var)
Meraklı Maymun (Bazı konularda anlaşamasak da bilim adına Türkçe kaliteli bir kanal)
nigahiga (can sıkıntısı)
MovieClips Trailers (Fragman falan için)
Serdar Kılıç (Biraz daha canlı olsa daha iyi olacak ama doğa hakkında öğrenecek çok şeyimiz var)

Daha birçok kanal var aslında Quirkology, Sixty Symbols, Veritaseum, Minute kanal serisi gibi. Sizin de sürekli takip ettiğiniz ve tavsiye edebileceğiniz kanallar var mı?

9
Yazarken kaçıncı ağızdan yazmak daha kolaydır diye düşünüyorum bazen, sonra bunun hikayeye, olay örgüsüne göre değiştiğini görüyorum. Sınırları zorlayarak aynı hikayeyi farklı şekilde, 1. tekil ağızdan veya 3. tekil ağızdan tekrar yazdığımızda ortaya çok farklı şeyler çıkıyor.

Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

10
Sinema / 2015 Oscar Hakkında Düşünceleriniz?
« : 22 Şubat 2015, 15:02:18 »
Kategoriye baktım ama konusunu göremedim, bu gece yapılacak törenle sahiplerini bulacak Oscar hakkında düşünceleriniz neler?


Adaylar :

En İyi Film:
Keskin Nişancı
Birdman
Çocukluk
Büyük Budapeşte Oteli
The Imitation Game
Özgürlük Yürüyüşü
Her Şeyin Teorisi
Whiplash

En İyi Yönetmen:
Alejandro Gonzalez Innaritu – Birdman
Richard Linklater – Çocukluk
Bennett Miller, Foxcatcher
Wes Anderson – Büyük Budapeşte Oteli
Morten Tyldum, The Imitation Game

En İyi Erkek Oyuncu:
Steve Carell – Foxcatcher
Bradley Cooper, Keskin Nişancı
Benedict Cumberbatch – The Imitation Game
Michael Keaton – Birdman
Eddie Redmayne - Her Şeyin Teorisi

En İyi Kadın Oyuncu:
Marion Cotillard, İki Gün ve Bir Gece
Felicity Jones – Her Şeyin Teorisi
Julianne Moore – Still Alice
Rosamund Pike – Kayıp Kız
Reese Witherspoon – Yaban

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu:
Patricia Arquette – Çocukluk
Keira Knightley – The Imitation Game
Emma Stone – Birdman
Meryl Streep – Sihirli Orman
Laura Dern– Yaban

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu:
Robert Duvall – Yargıç
Ethan Hawke – Çocukluk
Edward Norton – Birdman
Mark Ruffalo – Foxcatcher
J.K. Simmons – Whiplash

En İyi Animasyon:
6 Süper Kahraman
Hayat Kitabı
Kutu Cüceleri: Yaratıklar Aramızda
Ejderhanı Nasıl Eğitirsin 2
The Tale of Princess Kaguya

En İyi Kurgu:
Keskin Nişancı
Çocukluk
Büyük Budapeşte Oteli
The Imitation Game
Whiplash

En İyi Görüntü Yönetimi:
Birdman
Büyük Budapeşte Oteli
Ida
Mr. Turner
Unbroken

Yabancı Dildeki En İyi Film:
Ida
Leviathan(diğerlerini izlemedim)
Tangerines
Timbuktu
Wild Tales

En İyi Uyarlama Senaryo:
Keskin Nişancı
The Imitation Game
Inherent Vice
Her Şeyin Teorisi
Whiplash

En İyi Özgün Senaryo:
Birdman
Çocukluk
Foxcatcher
Büyük Budapeşte Oteli
Gece Vurgunu

En İyi Makyaj ve Saç Tasarımı:
Foxcatcher
Büyük Budapeşte Oteli
Galaksinin Koruyucuları

En İyi Şarkı:
Lego Filmi (Everything Is Awesome)
Özgürlük Yürüyüşü (Glory)
Beyond The Lights (Grateful)
Glen Campbell: I'll Be Me  (I'm Not Gonna Miss You)
Begin Again  (Lost Stars)

En İyi Soundtrack:
Büyük Budapeşte Oteli
The Imitation Game
Yıldızlararası
Mr. Turner
The Theory of Everything

En İyi Yapım Tasarımı:
Büyük Budapeşte Oteli
The Imitation Game
Yıldızlararası
Sihirli Orman
Mr. Turner

En İyi Kostüm Tasarımı:
Büyük Budapeşte Oteli
Inherent Vice
Sihirli Orman
Malefiz
Mr. Turner

En İyi Ses Kurgusu:
Keskin Nişancı
Birdman
The Hobbit: Beş Ordunun Savaşı
Yıldızlararası
Boğun Eğmez

En İyi Ses Miksajı:
Keskin Nişancı
Birdman
Yıldızlararası
Boğun Eğmez
Whiplash

En İyi Görsel Efekt:
Captain America: The Winter Soldier
Dawn of the Planet of the Apes
Guardians of the Galaxy
Interstellar
X-Men: Days of Future Past

En İyi Belgesel — Kısa Film:
Crisis Hotline: Veterans Press 1
Joanna
Our Curse
The Reaper
White Earth

En İyi Animasyon — Kısa Film:
The Bigger Picture
The Dam Keeper
Feast
Me and My Moulton
A Single Life

11
Radyo yayınında ismi geçen bir yazarın kişiliğinden hoşlanmadığı söylenmişti. Düşündüm acaba sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir yazarın kişiliği onu okumaya engel midir? Kişiliği yazdıklarını etkileyebilir elbette ama kötü kişilikli birinin yazdıkları da hikayeyi kötüleştirir mi? Bunun örnekleri var mı?

Mesela müzik de mozart normal hayatında hiç sevilmeyen bir kişi olmasına rağmen müzik konusunda efsaneleşmiş biridir.

Sayfa: [1]