Kayıt Ol

Serüven Aşkı ...... OYUN

Çevrimdışı Dwaxer

  • **
  • 53
  • Rom: 3
    • Profili Görüntüle
Serüven Aşkı ...... OYUN
« : 25 Temmuz 2009, 19:30:41 »
.
Serüven Aşkı

Gri Ejder, Daern Kasabası’nın üç hanından, hem ana yola, hem büyük nehrin üzerinde beyaz bir gerdanlık gibi duran Taş Köprü’ye, hem de nehir gemilerinin bağlı olduğu işlek liman bölgesine en yakın olanıydı. Dolayısıyla her zamanki gibi kalabalıktı. Fiyatlar az buçuk oturaklı olduğundan kasabanın yerlileri pek uğramazdı buraya; daha çok nehir gemicileri, tüccarlar, yolcular ve serüvenciler. Serüvenciler... Başlarını olmadık belalara sokmak için macera arayan, kısa yoldan zengin olmak isteyen, kelle koltukta heyecan bağımlısı, öylesine dünyayı gezen, paralı askerler, hazine avcısı, ideal peşinde koşan ya da kaybedecek bir şeyi kalmamış çeşit çeşit serüvenci Daern Kasabası’na uğramışsa Gri Ejder Hanına yönlendirilirdi. Burada her türlü iş bağlantısı yapılabilir, bizzat Hancı Bertrand taraflar arasında aracılık ederdi.

Hava kararmış, kimi müşteriler akşam yemeklerini yerken, kimi de içkilerini yudumlayıp sohbet ediyorlardı. Gnome bir Ozan, telli çalgısının hoş tınılarıyla atmosferi yumuşatıyordu. Ancak müzisyen hancının uyarısıyla müziği kesti. Kırk yaşlarında üzgün görünümlü bir adam Bertrand’ın da yardımıyla masaya çıktı. “Afedersiniz, bir dakikanızı alacağım sadece!” diye yüksek sesle bağırarak salondaki herkesin dikkatini çekti. “Adım Oswaldo. Bazılarınızın bildiği gibi bu kasabanın yerlisi bir tüccarım. İkiz kardeşim Samuel 10 gün önce kervanıyla ticaret amaçlı yola çıkmıştı, ancak bugün Samuel’in atı tek başına geri geldi. Kardeşimin başına bir şey gelmemiş olsa, at onu bırakıp asla geri gelmezdi. Ben yarın sabah yola çıkıp, kardeşimin akıbetini bulmaya çalışacağım. Aranızdan bana yardım edecek, bileği güçlü ve gözüpek kişilere, bütün masrafları bana ait olmak üzere, günlüğü 1 altın ödemeye hazırım; ayrıca kardeşimi –ölü ya da diri- bulur da geri getirebilirsek, döndüğümüzde adambaşı 100’er altın ödül vereceğim. Gönüllüler geceyarısına kadar beni odamda görebilir; teşekkürler,” diye derdini anlatan adam masadan inerek odasına yürüdü. Hancı Bertrand, Oswaldo’nun omuzunu teselli eder şekilde tutarak, salondan çıkana kadar eşlik etti. Oswaldo’nun moralinin bozuk olduğu çok belliydi. Birkaç dakika kadar hemen herkes bu olayı konuştu, sonra yine ortam eski hâline döndü.

.
.

Yoksa cırcır böceklerinin sözde ahenkli müzikleri ve hafif bir rüzgarın etkisiyle sallanıp birbirine sürten buğday başaklarının hışırtısından başka bir şeyin duyulmadığı bu ıssızlıkta karşılaşıvermeleri tamamen tesadüf müydü?

.

Çevrimdışı Arlinon

  • ***
  • 456
  • Rom: 14
  • Savaş ve Ateş
    • Profili Görüntüle
Ynt: Serüven Aşkı ...... OYUN
« Yanıtla #1 : 28 Temmuz 2009, 09:13:13 »
...
Odanın kapısını birisi tıklatıyordu. Tüccar kapıyı açtı.
"Ben gelirim..."
Bir parça yaşlı görünen, örme zincir yelekli cüce konuşuyordu. Üstüne dayandığı hayli büyük bir arbaleti vardı. Sırtında bir daire kalkan, belinde de kabzası ile bir kısa kılıç duruyordu.
"...Adım Arngrim, uzun yıllar karavan muhafızlığı yaptım. İstersen bu seyahatte kılıcım şevkle hizmet edecektir."

Çevrimdışı Khazidhea

  • ***
  • 515
  • Rom: 2
    • Profili Görüntüle
Ynt: Serüven Aşkı ...... OYUN
« Yanıtla #2 : 29 Temmuz 2009, 19:31:41 »
Arkasında ise uzun boylu, siyah seyahat pelerini giymiş bir elf vardı .
Kafasını kaldırıp yüzünü göstererek kendini tanıttı.
-Benim adım Olfrin'dir. Eğer izniniz olursa bende bu yolculuğa katılmak ve size yardım etmek isterim dedi.
Oswaldonun ümitleri birden yeşermişti .
Öyleki bulabileceğinden fazlasını bulduğuna inanıyordu.
Ama yinede işler zor olacağa benziyordu o yüzden daha fazla kişi olmadığı için içini çekti.
Oswald:
-Teşekkürler, yarın ayrıntıları sabah konuşuruz diyerek onları odalarına yolladı.
Sessizce kapısını kapattı odasına döndü ve bir saniyeliğine odaya göz gezdirdi.
Yavaş yavaş kendisi de yatağına uzandı.Sürüyle düşünce ve kardeşi ile ilgili hatıraları aklında uykuya daldı.
You can win thousand fights, but you can only lose one!

SplenderSolis

Ynt: Serüven Aşkı ...... OYUN
« Yanıtla #3 : 04 Kasım 2009, 22:10:00 »
Handa belirgin gürültü yerini sessizliğe bırakmıştı.
Alkolikler kafalarını dayadıkları tahta masalardan kaldırmadan derin bir uykuya dalmışlardı.
Hancı hiçbirini umursamıyordu bu zaten genel geçer bir durumdu , dikkatini o sıra saatlerdir en uzak köşedeki masada oturan kalın cüppe giyimli esrarengiz adama vermişti.
Genç adam uzun saatler boyunca hareketsizce durmaktaydı.İri kolları ve uzun siyah saçları cüppenin altından rahatlıkla farkediliyordu.Yaşama belirtsi göstermediğinden hancı iyiden iyiye şüphelenmişti.En sonunda yanına gitmeye karar verdi.Yabancıya arkadan yaklaşıp elini omzuna dayadı ve ekledi.
-Seni buralarda daha önce hiç görmedim yabancı neden burdasın?
Yabancı hancının omzuna dayadığı eli sıkıca kavradı bu hancının canını yakmışa benziyordu.
-Sadece biraz daha şarap dedi yabancı soğuk bir sesle..
Hancı yabancıdan hiç hoşlanmamıştı ama sorun çıksın istemiyordu.Bu gibi yerlerde yabancılarla fazla içli dışlı olmak pek iyi değildi çünkü katiller yan kesiciler kol gezmekteydi ve hancı böyle bir durumdan müzdarip olmak istemezdi bakması gereken bir karısı ve 2 çocuğu vardı.
Tanrı onları korusun dedi içinden ve yabancıya en güzel şaraplarından sundu.
Günün ilk ışıklarıyla birlikte Oswaldo tahta merdivenlerden aşağıya süzülerek indi.Karşısında duran yabancıyı daha önce görmemişti başı önüne eğikti öylece karşılıklı kala kalmışlardı.Oswaldo sorgulayan bakışlarla karşısında duran iri adam söze başladı.
-Adım Norrec dedi ve yüzünü örten kapüşonu kaldırarak Oswaldo'ya baktı.
Oswaldo yüzü yara izleriyle dolu bu adama bakarken kalbi daha hızlı atmaya başladı karşısında duran korkunç silüeti incelerken Norrec
-Kardeşini bulman için bahsini ettiğin altının iki katını istiyorum dedi.
-Oswaldo bir an duraksadı ama kardeşi gözünün önünde belirince teklifi hemen kabul etti.
Norrec' in hayatı eli kılıç tuttuğu yaştan beridir savaşmakla geçmişti.Oswaldo gibi tecrübeli birisi bunu hemen anlardı haliyle Oswaldo bu nedenle teklifi geri çevirmemişti.
İkisi birlikte oturup beklemeye başladılar.Yeni doğan gün yeni bir umuttu Oswaldo için gerekli hazırlıkları yapmak için fazla zaman yoktu.İçinden
-Ah bu cüceler bir işi zamanında yapmaktan çok yoksunlar yüzünü ekşitti.
Arngrim tam o sırada merdivenin başında belirdi.Hemen arkasında Olfrin siyah pelerinini sırtına geçirmekle meşguldü.
Oswaldo'nun yüzünde sıcak bir tebessüm oluştu.
-İşte tam istediğim gibi..Artık zamanı geldi..!