Kayıt Ol

İletileri Göster

Bu özellik size üyenin attığı tüm iletileri gösterme olanağı sağlayacaktır . Not sadece size izin verilen bölümlerdeki iletilerini görebilirsiniz


Mesajlar - Guy Fawkes

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 17
16
Eğlence & Mizah / Ynt: Nick'lerinizin Anlamları
« : 09 Şubat 2017, 19:15:43 »
İngiliz tarihinin en büyük vatan haini. İngiltere Parlamento Binasını havaya uçurmak üzereyken yakalanmış.

17
Evime yakın BKM'ye bakma fırsatım oldu. Henüz gelmemişti.

18
Tartışma Platformu / Ynt: .
« : 01 Şubat 2017, 11:52:59 »
Senin bahsettiğin şeye tam olarak önyargı denilebilir mi bilemedim. Ancak dediğimizi varsayarsak kesinlikle o kişi ben oluyorum :D Hatta daha önceki tartışmamızda açıkça görülmüştü. Yalnız ben o konuda araştırdığım ve kaynağı sağlam olan şeyler söylemiştim. Her neyse, önyargılı biri olarak hem iyi hem de kötü yönlerinin olduğunu söyleyebilirim. Öncelikle önyargı çevreden, insanlardan gelebilecek tehlikelere karşı koruyor ya da uzak tutuyor. Buna ilk izlenim diyoruz. Örneğin yolda kötü giyinmiş, yürüyüşünde bir tuhaflık olan kişiye karşı önce temkinli davranırım. Önyargım der ki, " tehlikeli biri ". Onu tanımadan verilmiş yanlış ve olumsuz bir karar ama siz de hak verirsiniz ki bazen yararlı olabiliyor. Özellikle günümüzde kimin ne olduğu belli değil.

Bence insan ilişkilerini yıpratan önyargı daha kötü. O benim yukarıda bahsettiğim gibi olmuyor tam olarak. Örneğin, çok sevdiğimi bir müzik grubu var, yeni albüm çıkardılar ve ben hiç dinlemedim. Çevremde albümü dinlemiş ve kötüleyen insanları gördüğümde savunmaya geçiyorum. Albümü dinlemediğim halde önyargım albümün çok iyi olduğunu söyletiyor bana. Bu çok basit bir örnek tabii ve çoğaltılabilir. Ben ilk bahsettiğim önyargıya korumacı , şimdi bahsettiğime de yıpratıcı, zararlı önyargı diyorum.

19
Müzik / Ynt: Şu Anda Ne Dinliyorsunuz?
« : 29 Ocak 2017, 20:22:57 »

20
Tartışma Platformu / Ynt: Neden Spoiler Verilir?
« : 29 Ocak 2017, 19:56:22 »
Zamanında gidemediğin ama yıllardır gitmek istediğin bir film olduğunu düşün. Günün birinde bu fırsatı yakalıyorsun ve sinemaya gidiyorsun. Salona giriyor, filmi izlemeye başlıyorsun. Filmi o kadar heyecanla ve merakla seyrediyorsun ki yerinde duramıyorsun. O gün şirkete gitmedin. Birçok fedakarlık yaptın, sırf filmi izleyebilmek için. Tam sonlarına doğru ön sıradaki küçük bir çocuk sana dönüyor ve filmin sonunda olacakları söyleyiveriyor. Bir de mesaj geliyor telefonuna, şirketten kovulduğuna dair. Neler düşünebileceğini bir hayal et :D

Spoiler yemek böyle bir şey. Düşün, yıllarca bir kitabı okumak, bir filmi seyretmek için merakla bekleyen insanlar var. Yani böyle bir durumda kalmak hiç hoş değil. Kafana sıksalar daha iyi :D Spoiler'in iyisi kötüsü de olmuyor ne yazık ki.


21
Tartışma Platformu / Ynt: Neden Spoiler Verilir?
« : 29 Ocak 2017, 16:29:16 »
Anladım. Şahsi fikrim ikisinin çok popüler olması. İnsanlar popüler olanı konuşmayı sever. Spoiler falan da dinlemiyorlar işte.

22
Tartışma Platformu / Ynt: Neden Spoiler Verilir?
« : 29 Ocak 2017, 16:16:32 »
Bence sen algıda seçicilik yapıyorsun. Ama sana hak veriyorum spoiler konusunda, çok can sıkıcı bir durum. Ancak sadece bahsettiğin iki eserde yok bu durum. Tabii ben kendi çevreme bakarak söyledim bunları. Çevremdekiler daha çok genç nesilden, bi' farklılık olabilir.

23
Boromir'in öldüğü sahne. Çok üzülmüştüm.

24
Kişiden kişiye değişir bence. Ben daha farklı bir şey yapıp hem kitabı okuyacağım hem de oyunu oynayacağım. Bakalım nasıl olacak.



25
Tam kalbimden vurdu bu haber beni. Süper!

26
Kitaplığımda mor eksikti. Mükemmel bir renk seçimi :)

27
Tartışma Platformu / Ynt: Ses Tonlarındaki Sihir
« : 21 Ocak 2017, 20:55:16 »
Anladım. Aslında sadece yazarken değil resim yapmak gibi hobilerde de olabilir bu durum. Yapılan işe etkisi olduğu kesin.

28
Tartışma Platformu / Ynt: Ses Tonlarındaki Sihir
« : 21 Ocak 2017, 20:12:46 »
Yani yazarken karakterlerin diyaloglarını vs. sesli mi okuyorlar?

29
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 19:18:19 »
Haklısın, arkadaşların için özür dilerim. Ancak diğer söylediklerim de benim bildiğim bilgiler. Doğru ya da yanlış. Onları savunmak istiyorum haliyle. Bahsettiğin araştırmalara bakacağım.

30
Tartışma Platformu / Ynt: Aşk ve Yaşam
« : 21 Ocak 2017, 18:28:41 »
Hiç istek olmaması psikolojik bozukluktur. Bunu ben değil, doktorlar söylüyor. Geçici ve sürekli diye ikiye ayrılır aseksüelik. Sürekli olan hormon salımından dolayıdır. Geçici olan psikolojiktir. Eğer bunların dışındaysa kusura bakma senin arkadaşlarının durumu normal değil.

Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 17