Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - mit

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 270
16
Bu hafta önereceğimiz kitap, her kadının kendi kaderinin mimarı olduğunu anlatan bir eser.

Hafta #67 - Minyatürcü - Jessie Burton



17
Duyurular / Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
« : 20 Kasım 2017, 19:59:34 »
Sertaç Yapıcı, II. Dünya Savaşı’nın sefaletini iliklerinize kadar hissettiren, Pulitzer Ödüllü “Göremediğimiz Tüm Işıklar” romanını inceledi.


18
Kurgu İskelesi / Ynt: Hikayeler İndeksi
« : 20 Kasım 2017, 19:58:10 »
Sabitlenebilr elbette ama çok eksiği var listenin. En son 2015'te güncellenmiş.

19
Müzik / Ynt: Adı Hatırlanmayan Şarkılar
« : 19 Kasım 2017, 20:03:08 »
İlk defa duyuyor/görüyorum, enteresanmış :)

20
Duyurular / Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
« : 18 Kasım 2017, 20:18:37 »
Mustafa İzmirli, Afili Filintalar ekibinden Afşin Kum’un kaleme aldığı yerli bilimkurgu romanı “Sıcak Kafa”yı inceledi


21
Duyurular / Yeni Forum Temaları
« : 18 Kasım 2017, 14:26:24 »
Şöyle iki adet, henüz beta aşamasında olan iki yeni forum temamız var arkadaşlar.

Birincisi sarı ve turuncu ağırlıklı.
[Önizleme] - [Kullanma]

İkincisi ise forumun eski hâlini andıran, kahverengi ağırlıklı.
[Önizleme] - [Kullanma]

Dediğim gibi, henüz eksikleri var. Mesela "En Son Konuları Oku" linki yok en üstte. Ve puntolar biraz küçük, tarayıcıya zum yaptırmak gerekiyor. Ama ben bir süredir kahverengi temayı kullanıyorum ve çok memnunum. Foruma yazma isteğim geri geldi resmen :) Eğer siz de beyaz-turkuvaz ağırlıklı olana alışamadıysanız tavsiye ederim.

22
Filmler / Ynt: Söylenti: Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yolda
« : 17 Kasım 2017, 15:49:18 »
Spoiler: Göster
İhsan abi; Yüzüklerin Efendisi, şu Voldemort'un olduğu diziydi değil mi? :D :D :D


Spoiler: Göster
Yok, yanlışın var. Bu Hobi-van Kanepe'li olan üçleme. Voldemort'lu olanın adı "Çocuk büyücünün saldırı ve benim çektiğim acılar"dı. :D


Bu arada Yüzüklerin Efendisi filmlerinde Gimli'yi oynayan aktör çok fena vermiş veriştirmiş Amazon'la Warner Bros ikilisine.

Alıntı
“Eh, bunu yapabilecek kadar paraları olduğunu biliyoruz. Neden Yüzüklerin Efendisi temalı bir TV dizisine ihtiyacımız olduğunu anlayamıyorum. Buna hayret ediyorum. Ama bu işe kalkışanların son derece ahlaksız ve paragöz kimseler olduklarına eminim. Çevirimiçi kumarlardan ve bunun gibi şeylerden milyonlarca dolar kazanıyorlar, bu tam bir rezalet. Zavallı Tolkien mezarında ters dönmüş olsa gerek.”

Röportajı gerçekleştiren muhabir, Peter Jackson’ın üçlemesinin bugün bile hâlâ muhteşem göründüğünü, üçlemeyi sevenler için büyük önem taşıdıklarını ve modernleştirilmeye ya da yeniden çekilmeye ihtiyaçları olmadığını belirterek bir nevi serinin hayranlarının ortak görüşünü dile getirmiş. John Rhys-Davies de ona hak verdiğini belirtmiş.

Alıntı
"Evet ama asıl mesele de zaten bu. Niyetleri daha iyisini yapmak değil, daha çok para kazanmak. Hepsi bu. Eğer bundan daha çok para kazanacaklarını düşünüyorlarsa o  zaman yapacaklardır.”

C. Tolkien'e kapasın artık çenesini diyenler bu adama da "Onu dizide oynatmıyorlar, kendi filmleri mazi olacak diye böyle söylüyor," gibi bir argümanla karşılık veriyor :)

23
Herkes Grindelwald’ı konuşuyor ama ben Jude Law'un Dumbledore'unu daha çok beğendim :)

24
Filmler / Ynt: Söylenti: Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yolda
« : 17 Kasım 2017, 06:15:48 »
Ya şu adama "Bir kessin sesini artık, karışmasın her şeye," diyen bir kitle var ya, hayret ediyorum. Tolkien Hobbit'i çocukları için yazdı, Yüzüklerin Efendisi'ni yazarken sürekli Christopher'la mektuplaştı. Dahası C. Tolkien olmasa ne Silmarillion'u ne de üstadın diğer çalışmalarını kitap olarak görebilirdik. Ne biçim insanlar var yahu...

25
Filmler / Ynt: Söylenti: Yüzüklerin Efendisi Dizisi Yolda
« : 14 Kasım 2017, 12:17:14 »
Dizinin çekileceği resmen doğrulandı. İşin içinde Yüzüklerin Efendisi ve Hobbit üçlemelerini beyazperdeye taşıyan New Line Cinema da var. Yüzük Kardeşliği’nden önce yaşanan, daha önce hiç işlenmemiş olayları konu alacakmış ve birkaç sezon olarak planlanıyormuş. Tom Bombadil hayallerine kısmen son...

Deadline‘da yer alan özel bir habere göre Tolkien Derneği ile HarperCollins bu sefer işi bayağı sıkı tutuyormuş ve dizide nelerin yer alıp nelerin yer alamayacağı kesin çizgilerle belirtilmiş. Detaylar burada: http://kayiprihtim.com/haberler/dizi/yuzuklerin-efendisi-dizisi-resmen-duyuruldu/

Ummadık taş baş yarar mı dersiniz?

26
Yayınevleri Soru Hattı / Ynt: İthaki Yayınları Soru Hattı
« : 13 Kasım 2017, 19:13:07 »
Merhaba,
Andy Weir'in bu hafta çıkacak olan yeni kitabı Artemis'in yayınlanmasına ilişkin bir planlamanız var mı?


Var. Şu an çeviriyorum. :)

Oooooooo... Hadi bakalım :) Marslı'nın çevirisinde düştüğün hataya düşme ama bak. Küfürleri çevirmeyeceksin, edepli olacaksın, işini doğru yapacaksın... :D :D Kolay gelsin çok.

27
Duyurular / Ynt: 13. Sanal Kitap Fuarı Başladı!
« : 13 Kasım 2017, 19:11:16 »
Fuar Fırsatları köşesinde de set halindeki kitaplara güzel indirimler var :) Metro Serisi, Witcher kitapları, Otostopçunun Galaksi Rehberi... gibi gibi.

http://www.idefix.com/kataloglar_/sanal-kitap-fuari-fuar-firsatlari/50131

28
Duyurular / Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
« : 13 Kasım 2017, 19:08:04 »
Hazal "Fırtınakıran" Çamur, Kafes'in yazarı Josh Malerman'ın yeraltı edebiyatı sosuna bulanmış son gerilim romanı "Kırmızı Piyano"yu inceledi.


29
Duyurular / Ynt: Yeni Yazılar Duyurusu
« : 13 Kasım 2017, 13:36:10 »
Cemalettin "Bay Karamsar" Sipahioğlu, İthaki Bilimkkurgu Klasikleri'nden çıkan eserleri tek tek mercek altına almaya devam ediyor. Şimdi de Alexander Belyaev'in "Su Adamı" adlı romanının incelemesiyle bizlerle.


30
Bu hafta önereceğimiz kitap, çılgınlığa varan bir kimlik arayışı öyküsü: Kopyalanmış Adam

Hafta #66 - Kopyalanmış Adam - José Saramago



Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 270