Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Guy Fawkes

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 17
31
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 15:34:41 »
Ben eşcinsellik ile ilgili olumsuz şeyler düşünüyorum, o yüzden aşkını bilemem; fazla girmeyelim o konuya.

Bağlılık ve tutku benim için tek kişiye karşı olur. Sevdiğin kız bugün senin elini, yarın başkasının elini tutkuyla tutacak, ister mısın böyle bir şey? Olaya sadece el ele tutuşmakla bakma. Birden fazla kişiye bağlanmış birine ben güvenmem. Duyguları gelişmemiştir zira.

Ben cinsel isteği karıştırmadım. Söylediklerim nesnel bilgilerdir. Aşkı hormonlarla açıklamak robotlaştırmak ise üzgünüm, hepimiz birer robot oluyoruz. Çünkü çoğu duygunun hormonlarla ilişkisi vardır. Ben insan ilişkilerindeki aşkı açıklamaya çalıştım.

Yalnız dediğin bir şey damarıma dokundu. Ben aseksüelim ve aşık olabilirim, hatta şevişebilirim. Önce aseksüeliği öğrenmeni tavsiye ederim. Bu bir seçim ve biz bu seçimle aşkı kendimize yasaklamıyoruz.

32
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 13:43:19 »
Bu psikolojik bir bakış. Benimki biyolojikti. Ama yine de paylaşımında çok doğru noktalar var. Yalnız psikolog arkadaş aşkın başlangıcı olarak beğenme demiş. Bazı insanlar iki insana birden aşık olabiliyor, yani iki insanı birden beğenebiliyor. Burada tutku, bağlılık nasıl olabilir?

33
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 12:59:04 »
Şimdi söyleyeceklerim benim kişisel görüşlerim. Evet, Aşk sadece başlangıçtır, ilişkinin devamı için gerekli olan şey sevgidir. İlişkinin devamında varolan şey de sevgi ve bağlılıktır. Tutku ve bağlılık ise aşkı tanımlarken kullanılıyor ama bence doğru değil. Tutkulu aşk diye bir şey olamaz. Zaten yazdıklarımı okuduğunda aşkı geçici bir şey olarak gördüğümü anlamışsındır. Yani ben aşkın tutkulu olabileceğini sanmıyorum.

34
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 12:45:33 »
Seks her zaman üreme amacıyla yapılmıyor, evet. Bazen sadece sevdiğin kadının tenini hissetmek isteyebilirsin. Yine de sevgiden fazlasının olduğunu düşünmüyorum ben. Sevgiden fazlası ancak tutku, bağlılık olabilir. Aşk sadece bir başlangıçtır. İlişkinin devamı için gerekli değildir.

35
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 12:29:44 »
O aşk değil, sevgi. Aşk ile sevgi arasındaki fark budur işte. Sevgi hormonla, genle alakalı değildir. Fiziğini beğendiğin birine aşık olabilirsin ama bu onu seveceksin anlamına gelmiyor.

36
Televizyon / Ynt: Breaking Bad
« : 21 Ocak 2017, 08:57:34 »
Daha iyi. Kahve stoğum da var :)

37
Cevabınız için teşekkürler.

38


Yeni kitabın kapağı. Sarışın :)

39
Ben bir şeyi merak ettiğim için soracağım. Öykülerin son gönderilme tarihinden sonraki bekleme süresi planlı mı yoksa uygunluk durumuna göre değişiyor mu? İşsizliğimden dolayı bir seçkide dikkat ettim, sanırım Cumartesi son gönderilme günüydü ve haftaya pazar öyküler yayımlandı- yani bir gün sonrası. Başka bir seçkide daha böyle olduğunu hatırlıyor gibiyim. Bu planlı mı merak ettim. Belki benim gibi süreye göre vaziyet almak isteyecek arkadaşlar vardır :)

40
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 20 Ocak 2017, 19:27:34 »
Aşk, iyi genlere sahip çocuklar doğurmak için ihtiyaç duyduğumuz bir duygudur. Sindella aşkı gereksiz bir duygu olarak gördüğünü söylemiş, bence yanlış; çünkü aşk bireyin isteği dışında, hormonlarının etkisiyle oluşan bir duygudur. Kimse isteyerek aşık olmaz. Kontrol dışında olan bir şeye gereksiz demek de yanlış bence. Ayrıca fazla abartıldığını söylemeliyim. Aşk sıradan bir duygudur ve beyinde başlayıp beyinde biter. Neden gereksiz olmadığını da daha detaylıca anlatayım;

İşin evrimsel kısmına bakarsak anahtar kelimenin seks olduğunu görürüz. İnsanlar ilk çağlardan beri hayatta kalmanın ve üremenin derdinde, bu onların doğasının bir gereği. Aşkın içerisinde seks vardır ve seks çoğalmayı sağlar. Kısacası aşk neslin devamı için önemli bir unsurdur. Yukarıda aşık olacağımız kişiyi seçemeyeceğimizi, elimizde olan bir durumun olmadığını dile getirmeye çalışmıştım. Ancak şöyle bir şey var ki, genetik yapınız ve biyokimyasal durumunuz bazen aşık olabileceğiniz kriterleri sizin yerinize seçebiliyor. Buna kısaca cinsel seçilim gibi bir şey diyebiliriz. Çevre koşullarına ( günümüzde hayat koşullarına dönüştü) uygun bireylerin üreyebilmesi için cinsel seçilime, yani aşka ihtiyaç var. Sen, karşı cinsten kendine en uygun bireyi içgüdüsel olarak seçmek zorundasın çünkü evrim bunu istiyor. Kendimize en uygun bireyi seçerken dikkat ettiğimiz özellikler farklı oluyor. Bizden farklı genlere sahip olan bireylere karşı daha meyilli olduğumuz söylenir; örneğin esmerlerin yoğun olduğu bir popülasyonda sarışınlara olan ilgi.

Bu seçilimi yaparken her zaman genlere, fiziksel özelliklere bakmıyoruz tabii ki. Sosyal statü de - özellikle günümüzde - önemli bir yer tutuyor. Kadınların sosyal statü olarak kendilerinden daha yüksekte erkeklere yöneldiklerini okumuştum. Bahsettiğim seçilim çok önemli çünkü doğacak çocuğumuzun genetik yapısına doğrudan etki edecek ve biz kusursuz, çevre koşullarına ayak uydurabilecek genlere sahip çocuklarımız olsun istiyoruz. Yani, aşk dediğimiz duygu, tüm bunların yaşanabilmesi için cinsel seçilimle beraber desteklenen sıradan bir duygudur.

Sorularına kısaca cevap vermek gerekirse- aslında yukarıda  her şeyi yazdım.

Aşk olmadan yaşayamayız. Dediğim gibi aşk, üremek için gereklidir.  Aşkın hayatımıza bakış açıları yukarıdaki arkadaşların yazdığı gibidir. Büyütürüz, abartırız, ulaşılmazdır, şöyledir böyledir deriz ama esasında basit bir seçilim yardımcısıdır. Zararı konusunda pek fikrim yok.

Kadın-erkek ilişkileri dışındaki nesnelere karşı duyulan aşkın ne olduğunu bilmiyorum. Bu konu hakkında hiçbir bilgim yok. Ama bence yoğun bir ilgi ama seçilim gibi konularla hiç alakası yok tabii ki ;D Gitara karşı olan aşkın genle, hormonla bir ilişkisi olamaz ne de olsa.

Edit: İmla.

41
Sinema / Ynt: En Son İzlediğiniz Film?
« : 20 Ocak 2017, 14:04:41 »
James Bond serisinin son filmi Spectre. İki gün önce seyretmiştim. Açıkcası seyrettiğim en iyi James Bond filmi değil ama aradığım her şeyi bulduğumu söyleyebilirim. Aksiyon, çatışma, akıcılık, iyi oyunculuk kısacası aradığım her şeyi gördüm filmde. Boş vakitlerinizde sizi ekranın başına kilitleyebilecek bir film. Tabii bu tarz filmleri seviyor olmanız gerekiyor; zira aksiyon hiç azalmıyor.

42
Televizyon / Ynt: Breaking Bad
« : 20 Ocak 2017, 13:42:58 »
15 tatil vesilesiyle izlemeyi düşünüyorum. Kaç sezonu var?

43
Tartışma Platformu / Ynt: Fantezide Bilimin Yeri?
« : 14 Ocak 2017, 20:34:52 »
Ben iki türü şöyle ayırıyorum; Fantazya ilkel, Bilim Kurgu modern. Yani daha açık olmak gerekirse Fantazya'nın daha eski, Orta Çağ diyebileceğimiz bir dönemi kapsarken, Bilim Kurgu'nun gelecek temalı kurmaca olduğunu düşünüyorum. Ben şahsen Fantastik kitaplarda Bilim Kurgu ögeleri aramam, bu yüzden bilim ile alakalı şeyler de okumak istemem. Fantazideki bilimin daha eski, yukarıda dediğim gibi ilkel, olmasını kabul edebilirim ama. Benim görüşüm bu yönde.

Edit: İmla.

44
Oyunlar / Ynt: Müzikleriyle Hatırlanan Oyunlar
« : 13 Ocak 2017, 19:05:43 »
Tek kelimeyle mükemmel. Yeni oyunu duyurulmuşken, bu şarkıyı dinleyerek avutuyorum kendimi.

Red Dead Redemption- Far Away

45
Çok kitap okur musun diye soran arkadaşıma, Amerikan Tanrıları'nı okuyorum demiştim. O da gerçekten Amerika'daki tanrılarla ilgili bilgi veren mitolojik bir kitap sanmış bunu ve alabilmek için evinden çok uzakta olan kitapçıya koşa koşa gitmiş. Ben de farkında olmadan bir öneride bulunmuş oldum. Umarım kitabı okuyordur.

Sayfa: 1 2 [3] 4 5 ... 17